Friday, July 16, 2010

:: Floria Putrajaya 2010 ::

Wehuuu....
Aii dah pergi
Festival Bunga & Taman Putrajaya 2010

(bersungguh aku amik cuti ko)..
Korang dah pegi ke belum??
Kalu belum still ada masa till this Sunday..
Memang cantik =p..
Tak rugi la berpeluh ketiak aku berjalan kat sana =p..
Meh tengok gambar2 sekitar karnival tu.

:: 1 Malaysia =p ::

:: Entrance ::

:: Mama & Dalila ::

:: Me & Dalila ::
*sila jangan muntah tgk aksi gedik santai kami

:: Pak Su Faiz ::

:: Dalila & Faiz ::

:: Cak =p ::

:: Dalila keding ::

Orite enough with gambar gedik kitorang =p...
Sekarang sila tengok gambar2 flora & fauna plak..
Hehehhe =p

:: Konsep buah-buahan ::

:: Landscape by Johor ::
*rasa nyer dalam banyak2 nie yang paling cantik

:: Suke sangat tgk flora n fauna nih ::

:: Model2 pakaian berkonsepkan bunga ::

:: Pelbagai jenis orchid ::

:: Bazar di sekitar kernival Floria ::

:: Barangan craft yang dijual sekitar karnival ::

Amacam cantik tak??
Tak puas??
Nak tengok gambar lagi ker =p???
Aight here ada sikit lagi..


:: Beautiful arrangement ::
*aisyhhh nie yang rasa nak p Cameron nih =p

:: Bunga lagi ::

:: Landscape lagi ::

:: Bonsai pulak ::

Siapa yang belum pergi lagi, cepat2 la ke sana...

Pameran dibuka dari jam
9 pagi hingga 10 malam (Isnin hingga Khamis)
dan
9 pagi hingga 12 tengah malam (Jumaat hingga Ahad)

For more info, sila rujuk SINI ye

P/S: Ai do really wanna bring Sofia tapi mama tak kasi.. Die takut Sofia demam sebab panas and turn out bile sampai kat sana, hujan renyai which is good thing gak tak bawak Sofia kan..

6 comments:

alyyani said...

cari2 gak sofia, tak de pulak ek. takpe, cuaca tak menentu. better tak bawak. siap amik cuti tu. mcm best je. ade chance nak pegi lagi ni :)

p!nkerton said...

hi! i bloghop smpai sini :)
mcm best pulak tgk u pegi floria (gambar2 u ambik cantik!) i pegi last year, tp dis year tak sempat lagi. btw, salam kenal yea ;)

Anggerek said...

wahhhh gambar anggerek pun ade dlm ni gak hehehe

Mama Qiestina said...

auwwwwww tantekkk gilee.

harus pegi ahad ni ngan qies, nak sakan photoshotttttt!

btw yani guna camera apee? tantekk!

ashra said...

uihh,tgk gambo pun da cantik la..en keje la plak.kalu tak,le aku pegi sblm abes.aku suka kalu bunga2 hidup ni.

btw,maner sofea?emm,panas pun kan,sian kalu bawak..

Iryani Noor said...

Alyyani;
ha'ah mmg tak bawak Sofia.. sbb takut die demam, lg pon ramai sgt org bagi review floria tu pack ngan org sgt + panas.. amacam sempat pegi tak??

**********************************

p!nkerton:
heheh thanx for dropping by..
isyhh mana der cantik, org lain nyer gambar lagi cantik.. saya bdk baru belajar =p...

btw sempat tak pegi sana??

***********************************

Anggerek:
mula2 agak konfius with ur statment, pastu baru ler paham.. ngahahahha sengal betull.. n yes, bnyk sgt anggerek kt sana =p..

***********************************

Mama Qiestina:
amacam yat.. pegi ari sabtu kan.. cantik kn.. suke sgt.. cpt2 la hapdate blog =p.
.
btw kite pakai camera sama cam yat gak.. D60 =p..

***********************************

Ashra:
mmg cantik weiii.. colourful sgt.. tp bunga die cam dh nk kering la.. mebe panas sgt kot.. hehehe..
ehh ko kate Enn dah x keje shift.. still lom tukar lagi ekk??

sofia aku tinggal ngan bbsitter die =p..