Monday, July 26, 2010

:: I Smell Food Giveaway by Ibu Emir ::


Okeh Pn Mira..
untuk memeriahkan contest yg ko organize,
so aku pon decided untuk join skali..
*kot2 la leh menang pizza =p

I Smell Food Giveaway by Ibu Emir


Contest ends on:
7 August 2010 a@ 3pm

Ape lagi kawan2, jom la join sama...
Hadiah yg ditawarkan sangat menarik hokehh..
  1. Domino's Pizza
  2. Nandos
  3. Pizza Hut
Waaaaaa best kan...
Jom cuba nasib di SINI

Friday, July 23, 2010

:: Sofia's Latest Update ::

Lama dah tak update pasal Sofia...
Last week went for Sofia's 3rd check-up..
Weight : 5.9kg

Perkembangan terkini,
Sekarang nie sangat suka masukkan tangan dalam mulut
Macam la leh muat.. Eheeheh...
Mulut die plak, ya Rabbi, sangatlah bising...
Suka membebel-bebel sorang-sorang
*but i loikeee

Pastu kalu kite usap2 kepala die, sambil sebut "Baby.. baby",
S
ofia akan tersengih2 macam kerang busuk.
Gedikss
Manja betull...
Hehehehe...

:: Tengok tu, kalu boleh 2-2 belah tangan nak sumbat dalam mulut ::
*takut sangat tangan die ilang

:: Sudah mau ketawa ::
*mahal woo gambar nie, bkn senang nk capture die tengah ketawa

:: Wat muka confuse ::

:: Suka sangat bile kena agah ::

:: Permata hati mummy & daddy ::

Owhh last but not least,
Sofia dah ada My Kid..
Yayyy...



Wednesday, July 21, 2010

:: Away ::


Status : Away
Sebab: Berkursus
Dari : Hari ini sampai esok

Daaaa....
.

P/S: khas buat officemate ku,
aku tertinggal handphone kat umah, ape2 hal call K.Zam yer.. Tq
*mati la laki aku bising nanti =p..

Tuesday, July 20, 2010

:: Warkah Buat Atuk ::

Dear Atuk,

I know you miss me..
I miss you too..

:: Sopia windu atok yeee.. ::

If not, tak kan atok sanggup redah malam2 amik Sopia kat rumah mummy,
just to teman you eat supper @ kedai mamak.
Don’t worry, dis Friday I’ll be at your door step..
Nanti atuk jgn lupe bukak kan pintu utk Sopia ye..
Sopia tak sampai la nak bukak pintu sendiri..
Aight till then..
Daaa..

Love,
Sopia

:: Atuk & Sofia ::

Monday, July 19, 2010

:: Akhirnya Dia Telah Dirisik.. ::

Alhamdulillah, selesai sudah majlis merisik adik ke dua aku. Dalam ramai2 adik aku, kitorang memang risau kan die. Sebabnya tiap kali tanyer,"Ko bile nak kawen??" adik aku wat dek jer.. Hisyhh budak nihh... Asyik busy ngan keje jer.. Kadang2 Sabtu Ahad pon pegi keje. Pelik aku.*sapa kata keje Gomen senang???

BTW kalau as per discussion antara adik aku ngan Zack@boifren die, derang nak terus nikah dalam bulan Januari 2011 tanpa bertunang. Tapi atas desakan permintaan family, mungkin akan diadakan juga majlis tunang. Tarikh still belum comfirm lagi.*adik aku ni kenal ngan Zack tu since sekolah menegah lagi =p.

:: Rombongan Cik Kiah ::
*ada dtg 4 kete nih..

Kasi zoom siket
..
..
..
..
..
..
..
..
Ehh macam kenal..
Nash la.... =p
Nak request lagu Pada Syurga di Wajahmu bleh =p??

:: Nash selaku jurucakap ::

:: Kami yang duduk terperuk di suatu sudut =p ::
*yg pakai tudung purple tu la adek aku yg kena risik =p

Sebenarnya kitorang terkejut bile tengok side lelaki bawa hantaran banyak2 macam tu as tak ada discussion antara adik aku ngan Zack pasal hantaran time merisik tu. Tau2 side lelaki bawak 4 dulang.. Mencicit aku cari barang untuk balas balik. Sib baik la ader kek lapis yang abah bawak balik dari Sarawak. Belasah je la dari xder ape2 kan. *time aku ngan Farid dulu, derang datang bawa cincin aje.. Simple je. Tu yang tak expect nak kena sediakan ape2.. Hehehhe..

Jom tengok hantaran dari side lelaki:

:: Cincin belah rotan ::

:: Kain sepasang ::

:: Kuih Tart - pemanis mulut ::

:: Fondant cake ::

Pas semua settel, its time to eat..
Kitorang sediakan laksa johor untuk tetamu =p..
Nyummehh..

:: Laksa Johor ::

:: Roti jala + bubur durian + kek lapis ::
*org T'ganu makan roti jala cicah bubur durian tu..

Selasai majlis, harus la bergambar pulak..
*ala letak 2 keping je.. kang muntah plak korang tengok gambar aku bnyk2 =p


:: Sofia bergaya dengan gown dari Aunty Ash =p ::

:: Bye.. bye =p ::

Friday, July 16, 2010

:: Floria Putrajaya 2010 ::

Wehuuu....
Aii dah pergi
Festival Bunga & Taman Putrajaya 2010

(bersungguh aku amik cuti ko)..
Korang dah pegi ke belum??
Kalu belum still ada masa till this Sunday..
Memang cantik =p..
Tak rugi la berpeluh ketiak aku berjalan kat sana =p..
Meh tengok gambar2 sekitar karnival tu.

:: 1 Malaysia =p ::

:: Entrance ::

:: Mama & Dalila ::

:: Me & Dalila ::
*sila jangan muntah tgk aksi gedik santai kami

:: Pak Su Faiz ::

:: Dalila & Faiz ::

:: Cak =p ::

:: Dalila keding ::

Orite enough with gambar gedik kitorang =p...
Sekarang sila tengok gambar2 flora & fauna plak..
Hehehhe =p

:: Konsep buah-buahan ::

:: Landscape by Johor ::
*rasa nyer dalam banyak2 nie yang paling cantik

:: Suke sangat tgk flora n fauna nih ::

:: Model2 pakaian berkonsepkan bunga ::

:: Pelbagai jenis orchid ::

:: Bazar di sekitar kernival Floria ::

:: Barangan craft yang dijual sekitar karnival ::

Amacam cantik tak??
Tak puas??
Nak tengok gambar lagi ker =p???
Aight here ada sikit lagi..


:: Beautiful arrangement ::
*aisyhhh nie yang rasa nak p Cameron nih =p

:: Bunga lagi ::

:: Landscape lagi ::

:: Bonsai pulak ::

Siapa yang belum pergi lagi, cepat2 la ke sana...

Pameran dibuka dari jam
9 pagi hingga 10 malam (Isnin hingga Khamis)
dan
9 pagi hingga 12 tengah malam (Jumaat hingga Ahad)

For more info, sila rujuk SINI ye

P/S: Ai do really wanna bring Sofia tapi mama tak kasi.. Die takut Sofia demam sebab panas and turn out bile sampai kat sana, hujan renyai which is good thing gak tak bawak Sofia kan..

:: Q'reazant Enterprise ::

Aku tertarik dengan entry Liza pasal pinjaman buku secara online , so decided to check website tu myself. Concept yang digunakan agak menarik and tangan aku nih gatal2 je nak klik2 link2 yang ader kat situ and at last, tgh hari semalam sampai la parcle kat bawah nie =p..
..
..
..
..
..
..
..
..

:: Posto posto... ::

:: dari Q'reazant Enterprise ::

:: RM 35 for three books ::
*harus la mak pinjam buku berkonsepkan vampire =p

:: Deposit & rental mengikut jenis buku ::

Yezza... Aku telah berjaya merembat 3 buah buku =p.. Owhh bukan ambil terus ye, aku sewa je.. Buku-buku nie harus dipulangkan dalam masa 30 hari. Aku rasa agak berbaloi sebab kalu beli, satu biji buku je dah RM35++ and bacanyer pon sekali je. So agak membazir disitu kan, better aku pinjam je, dengan RM35 aku dapat 3 buah buku =p..

Mula-mula aku konpius gak camner nak pulangkan balik buku-buku nie. Rupa-rupa nyer dalam parcel tu dah disediakan satu sampul baru postlaju. Nanti bile nak pulangkan, just call owner bookshop nie and nanti die akan inform postman untuk pick up buku nie dari rumah kite.. Wahh mudah je kan.. Hehe.. so ape lagi jom la pinjam buku kat Q'reazant Enterprise or kalu korang duduk dekat area Bangi, boleh la terus pegi kedai die:

Q'reazant Enterprise

42-1-1A, Jalan Medan PB2B, Medan PB2,
Pusat Bandar Bangi.
Bandar Baru Bangi
Selangor Darul Ehsan
43650
contactus@qreazant.com
03-8922 3825

Opening Hours:

Tuesday through Sunday 11.00 am to 7.00 pm

Close on Monday

P/S: Tibe2 teringat Kempen Mari Membaca zaman sekolah-sekolah dulu. Dalam sebulan kena baca buku at least 1 biji =p..