Tuesday, May 25, 2010

:: Sekali-sekala Sengal ::

Scene 1

Adik ku Dalila sedang babysit Sofia.

Dalila : Along anak ko berak la...

Aku : Ye ke?? Cuba kau cium pampers die

Dalila : Ehh tak la... Bau burung.. *sambil menghidu-hidu pampers Sofia

Aku : Burung?? Ko biar betul. Anak aku mana ader burung...

Dalila : Bukan la ngok. Nie bau minyak burung tu...

Owhh hahahha.. aku sengal... Terlupa pulak yang aku selalu sapu Minyak Burung Unta kat perut Sofia. Pada aku, minyak nie lagi mujarab dari minyak telon especially bile Sofia kembung perut. Lepas sapukan minyak nie, sekejap je Sofia kentut-kentut. Kalau nak tau khasiat Minyak Burung Unta nie boleh la jenguk SINI

:: Minyak Burung Unta ::
Scene 2

Sejak Sofia dilahirkan, setiap kali Abah balik kerja, mesti tuju bilik aku dulu. Nak main ngan Sofia la tu. Macam baru-baru nie, mama n abah nak pergi honeymoon ke China, (sempena Anniversary derang yang ke 30 =p) around 5am dah ketuk bilik aku. Ruper nyer nak cium Sofia dulu sebelum berangkat ke KLIA. Sambil abah timang-timang Sofia, die cakap:

" Haii.. cucu abah.. cucu abah "

Aku rasa macam ada sedikit pelik pada ayat abah tu. Sekali mama tegur:

" Aii awak tu muda sangat ke?? Cucu Atok la "

Miahahaha.. lawak la abah aku nih...

:: Mama & Abah @ Kunming, China ::

:: Happy Anniversary =p ::


9 comments:

Nurshahfamily said...

hapy anniversary to atok alia hehehe... minyak unta tu bagus ye... leh la adik irfan pakai nanti hikhikhik

mamamarissa said...

comel la atok sofia nie...cucu abah cucu abah...hehehe!!!

ashra said...

hepi anniversary to both of ur parents. =) moga bertambah erat kasih sayang.bes kan,anak2 da besar,gi honeymoon je.
kita kene tggu 20 thn lg.huhu.

minyak tu ok ek yani?sok anak k2 aku nk try la.dulu aleesya aku pakai yu yi je..

~n0rliza 0thman~ said...

minyak burung unta? tak pernah dengar lagi ni.. biasa pakai yu yi, minyak telon felisa je..

"cucu abah"? hehe lawak laa..=D

alyyani said...

heheh sengal la jugak. tp sweet! ;) especially part cucu abah tu. :D sofia cucu sulung ke yani? minyak burung unta ek? bole la try sebab minyak yuyi adel pun dah nak habis. thanks!

Iryani Noor said...

K.Nur:
hehehe tq kak..
ehhmm adik irfan?? dh ader ker *wink wink*

MAma MArissa:
tu la kelakar betul.. agak nyer die still tak dpt adapt ngan tittle "ATUK" tu.. hehehe...

Iryani Noor said...

Ashra:
Amin.. harap nyer begitu la =p..

takat nie minyak tu mmg ok ngan Sofia, tp susah sikit nk cari.. kena beli ngan stockist die je.. xder jual kt giant or care4..


Liza:
aku tau pasal ubat nie pon dari mak cik yg ngurut aku time pantang aritu.. n mmg bagus pon.. minyak telon xbrape jln ngan Sofia..

heheh.. ayah aku tu mmg lawak org die.. =p

Iryani Noor said...

Alyyani:
ha'ah sofia nie cucu sulung, tu yg abah lom brape biaser pakai tittle "ATUK" tu... dh brape kali die tersasul.. heheh..

pasal minyak tu cuba alya check kt mana stockist die sbb minyak tu mmg susah sikit nk jumper..

Em's Family said...

hehehe senang mak sofia ni, aunty sofia ramai boleh jage.. and happy anniversary untuk mak abah ko..