Monday, June 14, 2010

:: Taman Metropolitan ::

Pagi Ahad yang indah, kami memulakan hari dengan ber"trekking" di Taman Metropolitan, Kepong... Wahh konon2 rajin tapi hakikat sebenar hari Sabtu banyak sangat makan makanan org kawin, so terasa perlu mebakar lelemaksss yang mula berkumpul itieww =p...

Never thought taman tu besar giler, sampai lenguh2 la betis nak lengkapkan satu pusingan. Lebih 1 jam gak la nak habiskan satu taman tu (itieww kalu berjalan ala2 siput sambil bergedikss santai bersama En Suami tersayang =p).. Lepas aku google baru la aku tau taman tu seluas 117 ha...

Best gak tempat ni. Ada kiosk yang jual air, makanan & layang2 yang pelbagai betuk. (kalau datang petang2, ramai warga KL bermain layang2 bersama anak2 kecil.. memang meriah beb tapi satu je, parking susah nak dapat).. Banyak family yang ber"picnic' kat sini, bentang tikar and makan makanan yang derang tapau dari rumah.. Jom la datang ramai2, sambil2 tu dapat gak kite beriadah mengeluarkan peluh =p..

:: Bersemangat sebelum memulakan trekking ::

:: Batu bersurat ::

:: Eyah.. eyah.. mummy berusaha memanjat bukit.. ::

:: Turn dady plak panjat bukit sambil tolak Sofia ::

:: Daddy ::

:: Pemandangan yang indah ::

:: Terdapat juga jualan layang2 ::

:: Sepanjang di track, Sofia tidur je keje nyer ::


:: Daddy yang masham =p ::

:: Mummy yang kepenatan ::

:: At last, time nak balik baru la si kecik nie bukak mata =p ::

4 comments:

ninieZUERYANNIE said...

seronoknye bwk sofia jalan2.. baeknye die nih.. senang nak bwk jalan..

hajarus said...

alololo tomeynyer sofia... tembam geramnyer tengok.... ;d

ashra said...

wahhhh..ko berjogging rupanya pepagi ahad smalam yek.bes2..sok sofea da pandai jalan,jenuh gak korang nak ngejar kat taman tu.hehe

da lamer aku tak jog.en slalu ye ye je nak gi jog,siap beli kasut..tapi,nak bgn pagi tu,kami sgt la malas...keke.

Iryani Noor said...

Ninie:
eehhehe alhamdulillah.. kena ajar die jln2 dr awal.. sok senang... *boleh ekk mcm tu?? kekek...
sebenar nyer mmg mak ayah die kaki jln =p

Hajarus:
hehehe.. mmg tembam... baru 2 bulan dh 5.2 kg =p

Ash:
ha'ahh beb.. aku sebenar nyer letih gile time kt umah ina tu... balik je rumah terus zzZZZzzz...

ala aku x jog pon.. jln je... kt area umah korg pon ader tempat best gak kn.. kt shah alam kalu tak silap ada satu taman.. ajak la en p ctu..