Friday, September 3, 2010

:: From Bt Pahat To JB ::

Isnin (30 Ogos 2010)

Sambungan entry semalam, hari Isnin Abi ada kerja kat JB. So we decided untuk stay satu malam @Tune Hotel. In case u all wondering, hotel nie sebelah je ngan Danga Bay. Pada aku harga die memang berpatutan and bilik pon cantik. Kalu tak silap Abi paid below RM100 per night. *for me its quite cheap sebab bilik die besar sikit and jauh lagi cantik dari First World Hotel, Genting Highland. 1st World Hotel tu pon dah RM150. Ye la hotel Tune nie still baru kan.. Tapi utk dapatkan price nie, korang kena booking online. Kalu walk-in mahal sikit =p.. Nway, aku suka cara die design bilik tu, dengan lukisan kat dinding die.. Chomel jer.. Pandai die occupied segala ruang yg ada.

:: Katil + cermin besar kat kepala katil ::
*xperlu ada dressing table

:: TV LCD ::
*gantung lagi senang..

:: Remaining credit utk air cond ::
*xperlu ambil 24hrs as bukan nyer nak dok memerap dlm bilik je kn..

:: Tempat mandi ::

:: Toilet ::

:: View dari pintu masuk ::
*bilik xder almari tp disediakan tempat gantung baju je

:: View dari bilik, leh nampak laut ::
*ok la kan..

Then malam, kitorang pergi berbuka @ SS.. Ape tu?? Singgah Selalu daaa... Kat ctu ada wat buffet Ramadhan, RM35/head. Food die leh tahan la, ada kambing bakar and mostly banyak makanan melayu. Berbuka rama-ramai ngan member2 Abi & wife2 derang. Lepak sampai kul 9.30pm. Bergosip2 bagai. Harus wat gath macam nie lagi.

:: Sofia bergolek2 sebelum keluar berbuka ::

:: with K.Nur@tauke Detox Foot Patch::
*lama gile xjumper akak kn.. last skali 2 thn lepas kn..

:: Ah Chong & Bujang ::

:: Uncle Shah@husband K.Nur ::
*aiseyy kantoii Sopia isap puting.. hehehe

:: jemaah berbuka di SS ::
*aisey xder gambar Mican ngan bini die lak

Balik dari SS, sementara tunggu ketibaan SIL aku, haru la wat photoshooting untuk Sofia.. Heheh.

:: Sonok ye dapat jalan2 ::

:: Cakk ::
:: Awwuhh seksi skit =p ::

Malam tu, biler SIL aku datang, kitorang p melepak kat Danga Bay. Perghh punyer la ramai umat manusia kat ctu.*ye la dah malam tu malam Merdeka kan.. Sib baik Sofia behave jer. *gambar kat sana xder sebab dalam camera SIL aku. Balik hotel semula dalam kul 12.30mlm. Pastu zzzZZzzz.

Nantikan sambungan hari Isnin plak..
Fuhh penat akak...

13 comments:

Nurshahfamily said...

berjalan sakan ye kamu hehehe.... seronok la sofia tu.... relek je uncle shah pegang dia hikhikhik.... nanti raye singgah la kg akak ye... farid tahu tu... nanti we all kesana lak hehehe

ashra said...

tune hotel ni bukan air asia nye ke?aku pun tatau,br nk bertanya.hehe..
simple tp lawa la..

wahh..jauh berjalan sofea ek..blum lg raya ni.hehe.
rindunya nak makan SS cam dolu2 kan..

ana said...

bestnyer jalan2 mkn angin...hehehe

ninieZUERYANNIE said...

hakhakhak.. comelnyer sofie berkemban! kaki berlipat2! geram sungguh laaaa..

mamamarissa said...

yani, geramnya tgk sofia nie...rasa nak gigit2 jer lengan dia tue :)

Em's Family said...

geram betul aku tengok si sofea ni.. dengan berketak ketak tangan kaki dia.. hehe

Lady of Leisure said...

wah jenjalan bestnya.. praktikal hotel tu nampak lawa kan

Fathiyah said...

not bad la tune hotel ni ye kak

awww,seksi la sofia.hehe

ShiLa said...

Lawanye deco dia...rindu JB...rindu SS...wuhu...yang pasti...sofea mmg hot chick bila besar nnt!

irmafittaputri said...

hari2 mtg kat danga, dpt tgk aja...best la entry ni..1 opis dok follow baca belog enko

~n0rliza 0thman~ said...

hotel tu nampak simple but practical gak..

sofia tu..geramnye tengok montel nye..pandai bergaya lak tu =D

Iryani Noor said...

K.Nur:
heheheh lama dh tak jln2 kt JB.. winduu sgt... insya-Allah kalu ada rezeki sampai la kitorg kt kg akak =p..

****************************************************

Ashra:
ha'ahh tu Air Asia nyer... pd aku bilik die mmg cantik.. tp ko kalu blk JB saje sgt la kalu nk tido hotel tu.. dh dekat ngan umah parent ko.. hehehe...

aku terkenang2 time kite ronggeng2 kt SS dulu.. bile lg la nk mkn ramai2 kt sana ekk..

********************************************************

Ana:
hehe.. sekali sekala mmg seronok =p..

********************************************************

Ninie:
heheh.. tu keje laki aku la.. soh berkemban bagai =p..

********************************************************

MAma MArissa:
kan... tu belom tgk peha die lagi.. mcm ayam KFC =p.. tp nie pon dh start susut sket =(

Iryani Noor said...

Miera:
ketak2 tu seksi beb.. ahakss ... ko agak2 nnt ilang tak ketak2 tu?? =p..

*************************************************************

Lady Of Leisure;
mmg cantik hotel tu.. harga pon murah (bwh RM100).. berbaloi2 =p..

********************************************************

Fathiyah:
mmg berbaloi kn.. kalu Fathi trun KL duduk la kt ctu.. lagi pon die kt tengah2.. nk p bandar pon senang

**********************************************************

Shiela:
kan kan.. rindu sgt.. sekali sekala dpt trun sana hilang rindu =p..

**********************************************************

Irma:
eheheh yeke.. alalalla malu plak aku.. =p.. tp cantik kn hotel tu.

***********************************************************

Liza:
betul.. mmg practical..

ehehe sofia tu di paksa rela berposing macam tu.. kekekek