Tuesday, August 31, 2010

:: ...GIVEAWAY FOR HEALTY 2010... ::


***STICKY MODE***

Jom join contest lagi. Kali nie GIVEAWAY FOR HEALTY 2010 anjuran oleh K.Nur, pengedar Foot Detok Patch. Selain tu, K.Nur turut menjual tudung2 & Jusmate 5 *chewahh tolong promote sikit =p..



Harga Biasa : RM1.50/pcs( WITHOUT POS )
Jauh lebih murah berbanding jenama lain di pasaran

OFFER! PENGENALAN PAKAGING BARU...
HARGA TERMASUK KOS PENGHANTARAN

50 - 99pcs = RM 1.10
100 - 499pcs = RM1.00
500 - 999pcs = RM 0.90

Faedah dan Manfaat Menggunakan Foot Detox Patch :-

Dengan menggunakan Foot Detok Patch ini, anda dapat membuang toksin dalam badan tanpa mengambil sebarang ubat untuk di makan dan hasilnya anda akan :

- Badan menjadi lebih segar dan bertenaga
- Mengurangkan alergik
- Meningkatkan kadar metabolisma dalam badan
- Mengurangkan kadar tekanan darah tinggi
- Mengurangkan sakit sendi
- Meningkatkan sistem imunisasi badan
- Melancarkan perjalanan darah
- Mendapatkan tidur yang lena
- Boleh mengurangkan berat badan
- Mengurangkan bau kaki

@@@@@@@@@@@@@@@@@@

HUBUNGI KAMI :
SMS / CALL : 019-7332577 (NUR)
YAHOO MESSENGER : dnurboutique@yahoo.com
EMAIL : dnurboutique@yahoo.com


BAYARAN.....

MAYBANK : 101311031245
CIMB Acc : 01160029226520
WESTERN UNION (OVERSEA CUST)
Noor Afzan Binti Tamsir
####################################

Hadiah adalah
50kpg detox foot patch & sehelai tudung x 3 org
Saguhati : sehelai tudung x 10 org

Giveaway akan tamat pada 31 Ogos 2010
Untuk maklumat lanjut sila klik SINI
So kawan-kawan, jom la join sama

Saturday, August 28, 2010

:: 28 August 2005 ::

*Dedicated to my FKA friends, Class of 2005

5 years ago,
Back in 2005,
On this exact date (28 August 2005),
We received the SCROLL dat we have been waiting for

After 5 year of struggling
All the hardwork & sleepless nite
Was finally paid off
Well done friends..
*aku windu zaman UTM


:: My housemate + bloodmate ::
We have definitely been through thick and thin together over the years

:: Osya, Moi & Iena ::

:: Ashra, Eliz, Moi ::

:: with JC ::

:: Mama & Abah ::


:: Hadek2 ku ::


:: with Aida & Wani ::

:: Dengan geng-geng Ganu kite ::

:: with Ayu Ganu ::







*winduu zaman study....

Agak2 korang ingat lagi tak zaman nie??
Waktu kite beronggeng bersama
Lepak di Danga Bay
Tgk wayang di CS
Main bowling di Skudai Prade
Makan sate di Pontian
Study malam di Library 24hrs
Makan burger abg 7E
Melepak di Destina
Petang2 naik Balai Cerap
Makan roti canai belakang Petronas
Jalan raya ramai-ramai
Beronggeng sampai ke Mersing =p
Usya bapok dpn balai bomba =p

*sighh terlalu bnyk memori silam


Friday, August 27, 2010

:: 16 Ramadhan 1431H ::

Olla bebehh.. Sudah berapa hari daa tak update blog.. Sebenar nyer mood xder.. La nie baru ader mood as nak cuti panjang nih.. Start esok till Tuesday.. Hoyeaahh.. Petang nie sudah mau pulang ke Bt Pahat. Nak ambil kuih2 yng korang order tu =p.. By next week i distribute k =p..

Owh so camner persiapan raya korg?? Aku nyer alhamdulillah hampir 75% settel..
Baju raya satu family *check
Kuih raya *check
Tukar duit raya*check
Tudung *check
Butang baju Abi *check
Service kete *kena check ngan Abi dulu
Potong rambut *nanti la =p
Hiasan rumah*minggu dpn p cari
Mercun*nak kena tangkap ngan polis??

So update untuk semalam, after 3 days dapur rumah ku tidak berasap *sbb Abi outstation.. so malas la aku nak makan sorg2 kan.. Harus la balik rumah ibu terchenta, aku agak bersemangat untuk mengharuk pikukkan dapur ku... Makacih kepada recipe2 Cik Kaki, maka makanan dibawah berjaya dihasilkan..

:: Ayam bakar serai ::
*akak alter sket recipi Ina ekk.. tambah serai je.. kasi wangi sket =p

:: Butter prawn again ::
*practise makes perfect babe..

:: Ikan asam pedas ::

and for kuih pula,

:: Sardine roll ::
*walaupon ghuper nyer agak huduh leper, tp sedap =p..

Thursday, August 26, 2010

:: FARIDAH COOKIES ::


Yang tunggu telah tiba.
Cookies utk raya atau utk apa2 majilis sedia untuk di tempah.
Home made FARIDAH COOKIES jgn ragu-ragu, produk suci dan bersih.
Tempahan diterima sehingga 31 August 2010
Jangan ketinggalan.. Cepat2 sebelum tarikh tutup.
Berminat pls call / sms to 019-7844050
or
email nur.iryani@gmail.com

*100% menggunakan Buttercup
Tart nanas turut dijual dalam bentuk leper
RM25/49pc
*sorry pic xder






Monday, August 23, 2010

:: 11 Ramadhan 1431 & Komplex Kraf ::

Hari Sabtu went to Hospital Pakar Al-Islam, Kg Baru untuk sunatkan Sofia *yess i noe, agak lambat.. Janji Sofia dah sunat =p. Drop Dalila & Zafirah kat entrance hospital then cari tempat parking. Pusing punyer pusing baru jumpa parking, itu pon bapak la jauh nyer. Tengah jalan kaki menuju ke hospital, received a call from Cavenzi. Rupanya, derang dah sampai area Zoo, nak deliver meja makan. Bayangkan la aku kena rushing ke hospital, tinggalkan duit + barang2 Sofia kat adik aku, then mencicit pegi car park, then terus drive balik rumah. Sebelum tu sempat singgah rumah mama, ambil Sha & Faiz. Ye la orang yang hantar barang tu lelaki, takut gak nak duduk sorang-sorangkan. Aku terpaksa mintak tolong abah amik Sofia & adik2 aku kat hospital. Abi pula ada kerja 2 Labis. Aisyhh memang kelam kabut betul.

Bila orang Cavenzi tu sampai rumah, baru derang perasan yang derang tertinggal screw. Dymnn.. Aku dah macam orang gila kehulu kehilir, rushing balik rumah macam nak mamp*s hapa, ko boleh pula cakap screw tertinggal. Hangin betul aku. Last-last derang janji nak datang Selasa untuk installkan kerusi meja tu. Fine. Suke hati ko la. Terpaksa la kitorang makan kat lantai duduk bersimpuh lagi.

Lepas sumer tu settel, terus balik rumah mama. Then bersiap utuk pergi Kompleks Kraf ,Jalan Conley. Sekarang tengah ada promosi kraf Aidilfitri, so ada jualan produk kraf, demonstrasi, interaktif produk kraf, masakan, perkhidmatan dan pameran produk bingkisan Hari Raya.

And aku telah berjaya merembat baju nie untuk Sofia..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
Tada...
Kiut tak??

:: Skirt bercorak batik ::

:: Kaftan =p ::

Ada cerita disebalik penghansilan gambar Sofia nih..

:: Mula-mula mak ngah dirikan Sofia ::
*kat depan Atuk jaga.. kiri kanan mak cik pak cik die dah standby =p

:: Bila dah agak stabil, perlahan2 lepaskan bahu Sofia ::
*yg kelakar tu, die rilex je berdiri

:: xsampai 1min die pon makin senget, and Atuk tolong betulkan kedudukan Sofia::
*So kalu ikutkan, atuk la dalang sebenar dalam menjayakan photoshoot kali nie =p..

Time kat komplex craft tu, kitorang jumper Sharifah Kirana.*she's one of Malaysian top designer in case uol tak kenal. Dia ada buka booth kat ctu. I'm quite suprise that she's very humble + friendly. Mula-mula tak perasan tu dia as dia bertudung. Yang best tu die siap pegang2 Sofia lagi.. Biasa la, sapa tak geram tengok tangan Michelin Sofia nih.. hehehe... Datin, kalau you nak cari model cilik, I berbesar hati kasi Sofia jadi model you. =p

:: Butter Prawn & Sambal Sotong ::

Hari ke 9 Ramadhan dengan gigih nyer masak butter prawn & sambal sotong *ape kes?? arini dah masuk 13 Ramadah dah baru terhegeh2 nak wat entry ni =p... Erm tak der cantik sangat ghuper nyer tapi yang penting menjilat jari.. Wahahahaha *angkat bakul sndri nampak.. Yang penting laki akak suker okehh..

:: Butter Prawn ::
*thanx to CikKaki yang bagi resepi nih

:: Sambal Sotong ::

:: Kari ayam + butter prawn + sambal sotong ::

Minggu lepas asyik wat seafood jer. Tak leh jadi nie, takut laki aku kena gaout plak =p.. So tengah pikir2 arini mau masak apa ya???


Friday, August 20, 2010

:: Contest Jom ke Terengganu ::


Saya Suka ke Terengganu Kerana terdapat banyak tempat yang boleh dilawati. Pada tahun 2008, kami telah memilih Terengganu sebagai tempat honeymoon kerana di sana ada:


1. Taman Tamadun Islam


2. Masjid Kristal


3. Seafood yang fresh


4. Terumbu karang yang cantik



5. Laut yang jernih



6. Pulau Perhantian yang nyaman



Referral : Ibu Damia

Dan aku dengan berbesar hati nak tag 3 orang kawan Blogger iaitu:
  1. Cik Kaki
  2. Ashra
  3. Alyyani
Apa lagi kawan-kawan..
Jom join Contest 'Jom ke Terengganu'

Tarikh Tutup
31hb Ogos 2010

Wednesday, August 18, 2010

:: Berbuka Pada 7 Ramadhan ::

Nie semur gara2 aku tengok juadah berbuka Ashra. Terus terliur nak makan ketam. Haisyh tak leh jadi nih. Balik office je terus singgah pasar untuk beli ketam =p... Pastu balik je rumah terus bersilat kat dapur =p.. And hasilnya...

:: Ketam Cili ::

:: Tomyam Kung ::

:: Asam rebus keladi::
*nie beli kt param

:: Sayur + tofu ::

*psttt bnyk pulak entry aku hari nie kn =p