Monday, August 23, 2010

:: 11 Ramadhan 1431 & Komplex Kraf ::

Hari Sabtu went to Hospital Pakar Al-Islam, Kg Baru untuk sunatkan Sofia *yess i noe, agak lambat.. Janji Sofia dah sunat =p. Drop Dalila & Zafirah kat entrance hospital then cari tempat parking. Pusing punyer pusing baru jumpa parking, itu pon bapak la jauh nyer. Tengah jalan kaki menuju ke hospital, received a call from Cavenzi. Rupanya, derang dah sampai area Zoo, nak deliver meja makan. Bayangkan la aku kena rushing ke hospital, tinggalkan duit + barang2 Sofia kat adik aku, then mencicit pegi car park, then terus drive balik rumah. Sebelum tu sempat singgah rumah mama, ambil Sha & Faiz. Ye la orang yang hantar barang tu lelaki, takut gak nak duduk sorang-sorangkan. Aku terpaksa mintak tolong abah amik Sofia & adik2 aku kat hospital. Abi pula ada kerja 2 Labis. Aisyhh memang kelam kabut betul.

Bila orang Cavenzi tu sampai rumah, baru derang perasan yang derang tertinggal screw. Dymnn.. Aku dah macam orang gila kehulu kehilir, rushing balik rumah macam nak mamp*s hapa, ko boleh pula cakap screw tertinggal. Hangin betul aku. Last-last derang janji nak datang Selasa untuk installkan kerusi meja tu. Fine. Suke hati ko la. Terpaksa la kitorang makan kat lantai duduk bersimpuh lagi.

Lepas sumer tu settel, terus balik rumah mama. Then bersiap utuk pergi Kompleks Kraf ,Jalan Conley. Sekarang tengah ada promosi kraf Aidilfitri, so ada jualan produk kraf, demonstrasi, interaktif produk kraf, masakan, perkhidmatan dan pameran produk bingkisan Hari Raya.

And aku telah berjaya merembat baju nie untuk Sofia..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
Tada...
Kiut tak??

:: Skirt bercorak batik ::

:: Kaftan =p ::

Ada cerita disebalik penghansilan gambar Sofia nih..

:: Mula-mula mak ngah dirikan Sofia ::
*kat depan Atuk jaga.. kiri kanan mak cik pak cik die dah standby =p

:: Bila dah agak stabil, perlahan2 lepaskan bahu Sofia ::
*yg kelakar tu, die rilex je berdiri

:: xsampai 1min die pon makin senget, and Atuk tolong betulkan kedudukan Sofia::
*So kalu ikutkan, atuk la dalang sebenar dalam menjayakan photoshoot kali nie =p..

Time kat komplex craft tu, kitorang jumper Sharifah Kirana.*she's one of Malaysian top designer in case uol tak kenal. Dia ada buka booth kat ctu. I'm quite suprise that she's very humble + friendly. Mula-mula tak perasan tu dia as dia bertudung. Yang best tu die siap pegang2 Sofia lagi.. Biasa la, sapa tak geram tengok tangan Michelin Sofia nih.. hehehe... Datin, kalau you nak cari model cilik, I berbesar hati kasi Sofia jadi model you. =p

7 comments:

Mrs. Eeza Herman said...

cute lak sofia pakai kaftan..
ishk, kalo dpt bb gurl cam sofia nie, nak beli kaftan gk la..
masukkanla sofia utk contest pa&ma..
mane tau kot2 dpt jd cover pa&ma..
mesti comel kalo sofia dpt masuk magazine..

Em's Family said...

nyeh nyeh, geram aku tengok sofea tu.. eh babe, nanti boleh la buat potluck kat rumah ko.. kekeke aku sekarnag ni station kat rumah mak aku

Lady of Leisure said...

ya Allah comelnya pakai kaftan kecik... hehehe sangat2 kiut tau geram lady tengok..
:)

ashra said...

haha.kalu aku,aku pun hangennnn ngan org cavenzi tu.

comelnye la sofea dgn baju batik smpi senget2 sofea dibuatnya..hehe

Iryani Noor said...

Eeza;
heheh beli jgn xbeli... tp terambil saiz kecik plak.. kejep je die pakai kaftan nih..
nnt kalu Sofia masuk contest Pa&Ma, tlg vote yer =p...

***********************************************************

Miera;
miahahah boleh babe.. xder hal nyer.. tp tunggu kerusi meja aku siap pasang k.. baru best makan.. hehehe... ko bln puasa ni mmg dok umah parents ko ke??

*************************************************************

Lady of Leisure:
hehehe mcm kiut je bile baby pakai kaftan kn.. nape bile mummy die pakai nampak selekeh??.. ahakss =p..

**************************************************************

Ashra:
aku smpi arini still hangin lg.. tp xpe la.. takut kang derang langsung xnk dtg pasang lagi haru..

sofia senget2 tu sbb die dh nk menggelungsor.. ayah aku yg dok tahan kt depan die.. kekek... sib baik mak aku tak nampak.. kalu tak comfirm die bising..

alyyani said...

nia umur setahun baru ada kaftan, sofia lagi advance. org keliling dok standby ye masa photoshoot ni. hahaha.. tangan michelin sofia, mmg teringin nak pegang. :)

Naz said...

So comel Sofia pakai baju tu!