Friday, December 24, 2010

:: Sekitar Putrajaya ::

Balik je dari PICC, terus ajak abi pergi jalan2 kat area Putrajaya.. So kitorag pergi area Pullman.. Memang cantik tempat die.

:: Sekarang die sangat suka menjelirkan lidah ::

:: Bu bu cak ::

:: Ok, skrg nie die asyik nak berdukung je.. Pantang letak sikit comfirm meraung =p ::

:: bile kite dukung, baru la nak senyum ::

:: Sapa kanak2 riang dalam gambar nih?? =p ::

:: Daddy sayang Sofia =p ::


:: Malaysia International Cats Show 2010 ::

Ok, sorry ye kawan2.. I noe I've been neglecting my blog tp seriously mood menulis mmg tak der. Anyway nie citer 4 December lepas (yes dah 3 minggu aku buat pekasam).. hehehe.. Went to PICC Putrajaya for Malaysia International Cats Show. Biasa la, kata pecinta kucingkan =p.. Macam aku cakap tadi, mood nak menulis tak der, so korang tengok gambar je la ekk =p...


:: Judge nie tengah wat inspection pada breed Mainecoon nie ::

:: Another mainecoon breed::

:: Kalu tak silap yg nie breed Exotic Shorthair ::

:: Mainecoon nie sangat cheeky ::

:: Farid's Jr =p ::

:: White Persian ::

:: Black Persian ::

:: White Baby Persian ::



:: American Shorthair ::

:: British Shorthair ::

:: Gebu gile kan Persian nie.. geramm ::

:: White Persian ::

:: White Persian ::


:: Anak mummy =p ::

:: British Shorthair ::

:: American Curl ::

:: American Curl ::


:: Adult mainecoon ::


Tuesday, December 14, 2010

:: Jadual Gaji Kakitangan Awam Tahun 2011 ::

Just wanna share jadual gaji untuk government servant year 2011 nie dengan korang.. So lepas ini boleh la korang rancang apa2 yang patut =p...

Sunday, December 12, 2010

:: Menu Istimewa Khamis Lepas ::

Nie kes terlebih rajin, tetibe je rasa nak makan nasi ayam. So Khamis lepas balik je kerja, terus bersilat kat dapur and nie la hasilnyer =p... Hehehhee....


My 1st attempt, Nasi Ayam =p

DSC_2484

DSC_2487

DSC_2485

DSC_2482

Thursday, December 9, 2010

:: Dalila's Convocation ::

Isnin lepas, aku attend majlis convocation adik aku di UiTM Shah Alam. Kitorang gerak dari rumah seawal 6.45am sebab Dalila kena reach dewan berkumpul tu before 7.30am. Pergh ngantuk weii pagi-pagi nak drive ke Shah Alam nuu.... Thanks to DUKE H/way sebab memendekan masa driving aku.. 30min je dah boleh sampai sana compared ngan sebelum nie dekat sejam gak la kalu pakai Federal H/way. Ngeheheh...

Disebabkan sampai terlalu awal, aku dengan adik aku jalan2 kat area booth2 yang jual bunga.. Macam2 bentuk bouquet korang leh tengok kat sini. Time aku grad dulu, ada bear & mashimaro jer.. So aku sempat la snap a few pic..

bunga
:: Kreatif betul la derang nih ::

bunga2
:: Paling sker kat bunga merah besar tu ::
*harga bunga besar tu dalam RM90

kami
:: Camwhoring us ::

Then dalam pukul 9.30am baru kitorang cari tempat duduk. Disebabkan invitation untuk duduk dalam dewan di limitkan 2 orang per graduan (of course la mak ayah aku yg duduk dalam dewan tu), so aku dengan Ya terpaksa duduk dalam khemah kat luar. Nasib baik ada kipas, kalu tak mau berpeluh duduk kat situ. Around 11.30am baru la majlis selesai.

DSC_2327

DSC_2325

DSC_2300

Lepas je majlis tu, ape lagi sesi photoshoot la. Mama ngan abah balik dulu, and kitorang pula terpaksa mengukur jalan kat dalam UiTM tu. Layankan adik aku nih.. Sampai hari ini, kaki aku terasa macam cramp je. *Delah, ko kena bayar kat aku macam nih...

DSC_2411


DSC_2410

DSC_2414

DSC_2393

DSC_2384

Fuhh..... walaupun penat tapi enjoyyy.......