Thursday, November 18, 2010

:: Salam Aidiladha ::

Macam mana raya korang semalam? Mesti seronokan. Tahun ni aku sekeluarga beraya kat KL je. Tapi tetap happening. Pagi-pagi aku prepare kan sarapan while parents aku and hubby pergi menunaikan sembahyang raya. Around pukul 9.30am derang balik makan than terus pergi masjid balik untuk sembelih lembu.

Dalam pukul 10.30am aku gerak ke masjid dengan Sofia. Konon-konon nak tengok lembu kena sembelih, ruper-ruper nyer 9 ekor lembu dah pun tumbang.. Aisehh lambat la pulak.. Sorry yer Sofia, mummy lambat la.. Kalu tak dapat Sofia tengok lembu hidup. Next year ye sayang..

Anyway, qariah masjid Al-Hidayah memang best. Kaum bapa semua bekerjasama melapah lembu and warga perempuan lak bergotong royong masak lauk untuk tengah hari. Pergh kenyang perut aku dapat makan daging msk lemak + daging goreng kunyit + daging masak asam podeh + ulam + sambal belacan.. Memang terangkat.. Pastu malam nyer pula makan sup tulang gearbox.. Ngegegeggege best =p..

:: Abg baju itam tu memang power la mengapak lembu tu ::

:: Aii abah, takkan tengok jer?? =p ::

:: Potong kapala ::

:: Ye, yang kat belakang tu darah lembu =p ::
*sila jangan muntah ye

:: Mak ngah & Sofia ::

:: Abah melapah lembu ::

:: Bie, pandai ke tu??

:: sempat senyum lagi laki aku nie ::

Psttt: Gambar pompuan gotong royong aku tak sempat snap sebab aku pon kena tolong2 kat dapur gak (motif: nak bitau la yg aku pon turun padang gak.. kekekke =p)

3 comments:

lia said...

sofia cool jer x takut tgk lembu kena sembelih.... Amsyar, tgk lembu tu berdarah2 da kabut ajak balik...

Iryani Noor said...

Lia:
time kitorg sampai tu lembu smer dh siap kena sembelh... hehhe....

ashra said...

sedihh..thn ni aku tak rasa pun daging korban..sibuk pindah.family2 lak dapat daging kat jhr tak bagi aku pun...kekekeke