Wednesday, September 1, 2010

:: Pemprosesan biskut Raya ::

Hello darlingss semua.. How was your holiday?? Acecehhh macam hapa je ayat.. Actually aku ader banyak bender nak update, tapi kepala still weng weng lagi. Semalam reach KL around 1.00 am, pastu xleh tido. So siap2 kan sahur untuk Abi, ala masak simple2 je.

:: Mee hoon untuk sahur ::

Lepas sahur, around 5.15am baru la dapat tidur. Tu pon 1jam je as kul 6.30 am dah bangun untuk bersiap pergi keje. Tu pasal la harini kepla ting tong sket.

So macam yang aku bitau dalam entry lepas, since hari Jumaat malam hingga Selasa, aku balik Bt Pahat. Hari Sabtu aku penuh dengan activity menguli tepung, bakar kuih raya, packaging dll. Semua yang berkaitan dengan kuih raya la. Penat tapi best, nak2 bile SIL aku pon balik gak. Bile gath ramai2 macam tu meriah nyer dah macam raya plak.. Hehehe...

:: Mula2 masukan doah dalam acuan ::

:: Then masukkan inti ::

:: Then sebelum bakar, letak hiasan bunga ::

:: 100% menggunakan buttercup ::

:: Choc chip ::

:: Badam dihiris halus untuk diletakkan di atas kuih sampan ::

Sofia plak buat apa??
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..

Tu dia, aku duduk kan die dalam car seat =p..
Ngegeggege.. die dok diam2 je dalam tu sambil tengok tv..
Gud gal..
Nantikan sambungan entry hari Ahad plak..

6 comments:

ana said...

rajinyer, ada baby pun buat kuih raya...

Lady of Leisure said...

comelnya dia duduk diam je dalam seat tu.. good girl...
cantiknya tart tu nampak berseri bila ada hiasan bunga tu

Fathiyah said...

rajin akak buat kuih raya.comel2 pulak tuh =)

Iryani Noor said...

Ana:
ehehe tlg MIL sebenar nyer.. die mmg jual kuih raya =p... kalu nk wat sendiri mmg xjadi la kuih tu =p..

************************************************************

Lady of Leisure:
sib baik die nk dok diam2 dlm tu.. kalu tak mummy die xleh nk menolong kt dapur =p..
hehehe kuih berseri, baru org nk beli =p..

********************************************************

Fathiyah:
hehehe xder la rajin mana Fathi. tolong mak akak je tu...

ninieZUERYANNIE said...

alahaiii.. comelnyer sofia! gudgirlnyer die.. geram pulak!

~n0rliza 0thman~ said...

tat tu memang cantik la. biskut MIL ko memang semua cantik2 =D.

baikkknye sofia dok diam2 mama die nak wat biskut raya =D.