Thursday, December 2, 2010

:: Jom Main Paintabll ::

I don't consider myself as someone who loved extreme game, but aku suka main painball. Kenapa aku suka game nie?? Korang pernah tak rasa excited + takut dalam satu masa?? Well itu la yang aku rasa waktu nak main paintball nie. Having adrenaline rush just by looking at the marker, mask & paint pellets, itu belum lagi bile korang kena shot dengan pellets2 tu, pastu comfirm badan akan bertanda biru (lebam) untuk 2-3 hari =p. Pada aku, untuk main paintball, korang kena ada good strategies. And best of all, it teaches discipline, teamwork and good sportsmanship.

:: Paintball Equiptment ::
*pic google

:: Mcm nie la bentuk Paintball Marker ::
*pic google

But of course, game nie a bit costly. Back in 2008, each player kena bayar RM60-RM80 seorang. *sekarang tak sure berapa harga die. And kalau nak tambah pallets (bullet) kena add some more money la kan. Kalau sekali sekala main ok la. Tapi kalau selalu, bengkok la gak =p.. Aku pernah main paintball nie pun 2kali sahaja. 1st time aku kena jadi wakil bahagian (OPUS) , and 2nd time main ngan member2 ofis. Waktu main dengan OPUS tu memang kitorang menang bergaya je lebih. Main nyer hampeh.. Ngeheheh.. Tapi yang penting untuk Best Dress, kiotrang dapat RM1500 =p... Best best.. Dah la main free, dapat duit lagi..

:: Team U.N.D.E.F.E.A.T.E.D ::

:: Best Dressed Team ::



:: Me & Fara Jr ::
*siap calit2 kat muka lagi.. xmenang tak tau la =p

:: 2nd time main ::

So ada siapa2 yang dah pernah main paintball??

6 comments:

ashra said...

aku tk pernah main paintball..cam takut pun ada.aku ni wanita melayu terakhir la...berkain batik je.keke.
terakhirrrrr la sgt..

lia said...

penah main masa anak dara.... paling best biler dpt tembak org, dapat dgr peluru tu meletup....

peha biru 5hari kena tembak hu3..

Nurshahfamily said...

huhuhu tak pernah lak akak mencuba permainan nie... seram la yani... hikhikhik

ana said...

tak pernah main..bdk2 opis rajin main. smpi lebam2 la...eee ngeri tgk!

Iryani Noor said...

Ashra:
jap jap... mengingat kembali zaman UTM... xpenah plak aku tgk ko pakai kain =p.... kekekkeke... nnt time kite p melaka ko pakai ekk =p...

*********************************************

Lia:
kan... part tembak org mmg best, tp bile sndri kena tembak aisyhhhh sakit tu =p...

*******************************************

K.Nur:
mula2 mmg seram kak.. tp lama2 sonok plak.. kekekke...

********************************************

Ana:
bile lebam, baru kite leh tunjuk kt org bukti kite main game tu.. hehehhehe.....

ninieZUERYANNIE said...

yani, aku x penah main paintball.. tgk org main cam best.. huhuhuuhu..