Wednesday, June 23, 2010

:: Jalan2 di Jusco & Watermark ::

Entry nie sudah agak lapuk tapi nak cerita gak.. Last Saturday went out with my beloved family.. Jalan-jalan Kat Jusco Wangsa Maju, celebrate father's day @ Secret Recipes.. Abi tak der as die kerja *asal Sabtu Ahad je keje... Lama dah tak jalan ramai2 macam tu.. Hehehe.. So harus la kami ber'camwhore" di situ =p..

:: Sister-sisters ::

:: Nyenyak nyer die tido ::

:: Abah nak kacau Sofia la tu ::

:: Sha, Sofia's babysitter of the day ::

:: Pelbagai ekspresi ketika menunggu hidangan sampai ::

*notice tak sesuatu di setiap gambar ku =p?? Yeahh akhirnya aku telah berjaya meletakkan watermark di setiap gambar itu. Thanx to Alyyani yang sudi share kat mana dia purchase watermark tu.. Kalu korang nak, sila la jenguk sini... Memang cantik2 watermark die.. Aku siap request nak beetle lagi.. Pastu siap soh die besokan sikit beetle tu.. Gigih la tuan punyer kedai @ Kak Eya nie melayan customer macam aku.. Miahahah.. Sowie ye kak..


:: Chomel kan ::
*yess.. aku terus rembat 2 watermark... =p

Monday, June 21, 2010

:: Father's Day Celebration ::

Last night kitorang celebrate birthday Abi cum Father's Day @ Kak Eita Steamboat. Quit disappointed as sup ekor die tak se"kick' macam last time kitorg makan kat situ.. Cair giler kuah die.. Nyampahh betul.. Anyway, dapat la snap gambar sikit. Tak dapat nak makan rilex2 macam selalu sebab Sofia meragam sikit. Maybe panas kot.. *selalu bawak die makan kat tempat ber"air-cond", malam tadi lak tempat steamboat yg air-cond section penuh, so terpaksa mkn kat section yg open air.. hehe.. Sowieee ye sayang..


:: Hiasan dinding ::

:: Mummy makan, daddy jaga Sofia ::

:: Daday mamam, mummy lak jaga Sofia ::

:: Lala + kangkung + cendawan ::

:: Nasi lemak + ayam goreng berempah ::

:: Sofia yang dah nak start meragam ::

Sunday, June 20, 2010

:: Happy Father's Day ::


♥HappY Father's DaY to my beloved HubBy!♥

And not forgetting to my two dads..
♥♥ Mohd Noor Yaacob & Mohamed Satar ♥♥
♥ you all =p..

:: Abah ::

:: Ayah ::

:: Daddy ::

A father is someone that holds your hand at the fair
Makes sure you do what your mother says

holds back your hair when you are sick
brushes that hair when it is tangled because mother is too busy

lets you eat ice cream for breakfast but only when mother is away
he walks you down the aisle
and tells you everythings gonna be ok


Friday, June 18, 2010

:: nak Balik.. Nak balik.. ::

This morning at 9am, received this msg form Abi

"Fuhh, your daughter sleep like she didn't sleeps for 10 days..
Pas menyusu terus titun shiap berdengkur lagi.."

Aisehh.. terus rasa cam nak balik umah je.. Waaaaa.....


Wednesday, June 16, 2010

:: Model Tudung Ikin?? ::

Sekarang nie aku dah ada hobby baru...
Aku suker main dress-up2 kan Sofia..
Walaupon kengkadang adek2 aku cakap aku ni fashion disaster...
Heh ader aku kesahh =p
So here comes Sofia new look
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..

:: Jom belajar mengaji kawan2 =p ::

*Mama cakap, "Sian ko Sofia, pipi sampai terkeluar dari tudung".. kekekek..
Tok Wan nie kelakar la..

Balik rumah semalam aku nampak kotak putih atas meja.. On top of that box was printed with Baby Kiko... Comfirm la barang untuk anak aku kan *wink wink*.. Buka je kotak tu, rupa nyer ada blue dress dalam tu.. chomell.. Mama cakap hadiah tu dari member die. Awuhh tq yer aunty.. Chomel jer ngan bunga kecil2 tu..


And tidak dilupakan juga dress Poney colour pink nie dari aunty Ashra. Dapat time birthday Farisya hari tu... Alhamdulillah murah rezeki Sofia.. Chomell2... Sofia suker.. Tq aunty Ash =p..




:: Its BBQ Time =p ::

Semalam ingat nak p celebrate birthday Abi kat luar, skali mama suggest kitorg wat BBQ je kt umah.. hehe.. Macam best gak.. Lagi pon aku puasa semalam, so macam malas plak nak berbuka kat luar. So around kul 6.30pm Abi, Faiz & Piah dah start operasi. *sian birthday boy kena grill makanan yer =p.. Ujung minggu nie kite p celebrate yer

Mula-mula kita grill ikan + sotong...

Then udang pulak..

Sambil2 tu dapat menikmati view kubah masjid dari rumah =p..
*dlm hati bile la nak azan nihh

Dah siap... setting table dulu..

Ikan bakar... cicah sambal kicap meletup weyh..

Sambal sotong tu mama's signature dish.. i loike.. tak der org leh lawan sambal sotong die =p..

Hidanganan untuk malam semalam.. Nasi lemak + bbq seafood =p.. nyummehh..
*sekali sekala makan kat taman masyuk beb...


Tuesday, June 15, 2010

:: Happy Birthday Daddy ::

With each year I'll love you more.
Remember that your best years are still ahead of you and I'll be there for every up down and in between.
Happy birthday dear =p..
Some words of wisdom for your birthday, "Smile while you still have teeth!"
Hahaha.. Opsss jgn mara =p





Two tips on your birthday:
1) Forget the past, you can't change it.
2) Forget the present, I didn't get you one.

:: Sofia as your birthday pressie =p.. Siap ader riben atas kepala lagi =p ::

Aper yang korang nampak biler tgk gambar nih?? Sekali imbas Sofia macam baby boy kan =p... Time aku pakai kan die mcm nie, adek2 aku panggil die Sofian.. chett.. Ampehh.. Teringin nak anak buah lelaki ker??? =p

:: Alia Sofia vs Ahmad Sofian?? ::

Monday, June 14, 2010

:: Farisya Alya Aqiqah & Birtdday Bash ::


Tengah hari lepas balik dari Taman Metropolitan, kitorang terus bersiap untuk ke majlis Aqiqah & Birtdday Bash Farisya. Pejam celik dah 1 tahun anak ko yer Na. We really have fun there. memang meriah.. Borak tak hengat punyer and the food was superb. Lain kali leh jemput kitorang lagi yer =p..

:: Pengantin kecil, Farisya Alya ::

:: With Mama & Abah =p ::

:: Potong kek time ::

:: Cuppies, kak long Iena yang buat.. sgt sedap hokehh ::

:: The food... nyummehh ::

:: Mummies =p ::

:: Alia Sofia yg gebuzzz ::

:: Papa Enn, Lil Aleesya & Mama Ash ::

:: Perebutan belon antara Aleesya, Farisya & Ayeesha =p ::

:: And the winner haruslah Ayeesha =p ::

:: Ash, ko tengah bebel aper ngan Aleesya?? ::

:: Bersama chenta hati kami =p ::