Monday, August 16, 2010

:: Buka Puasa Sunday, 15th Aug, Osya & Jai's Crib ::

Semalam kitorg buat pot luck @ Osya's House.. Kire majlis berbuka puasa merangkap House Warming skali as Osya baru je beli rumah tu. Malas nak cerita panjang2, so aku copy paste je e-mail dari Ham tadi. Sambil tu aku tambah sikit pakai font ijau =p *muahaha aci tak Ham?? Maleh nak menulis panjang2 weyhh..

Alhamdulillah,

Semuanya telah selamat. Semalam kami sempat menunaikan ibadah puasa dan berbuka bersama, bergelak ketawa, menyakat, menasihat dan memberi semangat. Tak banyak yang berubah. Pelbagai topik kita bahaskan, dari soal makanan, kampung halaman, Anak suami dan isteri, perancangan masa depan *next cuti2 malaysia beramai2, Aidilfitri hingga ke Hj. Sanusi. Mungkin ada antara kami yang rindu akan tarbiyyah nya. *Renung2 kan dan selamat beramal =p

Temokintaro@Fairuz masih mengekalkan susuk 'sasa' tubuhnya yang agak dicemburui ramai pendatang asing. Kini dia telah ada blog sendiri *gigih aku cari blog ko Feruz, harus ko jadi follower aku =p. Isterinya@Iena juga sudah memiliki D-SLR yang diidamkan selama ini. *wiwiwiw.. Jom pi menembak ramai2. Bertambah tukang-ambil-foto lagi. Ini perkembangan positif. Tak perlu aku bawa kamera lagi ke majlis-majlis bersama mereka. Akan ku cuba sedaya upaya untuk menebeng supaya mesin itu merakam susuk kami sekeluarga. Haha!

Anglelady hadir tanpa suami disisi, namun Sofia berjaya menjalankan tugas menjadi peneman diri bagi menggantikan Abi. Harap dia akan hadir semasa rancangan cuti mummy & kroni satu masa nanti. *dengan nada mereport, "Bie, derang panggil Sofia "Farid" sebab derang kate muke Sofia saling tak tumpah macam muke Bie". sambil lap air mata

Jai dan Osya masih seperti Jai dan Osya yang aku kenal dulu, masih rapat dan intim. Aku doakan semoga 'hajat' kalian berdua dimakbulkan tuhan. *Amin =p. Maaf kerana mengganggu malam tadi, kebetulan pula hujan. Hihi! *Errr part nie akak tak campur =p

Aulia sudah mula berada ditahap aggresif, memberikan petanda kepada Enn dan Ash, jangan kau sangka aku boleh diabaikan dengan kehadiran orang kedua. Haha! Sekarang ini sudah masuk minggu kelima. *Mama & Pspa, Aleesya nak dpt adik ye?? =p

Si doktor@Aqsa terus senyum, senyum terus bila isteri @Cik Gayah disakat rakan. Ini tanda cool. orang semacam ini perlu ada banyak di dunia. Supaya dunia ini terus cool. Makannya hanya 1 round, bukan macam temokintaro, 2 round masih steady, bersulam 100 plus sejuk. kah kah kah! *part nie aku gelak guling-guling.. ok tipu..aku gelak terpisat2 sambil tangan tutup mulut.. gile ko, kang bos aku dengar mati aku..

Aku, masih seperti dulu. Cuba untuk berkarektor cool seperti sang doktor, cuba berlagak sasa seperti temokintaro, cuba beraksi tenang seperti Arq Enn. Namun, aku tetap seperti yang kalian tahu. *ye.. sorg penglipulara.. Hek hek..

Dunia tanpa rakan karib adalah umpama gusi tanpa gigi. Masih boleh mengunyah, namun lumatnya makanan belum pasti.*Agreed =p. Hopefully our friendship will remain forever.

Hamlyn.
*suami kepada Harliza Hanis dan bapa kepada Hadirah Qaisara & Hilman Zafry.

Layari laman web www.majalahpama.com.my dan mohon jasa baik anda** untuk mengundi Hilman Zafry bin Hamlyn pada Peraduan Bayi Bulan Ini dan Hadirah Qaisara Hamlyn pada ruangan Peraduan Gaya Adik. Terima kasih.
** Yang ni mak dia suruh promote. Aku tak tau menahu pun. Tau-tau dia mention gambo anak aku dah ada dalam web ni. takde kerja..

So jom layang gambar plak..

The Food

:: Main dish.. Osya's Nasi Ayam.. ::
*yummyyyyy

:: Ayam goreng ::

:: Moi Spaghetti ::

:: Ashra's Pudding Marble ::

:: Iena's Cupcake ::

:: Yaya's Bubur Lambuk ::

:: Ham & Eliz's Roti Jala ::
*Fuhh rasa lemak2 masin.. nape yer?? =p

:: Hidangan Berbuka Puasa yg menjilat jari =p ::

:: Kurma ::

Dibintangi oleh

:: The Gathering ::
*Tuan rumah@Osya yg bertudung kelabu

:: Sofia ::
*check out my gebuness peha =p

:: Eliz, Ina & Yaya ::

:: Eliz & lil Qaisarah ::

:: Tuan Rumah@Jai bersama Sofia ::
*Amboi Sofia.. macam faham je aper berita tu ckp

:: Ashra & Enn ::

Aksi Anak-anak


:: Yeah, Farisya yang dah fully charged.. ::

:: Cica cari mama yer?? ::

:: Sweet Hadirah Qaisara ::
*She's my favourite subject

:: Hilman Zafri, adik kepada Qaisarah ::
*3mnth@8kg.. Gile berat weyh anak ko ham

:: Ayeesha.. nape monyok je tu?? ::

:: Sofia Mummy?? Awwuhhh =p ::

Aksi Satu Family

:: Papa Ham & Mama Eliz ::

:: Mama Iena & Abah Fairuz ::

:: Papa Aqsa & Mummy Yaya ::

:: Mama Ash & Papa Enn::

Pelakon Tambahan

:: Dalila @ hulubalang Sofia =p ::

:: Aunty Senah, Eliz's Mom ::

:: Adik Ham.. tak tau nama die.. heheh ::

Kesimpulannyer, memang best... Kitorg lepak dari kul 5pm sampai kul 10.30pm.. TQ kepada tuan rumah yg bersusah payah menganjurkan program berbuka puasa nih.. Hehe.. So next destination is either rumah Yaya or Ham.. Kali nie nak wat BBQ lak.. Wiiii tak sabar =p..

P/S: Osya & Jai, sorry aku xder gambar korg berdua.. Kalu yg tak bertudung nyer ade la.. =p

12 comments:

mama_fatin said...

sihat tul fairuz..ceria gumbire jek semua yea..sama mcm zaman u dulu..

ashra said...

hehe.meriah skali kan..suka sgt entry ko ni.comel je..dgn rumusan karangan ham wat aku tergelak baca.keke..

ni tiap2 tahun,jatuh WAJIB buka sesama k..biar kekal.hehe..

syg plak,farid tkder,kalu ada sure lg gamat la...

Nurshahfamily said...

pic yani tak nampak pun ....aktress utama tu hehehe...
mmg syok kalau dpt berbuke ramai2 sambil bersosial family kan....

nanti turun jb kita wat gak ye ...

Anonymous said...

meriah kan... tak sabar nak gathering lg ramai2...

cpt plan next activity plak kekwn...

HAMLYN said...

malu gua seyh..email aku ko tepek kat sini..hehe!

apa-apa pun, yesterday was the best day so far in this year Ramadhan. Been able to gath & breakfasting with u guys was a priceless experience.

BTW, thanx to everyone of u for being a very good friend to my wife, me and my childrens.

If only Farid were there..this abg aji must make sure that he will show up in our next agenda.

p/s: My brother's name was Haniff.

ashra said...

wahhh..ham.aku nmpk ko di mana2 arini.hehe
pe kata ko wat blog..sure lg meriah..
tp,ko jgnla duk cite politik je..confirm aku tatau nk komen pe.keke

HAMLYN said...

Ash: buat masa ni aku mmg blom terfikir nk blogging lg..since life aku ngan eliz pun quite hectic kan melayan 2 cahaya mato den tu haa..

tp ada simpan cita-cita nak blog, tp bkn menjurus kpd politik / perkauman. nak blog mcm korang ni la. citer pasal apa terjadi kat anak, bini, laki semua.

Lg satu yg membuatkan aku belum blogging maybe sbb aku takde SLR kot. so tak menarik la letak gambo digital cam jer kan..haha!

Em's Family said...

seronok nyer korang, still satu rumah contact mengcontact lagi.. pulak tu anak2 semua lebih kurang sebaya jer.. senang nak buat family day

ninieZUERYANNIE said...

waaa.. syok nyer.. syoknyerrrrr.. huhuhuuu..

alyyani said...

nampaknya yani ada bunch of good friends yg sangat2 cool dan best. nmpk sgt happening bila korang ber gathering. instead of gathering kt hotel (tipikal sgt kan?) buat kat rumah then style pot luck more rilex. chop, drive be-2 je dgn sofia? ok ke? ke ada teman? sofia, peha awak, kalah peha adel dah! heheh...

Iryani Noor said...

Hawa:
memeng meriah.. nak2 ngan anak2 lagi.. sorg kejar sana, sorg kejar sini... mmg riuh rendah la.. kekekke..

**************************************************************

Ashra:
nie sebanar nyer entry org malas.. kire ham dh tolong aku wat rumusan utk majlis tu.. kekek..

next year nk wat mana lak beb?? aku nk ketam masak cili ko =p..

***************************************************************

K.Nur:
sibuk sgt amik gambar, sampai gambar sndri xder.. kekeke.. tgk tunggu ihsan member2 kasi gambar yani..

ha'ah boleh je.. nk wat pot luck ke mkn kt rawa jer?? =p

***************************************************************

Anonymous (Yaya/Iena/Eliz/Osya??)

Melaka weii melaka.. wwiiiii tak sabar nyer...

****************************************************************

Hamlyn:
than to you beb sbb dh tlg rumuskan activity smlm.. aku maleh nk mengarang sbnar nyer.. kekeke =p..

neway next activity BBQ kt umah ko ekk?? =p.. Bile bile??

Iryani Noor said...

Hamlyn;
ham aku rasa bab dslr tu bkn isu.. ko nyer writing best beb.. klakar lak tu.. aku sure ramai je baca..

mcm aku, writing aku kelam kabut sket.. so aku terpaksa cover ngan gambar2.. kekeke..al-maklum la BM C3 beb =p..

****************************************************************

Miera:
hehe mmg havoc bile kumpul ramai2 mcm tu.. ko nk join pon boleh.. bkn ko tak kenal bdk2 umah aku kn =p.. next time wat kt umah aku, aku jemput ko ye..

****************************************************************

Ninie:
mmg syiokkkk sgt =p.. borak tak hingat punyer..

****************************************************************

Alyyani:
betul tu, bile dh ada anak, kite terpaksa cari tmpt yg selesa utk bdk2 nie.. kalu wat kt rumah senang nk tidur kn ke or nk tukar lampin kn.. kalu kt hotel susah sikit..

aritu p sana bwk mak cik die@Dalila tu sekali.. sbb brg bnyk.. kekeke...

sofia tu part mana yg kecik?? smer gebu.. wahaha =p