Thursday, October 7, 2010

:: Celebrating My 28th Birthday ::

Walaupun birthday aku dah lebih sebulan, baru-baru nie je kitorang celebrate.. Disebabkan aku teringin nak makan steak, Abi blanje mamam kat Victoria Station =p..



To start our dinner, Abi order Mulligatawany soup.. Not to my liking sebab nyer soup tu a bit spicy and pekat. Biasa-biasa aja..

:: Mulligatawany soup ::


For our main course pulak harus la order steak kan..
*VS charbroiled steaks are not to be missed =p

:: Mine: Black Paper steak ::
*owhhh sangat juicy =p

:: Abi's : Tak ingat la plak nama die =p ::
*ehehehe sowie.. seingat aku, die ada osyter

And dish yang aku nanti-nantikan
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
New Zealand Oysters chilled on a bed of ice, served with house cocktail sauce
Perghhhh memang best..
All mine =p..

:: Raw osyter ::
*yes aku mmg sker makan yang raw =p

Abi punyer pulak
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Aku tak ingat plak nama die.. Hehe..
Yang penting sangat cheesy but sedap =p..

:: Abi's side dish ::

:: Mummy yang kekenyangan ::

P/s: Tq daddy =p..

9 comments:

mama tisya said...

lama tk p victoria station...kita kalo p mkn cni sure order lobster...sedap sgt...oyster tu kalo tk kena cr msk jd tk sedap...pernh termkn yg tk sedap tu yg tobat tkmo dh oyster..heheheh

Iryani Noor said...

MAma Tisya:
nie 1st time kitorg mkn kt sini.. selalu mkn kt tony romas je.. owhh lobster die sedap ekk?? time kitorg pegi tu ada mat salleh order lobster.. nampak sgt yummeh.. beso lak tu.. lain kali leh try =p..

betul tu, kalu osyter tak kena cara masak, mmg tak sedap.. mcm kt Fish Manhattan, oyster die overcook sgt..

Solihin Zubir said...

err... epy belated besday! :D

mama tisya said...

lobster die mmg sedap sgt bg kitorang ler..mmg kalo pegi akan order lobster..family inlaw pn suka p VS gk bila celebrates busday...kita 1st time mkn kwn gk yg suggest lobster...

nanti kalo pegi lg try la lobster...kalo nk tgk gmbr lobster yg kita mkn kena tgk kt blog label mkn2..last mkn time anniversary bln 8 last year..lama dh tk ke VS..rindu lobster...hehehe

Em's Family said...

sedapnyer.. teringin nak makan tenderloin nyer.. lazat menjilatt jari!!! tapi seumur hidup aku, aku pernah pergi sekali je, itupun kakak ipar aku yang belanje.. as my birthday present. haha

ashra said...

hehe..lagi selera kalu org blanje kan..
=)

Iryani Noor said...

Solihin Zubir:
ehehehe macehh macehhh...

****************************************************

Mama Tisya:
dh tgkk.. wah nampak menarik betull.. next time p sana harus cuba...

***************************************************

Miera:
next year mintak En Emran belanjer =p.. tp steak die mmg sedap... tender & juicy sgt =p..

**************************************************

Ashra:
betul betul betul.. =p

Yaya said...

Ala Bam...terliurnya tgk post makan2 ni..lama dah tak pegi VS. ko pegi yg dekat mana punya? Id never tried the oysters. sedap eh eating raw? kena cuba ni..ko ngan ayed makan semua tu habis ke on the spot?

Iryani Noor said...

Yaya;
miahahaha.. sile terliur.. aku mkn kt VS Ampang..

ko nie salah tnyer org la.. harus la smer tu habis licin.. kekekeke... tp farid ngelat, die soh aku mkn yg die nyer skali.. aku mmg xder hal sbb aku sker oyster tu.. kalu ko sker sushi, mesti ko leh mkn oyster nih.. try la =p..