Friday, February 25, 2011

:: Macaroon owh Macaroon ::

Korang pernah makan macaroon??... Sedap weyhh.. You should try.. Actually time peknen kan si Sofia aku memang mengidam nak makan macaroon nie..*aku salah kan Yaya sebab tunjukan gambo macaroon tu kat aku =p... But at that time susah sangat nak jumper kat Malaysia.. Kalau ada pun budak tu kena order dari UK... Aii bile plak nak dapat kan?? Last-last ku pendam kan saja rasa mengidam itieww..

Tapi lately nie banyak betul org buat post pasal macaroon baik dalam blog or FB.. Mana-mana blog yang jual cupcake, mesti ada jual macaroon gak. Pendek kata macaroon nie adalah pemanis mulut yang HARUS korang try. Makanya harus la aku tidak ketinggalan mencari macaroon nie. Hajat di hati nak try makan @Whisk, Empire Subang. Tapi jauh sangat nak ke sana. Finally, on 18 Feb 2011 merasa juga la makan macaroon nie... Aku order from Alia Mustapha *ada dalam friend list FB aku..

:: Macaroonssss ::

:: Very sinful ::

Yang nie pulak dibeli @Harrods KLCC semalam.... Serious sedap.. Ada 6 perisa, but yang paling sedap harus la Choc =p... *nie Shah punyer pasal la akak beli =p


Peringatan: sesiapa yang tak tahan manis/ada kencing manis tidak digalakkan makan macaroon nie.. Memang sangat manis hokehh... Tapi sedap =p

*next in list nak try makan Red Velvet Cake pulak.. owwhhhhh best nyer kalu dapat =p...

18 comments:

Em's Family said...

err.. boleh tolak tepi dulu tak bab2 manis ni hahaha

alyyani said...

dah glamour macaroon ni tp masih belum berpeluang makan. mesti cuba!

:: noremy bte rahmat :: said...

nak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Iryani Noor said...

Miera;
manis?? ape tu manis?? muahahahahhaha.....

**********************************************

Alya:
tu la pasal.. mesti cube... sana sini dh bnyk org post pasal macaroon ni...

azwynaziz said...

yani..aku dah belajar buat...1st trial 50%-50% jadinye...hahaha..this weekend would be the 2nd trial on the macaroon!

azwynaziz said...

yani..my 1st trial buat macaroon half jadi..another half tak jadi..hahah..this weekend would be 2nd trial! hahaha..

ashra said...

owhh..aku baru tgk macaroon ni dlm WHI. Lupa sape.die ada blog gak.manis ek?
ko pernah mkn manisan tak?agak2 ko mana lagi manis?sbb aku tak thn manis manisan.smpi ke tekak rasa..hehe.tapi,teringin gak nak try macaroon ni.colorful cam sedap.hehe

Ina said...

Bebe, ngidam lagi ke? =P

irmafittaputri said...

leceh tau nak buat nye...bg aku xberbaloi kalau nak jual..heheeeee..ko ngidam pelik la yani...de paper ke nih...red velvet cake mmg sdp...

Iryani Noor said...

Azwyn:
aku tau ngan sapa ko berguru.. akak tu dak JPS =p... weyh kalu jadi send la sikit kt aku =p...

**************************************************

Ashra:
camner ekk rasa manisan?? tp die lain sikit kot sbb ada flavor... ada choc, strawberry, blueberry.. mcm2 lg la... mmg sedap... =p..

***********************************************

Ina:
ha'ah anak tekak aku nie yg mengidam.. kekekke.. xde lg la beb.. aku tunggu bile farisya nk dpt adik nih =p....

************************************************

Irma:
tu la.. org kate renyah nk membuat nyer.. tu pasal la harge die mahal... heheh lom ade ape2 lg.. tp tekak nie selera je nk makan manis2 =p.. hehehe...

kak ijan said...

Macaroon ooo macaroon... kak Ijan nak p paris nanti nak kirim tak? hehehe. Cantik la packaging Harrods tu. simple but nice.

Diyana said...

fofular betul macaroons sekarang ek... they look so cute... but so far im not tempted sebab mmg tak minat makan dessert... :)

Yaya said...

bebs, harrods punya sedap ek? aku makan kat whisk je dulu. makan sekali skala ok la, well u know im not a fan of dessert, prefer savoury more! hehe. red velvet kat whisk ada 2 type, satu cuppies, satu cake, cuppies lg sedap sbb the creamcheese or whatnot seimbang dengan cake dia. kalau slice cake tu portion dia tak balance, cake besar, topping ciput...but i have yet to try other RV cakes. kalau nak try mayb ko leh tgk pinkstilettos, dia buat review every RV she tried.

ana said...

tak pernah makan...manis sesgt ker?

azwynaziz said...

yup..aku dapat drpd blog yg ko suruh aku refer utk bday qhalish hari tu..anyway 2nd trial aku pon agak fail..hahaha..mcm nak give up je buat macaroon nie..! leceh ler.>~

nurhareza said...

mak aiii.. rasa ketinggalan la pulak.. apa menda latu.. harus minta bantuan cik google kite nih

Fathiyah said...

saya tak penah try lg kak. rs nak mkn, tp sbb manis, rs kureng plak nafsu nak try. hehe. sjk pregnant saya jd tak suka benda manis. totally different ms b4 pregnant. haha =p

Iryani Noor said...

K.Ijan;
waaaaaa best nyer akak nk p Paris... nk kirim.. nak kirim.. nak kirim... =p

**********************************************

Diyana:
try la dulu.. sedap tau... =p

***********************************************

Yaya:
aku dh tgk kt pink stilettos tu... actually dh lama dh aku nk try red velvet tp tak tau yg mana yg sedap... topping die creamcheese kn.. yummmm =p... gemok la weii...

*************************************************

Ana:
ha'ah mmg manis =p..

**************************************************

Awyn;
tu la... mmg lecehh.. aku dgr, die punyer tempt kena btul baru die naik cantik... pastu kena try bnyk kali baru ok.. hehe.. gud luck babe... nnt kalu dh ok ko jual la...

****************************************************

Reza:
nnt turun KL, p cari kt KLCC... kt Bangsar Village pun ada gak =p...

***************************************************

Fathi:
bagus bagus.. manis pun xelok sgt.. cam akak dulu, sbb suke mkn manis2 time peknen la kena kencing manis.. ngehehehe...