Tuesday, November 2, 2010

:: Sofia's 1st Solid Food ::

Okeh kalu korang nak tau, 1st solid food yang aku kasi kat Sofia is
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ice cream Baskin Robin =p...


What???

ehehehhe acah jer...
Actually 1st solid food yang MAK aku kasi kat Sofia is
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Nasi impit...

Yes..

Nasi impit i tell you...
*perut melayu nihh =p

Time tu pagi raya, kitorang tengah makan ramai2, mak aku nampak mulut Sofia terkumat kamit ikut mulut kitorang makan.. So mak aku saje je test suap nasi impit tu kat Sofia and die tanpa terus pikir panjang terus ngaapppppp nasi tu.. Ehehehhe... At that time, Sofia baru 5.5 month. So petang tu aku terus p beli Nestlé CERELAC Brown Rice.. and she loves it =p..

Setakat nie aku belum pernah buatkan bubur untuk Sofia, tapi kalu kat rumah bbsiter die, mak cik tu memang rajin buatkan bubur + kentang + ayam + sayur (blend)... *Ye la dah tiap2 hari aku keluar rumah kul 6.30am, so kul berapa aku nak bangun masak untuk Sofia kan.. Hehehe, sib baik mak cik tu baik hati =p..

Teringin nak wat puree untuk Sofia macam Harlinda buat.. Insya-Allah hujung minggu nie aku nak sediakan untuk Sofia =p.

Nways, nie gambar Sofia makan ice cream Baskin Robin =p

:: Tak sabar2 nampak ::

:: Aaaaaaa ::

:: Ngappppp ::
*sikit jer.. xleh bnyk2 =p


2 comments:

Iena said...

akak buat tekak kite menangis nk mkn eskrim baskin robbins gak...

ashra said...

huihh..mkn eskrim tu.aku nak jugaklah..sofea mkn tak ajak auntie eh?