Monday, July 19, 2010

:: Akhirnya Dia Telah Dirisik.. ::

Alhamdulillah, selesai sudah majlis merisik adik ke dua aku. Dalam ramai2 adik aku, kitorang memang risau kan die. Sebabnya tiap kali tanyer,"Ko bile nak kawen??" adik aku wat dek jer.. Hisyhh budak nihh... Asyik busy ngan keje jer.. Kadang2 Sabtu Ahad pon pegi keje. Pelik aku.*sapa kata keje Gomen senang???

BTW kalau as per discussion antara adik aku ngan Zack@boifren die, derang nak terus nikah dalam bulan Januari 2011 tanpa bertunang. Tapi atas desakan permintaan family, mungkin akan diadakan juga majlis tunang. Tarikh still belum comfirm lagi.*adik aku ni kenal ngan Zack tu since sekolah menegah lagi =p.

:: Rombongan Cik Kiah ::
*ada dtg 4 kete nih..

Kasi zoom siket
..
..
..
..
..
..
..
..
Ehh macam kenal..
Nash la.... =p
Nak request lagu Pada Syurga di Wajahmu bleh =p??

:: Nash selaku jurucakap ::

:: Kami yang duduk terperuk di suatu sudut =p ::
*yg pakai tudung purple tu la adek aku yg kena risik =p

Sebenarnya kitorang terkejut bile tengok side lelaki bawa hantaran banyak2 macam tu as tak ada discussion antara adik aku ngan Zack pasal hantaran time merisik tu. Tau2 side lelaki bawak 4 dulang.. Mencicit aku cari barang untuk balas balik. Sib baik la ader kek lapis yang abah bawak balik dari Sarawak. Belasah je la dari xder ape2 kan. *time aku ngan Farid dulu, derang datang bawa cincin aje.. Simple je. Tu yang tak expect nak kena sediakan ape2.. Hehehhe..

Jom tengok hantaran dari side lelaki:

:: Cincin belah rotan ::

:: Kain sepasang ::

:: Kuih Tart - pemanis mulut ::

:: Fondant cake ::

Pas semua settel, its time to eat..
Kitorang sediakan laksa johor untuk tetamu =p..
Nyummehh..

:: Laksa Johor ::

:: Roti jala + bubur durian + kek lapis ::
*org T'ganu makan roti jala cicah bubur durian tu..

Selasai majlis, harus la bergambar pulak..
*ala letak 2 keping je.. kang muntah plak korang tengok gambar aku bnyk2 =p


:: Sofia bergaya dengan gown dari Aunty Ash =p ::

:: Bye.. bye =p ::

10 comments:

Love... said...

jemput singgagh

http://ilhamcottage.blogspot.com
or find us at www.facebook.com/ilhamcottage

something for ur lil girls

ninieZUERYANNIE said...

mey-mey nyer sofia!

yani, sape nash ngan bakal adik ipar ko? - sori macam paparazi pulak.. nak request lagu tiada lagi kidungmu, boley?

ina said...

bebe, ya kene risik? whoaaa... congrats ya! diam diam je ekk..
chopp chopp! ahkak nak keypohh sket.. zack mane nih bam? hurmm..

~n0rliza 0thman~ said...

tahniah kat ko sebab bakal mendapat adik ipar baru hehe..

aku pun tau gak ape kene mengena nsh ngan zack ni..ermm nak request lagu jugak la..=D ♫♪

Iryani Noor said...

Love:
will do =p...

***********************************

Ninie:
actually die jiran mak zack.. kire family die mintak nash jadi org tengah time berbincang.. Siap baca doa bagai.. pastu terus aku segan nk request lagu.. wakakakak...
tp kot2 la nnt time adek aku kawen die nk menyumbangkan satu lagu.. nnt aku request lagu yg ko nk tu.. ahaksss =p

**********************************

Ina:
ala ko nihh.. zack yg dulu tu lewww... bdk kayak tu.. fairuz kenal sgt la ngan die =p..

Em's Family said...

yani!! serious aku excited untuk yah.. adik2 ko macam adik aku jugak.. cakap kat dia congrats!! anyway dia nyer risik dah macam tunang dah macam2 ade.. :D

ashra said...

amik nafas jap..byk nak ckp ni.hehe.

1.congrats to ya.wahh..da nak kawen ye.aku ingat zack tu,tp tak pernah tgk orgnya.

2.*sapa kata keje Gomen senang??? keke. i loikeee...napa ko gariskan..btul la ye senang?haha

3. owhh..nash jiran mak zack ye.nti ya kawen,le aa jumpe nash..aku suka suara die.

4. dapat gak anutie tgk sofea pakai..lega hati si comelsss ni dapat pakai.hehe

5.last skali,aku mmg sgt rindu laksa johor mak ko..ko pun pandai wat kan.nti housewarming,wat ek..teringin laaa...
dan bubur durian tu sgt la feveret.aritu en beli durian,kacang ijau tkder lak..da nye,aku melantak duriannye je la..

alyyani said...

tahniah aunty sofia kerana telah dirisik. wah, ade relate dgn nash. esok kawen sure nash nyanyi selagu 2 kan? :)

nanti bertambah la gang sofia dan cucu atuk dgn nenek nya. eh tiba2 lak. hehehe...

hantaran belah lelaki simple kan tapi cantik. :)

sofea comel!

Iryani Noor said...

Liza:
ehehe tq beb.. actually ko mmg kenal sgt zack nie *wink wink*..
btw nash tu jiran mak die (kalu tak silap aku, ke jiran akak die, xsure plak).. derang bwk die utk jadi jurucakap time majlis tu.. hehe.. ayat die tersusun je.. pastu siap tutup majlis ngan doa.. mmg bagus la org nyer =p..

**********************************

Miera:
hehehe kalu ko xcited, kitorg nie lagi la xcited.. rasa lega sket.. sebelum nie ya asyik mat muke sardin je bile org tanyer kn..

ha'ah kn, dh mcm org tunang kn.. kitorg pon terkejut tgk derang bwk hantaran, tp sbb derang kata "nk ikut adat".. tu yg bwk mcm2 tu.. hehehe..

*********************************

Ashra:
pergh aku pon nk amik napas dlm2 nihh:
1. wah ko still ingat zack tu lg ekk.. ye la time kite kt utm dulu kn aku pernah lambai sorg mamat kt FKE, pastu korg marah aku sbb ingat aku "minah tak alih2" nk main lambai2 kt bdk laki.. ekeke.. klakar siott..

2.aku garis kn sbb tu ala2 bahasa sopan, nk bitau org keje gomen nie xder la goyang kaki.. ada time je kitorg dpt dok senang lenang, time2 lain dok busy ngan meeting, wat paperwork.. heheh lebih kurang gitu la..

3.mak aku ckp, nnt time ya kawen, die nk request nash nyanyi 1-2 lagu.. ahahah.. tah betul ke idak mak aku tu =p..

4.sofia pon sker pakai baju tu.. mmg ngam2 ngan die.. pastu die xder merengek tak selesa ke hapa.. mmg best la =p..

5.miahahaha ko sama je ngan osya & yaya... aiseyy aku maner la pandai wat laksa nie.. renyah beb..
tak pe2 nnt aku berguru ngan mak aku.. kalu xder aper2, insya-Allah raya nnt aku wat open hse@ hse warming, aku wat kn laksa jhr nie utk korg k =p..

pergh akhir nyer abes gak aku menjawab smer comment ko.. ahahah

**********************************

Alyyani:
tq bebehh =p.. majlis Ya nie mmg dinanti2 org kitorg satu family =p.. lg pon yg no 3 tu pon cam dh tak sabo nk kawen, tp kena kasi laluan kt akak die dulu.. *mati la kalu yg no 3 tu tau.. hehehe

yay.. nnt sofia ader member nk main2 =p..

hantaran derang sgt schweet.. mebe utk tunang nnt kitorg nk wat hantaran mcm tu gak.. letak dlm kotak kayu, nampak manis je =p..

Naz Zill said...

Cantik hantarannya.