Wednesday, August 11, 2010

:: 1st Day Berpuasa.. ::

Belum apa2 lagi, semalam badan dah start buat hal. Demam + batuk + selesema. So semalam dapat la MC satu hari. Malam tadi sebelum tido makan ubat btuk & selesema and akibat nyer, tak sedar bunyik jam loceng. Nasib baik la tersedar lagi 10min nak habis time bersahur. Kelam kabut, dah tu sebab tak sempat nak panaskan lauk, so minum milo jer pagi tadi.

Harinie kat ofis sungguh tak productive, dengan kepala still pening2 lagi. Sat lagi berbuka kat rumah mama je.. Hehehe.. Lepas sembahyang tarawikh baru balik rumah. So Dalila, malam nie tolong jaga kan Sofia boleh?? =p..

Sekarang ni tengah pikir-pikir sat lagi ape nak beli kat Bazar Ramadhan. Selalu nyer beli kuih2 je.. Memang rambang mata kan kalu p bazar nih. Hisyhh kalau ikut nafsu macam-macam nak makan, pastu membazir. So kena la control, lagipon membazir nie amalan syaitan..

Aight so camner 1st day korang??

7 comments:

Aini Nashrah said...

Aini lak bgn seawal 430am..Si kecik Cuya pon bangun sahur temankan mama n ayah dia..Tp bila smpai ofis, kepala jd tingtong..ngantuk sesangat..and now tak sbq nak blik utk pegi paso Ramadhan kat Presint 2 ,Putrajaya..
To Yani n family..Selamat berpuasa ehh..

ashra said...

hehe..aku berjaya puasa tuk 1st day ni.horayyy..29days more to go..chaiyok2.

aku buka simple je..en takde..
besnye..nak makkkkk..nak bukak dgn mak..wuu (tu la kan,sape suh duk jejauh..hehe)

Iryani Noor said...

Aini:
Wahh awal tu bgn kul4.30am.. Cuya pon ikut sahur skali yer.. hehehe.. paso Ramadhan kt putrajaya best tak??
Slamat berpuasa buat Aini sekeluarga juga =p..

**********************************************

Ashra:
bagus2.. teruskan usaha...
kalu xlarat jgn paksa beb..

heheh smlm mak aku msk special.. wuuu... tp arini kena masak sndri.. kekek...nk msk pe ekk.. sotong msk sambal cam bestt jer =p.. + sup daging.. hmm boleh la =p..

alyyani said...

yanie da sihat ke? semalam puasa ok. tp mcm org tak bersahur je husband cakap. hahaha..

Em's Family said...

babe, pasar ramadhan melawati pack tak? aku kat pasar ramadhan jalan kuching ya Allah, orang macam sardin, kuasa aku lagi nak pergi sane hahaha

Iryani Noor said...

Alyyani:
alhamdulillah getting better..
selesema je tak elok lg..

*******************************************************************

Miera:
wuuu Param kat Melawati nie gile ramai beb..
ngan asap org bakar ikan + ayam lg...
lemas aku..
xlarat nk jln lama2...
aku pegi 1st day puasa jer..
ko try la pegi Sabtu nih...

*Param= Pasar Ramadhan

Aini Nashrah said...

pasar ramadhan Putrajaya sesakkkkk bangat...jem sana sini..tp puas htila beli makanan kat sini...
Raya pertama di mana tahun ni?? mesti meriah dgn kehadiran sofia kan.?:)