Friday, January 21, 2011

:: Melaka Part 2 - Percutian Berama-ramai Sebagai Pembuka Tirai 2011 ::

Keesokkan harinya kitorang turun breakfast around 9am. Masing-masing muka segar even though malam sebelumnya tidur around 3am. Anak-anak pun sangat2 cooperative and tak meragam. Alhamdulillah.

:: Sofia yang sedang menikmati biskut baby bite ::

:: Oit, awak makan ape tu Sofia?? Keluarkan cepat!!! ::

:: Ayesha's attempt to pout ::
*Wah gelak besar Ashra kat belakang tu.. Ape la yang seronok sangat tu??

Dah settle kemas-kemas barang + panaskan makanan anak, kitorang terus check out. Destinasi yang dituju haruslah ke Kota A'famosa. Tak lama pun kitorang kat sana, just nak bergambar. Ye la dah alang-alang sampai sana kalau tak jalan kat A'famosa nie macam tak lengkapkan. Itu pun kitorang jalan2 area bawah sahaja. Tak larat nak naik tangga tinggi2 ke kubu A'famosa tu. Dah tu masing2 bawa stroller, tak larat nak mengangkut ke atas =p.. Next time je la yer Sofia =p..

:: Daddy & Sofia ::

:: Anak-anak ::

:: Mummy & Sofia yang tak nak senyum ::

Drama sebabak

"Cepat Sara, nanti tertinggal ketapi" =p

"Mana daddy nie?? Kata nak datang jemput..."




:: Yaya, Aqsa & Ayesha ::

:: With Ashra ::

:: Ehh korang salah anak la =p ::



:: with Osya ::


:: Huru-hara bila jalan ramai2 mcm nie ::

Sebelum berangkat pulang, kitorang singgah makan di kedai Asam Pedas Orang Kampung. Kalau korang jalan2 di Melaka, singgah la makan kat restaurant nie. Memang recommended sangat. Asam pedas die memang superb.. Bak kata Ham, "Nie besok kalau ambil air sembahyang subuh pun boleh bau lagi asam pedas kat tangan". Wakakakaka... Satu lagi hidangan yang korang patut try is ketam masak lemak.. Walauwehhh.. Sangat sedap and berbaloi la dengan harga 16hengget seekor.

Yang best nyer, time kitorang makan tu, tiba2 nampak kelibat seorang artis nie, M.Nasir beb... Sangat bergaya dengan topi ala2 koboi tu. Handsome okehh =p.. Tapi malang nyer sorang pun tak bawak camera.. Waaaa.... Nape la aku p tinggal camera kat dalam kete..

Lepas makan, kitorang pun say good bye. Insya-allah ada rezeki kite buat gathering macam nie lagi ye kawan2 =p.. Tapi next time kite buat 3h2m ye. Sebab kalau 2h1m memang tak puas berjalan + bergosip =p..

Last but not least
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Gambar 2008
:: Slim shady =p ::

:: jump jump.. ::
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Gambar 2011

:: Sopan je semua ::
miahahahaha dah xbrapa slim & dah tua la nak lompat2

THE END

6 comments:

ashra said...

speechless...

Em's Family said...

tergelak aku bace part yang last sekali tu hahahah

anyway, aku tag ko in case ko nak layan contest

http://jomjoincontest.blogspot.com/2011/01/kedai-babys-launching-giveaway.html

kasihredha said...

salam
akak dah lama follow..
suka tengok pics..cantik2
kalau sudi follow akak juga ye..:)

Yaya said...

yeah,,,ini la entry yang ditunggu2. hari2 aku check tgk bila la ko nak update. anyways, gambar coconut shake n ns lemak close up takde ek?
cant wait for next trip together..kena ada perhimpunan lg skali ni nak decide..tu pun lum tentu sepakat lg...kena pekena bbq kt sg buloh kot baru dpt fix tmpt..heheheh..

ninieZUERYANNIE said...

yani, ina xde ek..

kak ijan said...

Mak aiii Sofia!!! mulat nye.... pipi tu montel betul. Geram la tengok si comel neh... :D