Monday, January 3, 2011

:: Pernah Tak?? ::


Pernah tak korang rasa macam sangat2 malas nak update blog?? Sort of not having any idea what to write even though life korang were full of activity. Haihhh, ala-ala macam dilanda virus kemalasan gitu =p... Well that is the reasons why blog nie sunyi jer. Miahahah... *alasan.. alasan

Anyway, sedikit update on Sofia
  • sudah boleh tepuk tangan bile mummy nyanyi lagu "Pok Amai-amai"
  • suka main vampire2 ngan daddy *konon2 nak gigit daddy la tapi gigi xder.. yg die tinggalkan, air liur yg sungguh banyak =p
  • dah pandai melambai bile org cakap "bye bye" =p
  • sangat suka main segala remote control + handphone yang ada dekat rumah
  • suka ikut mummy menyanyi or bile dengar radio
  • dah merangkak dengan mantap
  • dah pandai cakap "mamamama", anyanyanyanya...
  • semakin kuat membebel
  • dah pandai menjerit dengan kuat bila sangat marah/happy
  • dah start memanjat kat tepi2 sofa & bertatih2 keliling sofa
  • sangat suka makan bubur + broccoli + ayam + ikan bilis + kentang =p
  • tak boleh ditinggalkan sorang2 *kalu mummy nak mandi, kena letak die depan pindu toilet, kalu tak comfirm meraung

13 comments:

sahromnasrudin said...

syabas.semoga sofia terus aktif seaktif mamanya

ninieZUERYANNIE said...

alahai.. tang "tinggalkan air liur yg banyak" tuh yg x menahan..

* rindu plak zmn Qisya still baby lagi..

p!nkerton said...

terus angkat tangan tinggi2 utk soalan 1st tu hihik :D bahaya betul kan sindrom malas ni ;p
part letak dpn pintu toilet tu, lps dah 'dpt kaki' nnt sure sofia nak join mandi skali hehe..

alyyani said...

biasa je ada perasaan itu. hehehe... tu yg on off gak. anyway point last tu sama dengan la dgn adel. aduyai...

ashra said...

hehe.aleesya dr dulu smpi skang suka benor dgn remote n henpon.

hehehe.da besar da anak buah auntie ni eh.nti kita jumpa kat melaka,kita maik pok amai amai eh.hehe

(btw,anak sulung mmg gtu.kita mandi ke,ehem kecil besar ke..mmg letak depan toilet.keke)

ana said...

pernah...ada la kat seminggu tak hapdet.

ieda said...

adaaa dikk .. akak dulu x xtive blog .. sbb ada yg dengki akak ashik cerita pasal HL .. masa tu baru amik HL nak share lah kebaikan dia .. last2 ada lalang yg nyebuk buat semak .. akak stop sbb bosan jugak .. sesekali masuk

skrg xtive balik dan dah make up mind x nak hiraukan lalang2 tuu sbb kat mana2 pun ada even dlm dunia realiti ..

besar dah sofia .. x lama lagi sofia dpt kaki akan mula melasak :))

nurhareza said...

yepp.. pernah2.. hi3

MamaShiLa said...

miss all those days....bersama Adam n Iman...huuhuu..tang mummy mandi tu...mummy mandi cmne yek? hehe...

Lady of Leisure said...

hehe kadang2 memang ada mari penyakit M nak update blog kan hehe.. walaupun memacam activity kita buat rasa malas je nak update.. :D

Iryani Noor said...

Sahromnasrudin;
tq =p..

*********************************************

Ninie:
eheheh xpe beb, xlama lg adik Qisya keluar, ko bersedia je la kain lap air liur die.. kekekke....

**********************************************

p!nkerton:
betul.. sgt bahaya... nak blogwalking pon malasss =p...
ayoo mau mandi skali ker??? hehhehe

***********************************************

Alyya:
kan... knape tah... kemalasan yg kronik betul...
Adel pon xleh kena tinggal ekk.. terpaksa la mama die kepit jer =p..

***********************************************

Ashra:
budak celik IT.. gitu ler.. kekeke
aaa tak sabar nk p melaka =p..
oitt time ehmm ehmm pon ko letak cica dpn toilet??.. kekekekkeke

***********************************************

Ana:
ok la tu.. saya pernah 2 bulan tak hapdet.. hehehhe

***********************************************

K.Ieda:
owhh harus terus menulis walaupon ada lalat2 yg hinngap.. biasa la kak, kite xleh nk puaskan hati semua org kn.. niat yg baik pon org leh anggap serong... haihh ape nk jd ngan dunia.. sabar ye kak

************************************************

Reza;
kan kan =p..

************************************************

Shila:
hehehe... aaa tunggu yg twins tu keluar, tak menang tgn mama nnt =p...
erm tang mandi tu ehmm ehmm ler =p...

************************************************

Lady:
betul tu... sebenarnyer malas nak mengarang ayat =p.. kekeke

NM02 said...

hi awak, selamat berkenalan dari saya dan kalu sudi.. jom follow saya plak. kita tukar link ye.

Nurshahfamily said...

lebih kurang sama la ngan blog akak hehehehe.... ade je alasan tuk tak update hahahaha...
apepun... sofia mmg cerdik hehehe... dh rindu lak nie...