Monday, May 24, 2010

:: Outing with Friend's ::



What a lovely weekend or shall I say it was my most super-duper weekend selama dalam tempoh confinement period nie.. Hehehe...

Start from Saturday, family and friends datang rumah. Then malam pegi wedding Zura (sangat cantik + gorgeous).. Malang nyer camera xder malam tu, so tak dapat la snappy pic. Kena tunggu member2 email. Kemuncak paling best time wedding tu bile pangantin buat surprise, nyanyi lagu Endless Love.. Owhh sangat sedap hokey, suara Zura memang ngetop la. Tu belum campur ngan video by CST. Sangat chomel, i love the concept =p. Quote dalam video tu "Yang penting kerjasama" mmg cute. Then bile kumpul ramai-ramai, terus buat plan nak melawat Eliz esok nyer. Well aku ON jer =p (helooo, pantang lom abes lagi suka suki je nak jenjalan).

:: Gambar from f/book Ash & Irma ::

:: Gambar hasil rembatan dari f/book Yaya ::

So on Sunday, nasib baik Sofia bangun awal, lepas mandi kan die, aku + Abi terus bersiap. Kul 11am gerak p rumah Eliz, singgah rumah Balkis untuk ambil camera then terus ke Putra Height. Reach there around kul 12. Hehe sampai je aunty Senah dah hidang mee kari.. Wauuu irresistible. Memang superb la =p. Lagi pulak Si sofia tidur je, memang saja nak kasi chance kat mummy die makan sambil borak2 ngan member2. Dia nie kalu dah ngantuk sangat, bising2 macam mana pon boleh tidur. Hehehe.. *Macam mummy die gak =p...

So jom layan gambar

:: Zafri, satu2 nyer kumbang dalam taman =p ::

:: alalala chomell.. bangun nak menyusu la tu ::

:: Me n baby Zafri ::
*ye ye aku tau badan aku lom susut lagi =p

:: Awuhhh Sofia tidur ngan Zafri yer ::

:: Mama Iena with Farisya ::

:: Abah Fairuz with Farisya ::

:: Ham with Yaya ::
*daddy pada Zafri

:: Mama Ashra with Aleesya ::

:: Si Sofia nie tido tak nak bangun2 ::

Bagus betul Sofia harini, behave jer. Sepanjang perjalanan balik die tidur. Good gurl. Sampai rumah kasi susu then sambung tidur. Nak tukar kan baju pon tak sampai hati sebab tengok die tidur nenyak sangat.


:: Tido sambil peluk bantal.. macam org besar pulak ::

Then time maghrib Sofia berjaga kejap, terus susu kan die, tukar diaper + baju, pastu die sambung zzzZZZzzzz. Adoi la, penat sangat ke sayang. Macam berkebun ke aper jer pengsan sampai macam tu skali. Pastu time die tido sempat snap gambar die tengah senyum *sila abaikan cleavage yang ala-ala Pamela Anderson tu yer.. hehehe

:: Elelele.. seksi mummy nih senyum pulak die. ::

Lepas tidur back-to-back die tu, tengah malam die dah tak boleh tidur.. Waaaaaaa... Tidur la sayang.... Mummy nak tido plak nih...

:: Tengok tu, mata die bulat besar @ 1am ::

12 comments:

azwynaziz said...

comelllnyeee sofia...! pipi die sgt monteell~! mate baby sofia cepet mesti sebab pipi dah tarik skali...=D..~

alyyani said...

haa tu yg tak tahan tu, kita syok siang dia tido kita bole buat apa saja. tp time kita lak nak tido, mata dia bulat je. hehehe.. syian mummy.

comel gile sofia dgn tight purple tu. comel la. sofia suka tido ngiring eh? sama cam nia dulu. :)

Iena said...

dah habis pantang ke wak?
nway, ur babby sgt cute! :)

ashra said...

hehe.sori lambat email pics..bz sket dan tgh kemalasan.

wahh..bes skali sinopsis tuk weekend kita yang happening tu.bukan senang nk kumpul gni.tu pasal,aku redah je dtg ngan aleesya gi umah eliz.hehe..lawa pics d60 tu.aku suka..nmpk momento skali.hehe.tapi,bleh plak,dua2 tak bawa d60 masa zura nye wed..kalu tak,mesti lg cun kan..dgn si kecik2 di sana..

Iryani Noor said...

Awyn:
yaa betul.. sbb pipi die berat sgt, tu yg mata die tertarik ke bawah.. ahahahaha.... sian anak mummy =p..

Alyya:
ngehehe.. agak nyer sbb die lahir awal pagi (2.17am), so die still tak tau beza mlm ngan siang.. tu pasal die sker berjaga waktu mlm =p..

smlm baru ajar die tido ngiring.. nampak die cam selesa jer.. hehehe...

Iryani Noor said...

Iena:
sebenar nyer, hari nie last day kite.. eheheh... tp baru 42 hari pantang dh start jln2.. suke2 jer.. =p..

Ash:
tu la pasal... rugi nyer... nak wat camner, berdat tertinggal lak camera aku kt umah balkis.. udah nyer tgk je la lense ngan flash aku kt atas meja tu.. ahahahha.... kalu tak aku rasa lagi galak kite bergambar =p...

mamamarissa said...

sedapnya sofia tido...anyway, makin tembam tgk si sofia nie...geram jer :)

Nurshahfamily said...

so sweet alia senyum time tido... mimpi ape la tu hehehe... yani kalau nk diet jgn kurus sgt nanti tak larat dokong alia... hehehe maintain cam akak je hikhikhik...

Iryani Noor said...

Mama marissa:
hehehe.. kalu bom meletup tepi die pon, comfirm die tak terjage.. =p...

K.nur
aiyooo.. tu pon kalu bleh susut kak... hehehe... suke tgk sofia senyum time tido.. kengkadang sampai nampak gusi.. hehehe.. kelakar..

LynnLyana said...

makcik yani..sofia sebijik mcm muka nenek dia laaaa...
nenek sofia belah mommy dia..
hikhikhikhikhik

shaolinnnnnnnnnn kung fu hoauuu yeahhh!! houu!hou!!hou!!

tetibe teringat lagu shaolin kungfu bile tgk sofia dlm gmbau ni..

p/s: kau dh abeh pantang kah??

irmafittaputri said...

montelnye pp bb sofia...bila lah leh cubit nihhh

::The Shopaholic Tauke:: said...

yanie....tembamnye baby awak...gerammmmmm