Friday, May 7, 2010

:: My Little Pengantin ::

Seawal usia kandunganku cecah 6 bulan , aku dah ada one name in mind. Aku nak namakan anak yang bakal aku lahirkan dengan nama Eryssa Sofia. Tapi last minutes kitorang tukar nama tu kepada Alia Sofia. Kenapa?? It turn out lepas Abi tanya maksud nama tu pada sepupunya yang study kat Arab, Eryssa membawa maksud pengantin.. Aiseyy, pengantin ker?? Terus aku reject nama tu =p.

So a few days ago, sambil aku mendodoikan Sofia, aku buat lawak ngan Abi.

Me: Bie anak kite dah ader 2 orang cop

Abi: Sapa?? (dalam nada malas nak layan aku)

Me : Yang 1st anak Fizah Kusnin, yang 2nd anak Miera

*betul weyh aku tak perasan, bukti nyer:

1st
*sila perhatikan msg dari Noor Hafizah Kusnin

and 2nd bukti, Miera text aku mcm nie,
Emir getting ok, insya-Allah nothing to worry, how's my menantu haha

So lepas je aku cakap mcm tu ngan Abi, si Sofia nie punyer la melalak (macam la aku pukul die ke hape), terkejut aku. Abi plak gelak kan aku. Chett. Ye la sayang. Mummy pon main-main la =p. Tetiber aku teringat pada nama Eryssa tu. Fuh sib baik aku tak jadi letak nama tu. Kalu tak betul2 time kecik2 macam nie dah jadi pengantin =p.

:: time tido pon senyum ker?? mimpi jumper boifren la tu =p ::

17 comments:

Ina said...

oitt mamanye.. tak sabo noo nak menantu ek.. hahah.. tunang la dulu kecik2.. hehe..

Iryani Noor said...

Ina:
saje jer nak melawak.. skali die marah daaaa...

Mrs. Eeza Herman said...

suka la tgk pic sofia ni..
comel sgt2..
tembam2 mcm ni mmg tersangatla comel..

ninieZUERYANNIE said...

hahahaha, yani.. die paham tu..

ui, comelnyer anak ko! nasib aku lom ade ank laki eh..

mamaelly said...

hikhikhik ala tomeynye...ape la dia mimpi tu kan..

Iryani Noor said...

Eeza:
heehe tq tq.. pipi die tembam sbb ikut daddy dier =p..

Ninie:
tu la pasal.. tau ajer kite borak pasal die.. hehehe...

Nurshahfamily said...

ank papa la katekan hikhikhik

mamaelly said...

yanie..aritu bersalin masa bape minggu ek

Iryani Noor said...

K.Nur:
ke mana tumpah kuah kalu tak ke nasi =p... pipi macam Ayed =p...

Elly:
kite bersalin aritu time 39wks.. EDD patut byer 13/4 tapi Sofia kluar awal 3 hari (10/4) =p

alyyani said...

alahai debab nye sofia ni. aritu lahir kecik je. skang dah debab. heheh.. belum sebulan dah ada 2 org beratur nih. belum besar lagi. baru tau eryssa tu maknanya pengantin :)

ashra said...

haha..aku baru nk tanya ko,pesal erysa jadi alia..tapi,aku suka nama alia.lagi ryhme dgn sofea..

da dua org cop jadi menantu eh?..ham eliz tak nak pertimbang kan ke?mane tau,ensem sasa cam ham gak.kekekeke.

lupa tanya nama anak eliz.sok la pi lawat die.

Iryani Noor said...

Alyyani:
rase nyer dah naik 1kg kot.. hehehe.. ala saje je naik main2, mana nak tau die marah.. acehhh =p

Ash:
hehe.. yg penting maksud nama tu bagus =p... sib baik la awal2 lg mmg aku dok panggil die Sofia =p..
tak sabar weyh nk p tgk anak eliz, time scan 3D, eliz ckp bb nyer muke cam qaisara.. mesti chomell giler =p

irmafittaputri said...

amboi excited dan nak jd mama pengantin ye..mentang2 bb sofia dh ramai org cop...pipi tembam betul

Em's Family said...

confirm dia tanak kawin arrange by parents, kecik kecik dah pandai melalak huhuhu

Iryani Noor said...

Irma:
miahahaha.. pipi mcm daddy die =p.. sker picit2 pipi die tu..

Miera:
haha.. agak nyer time die nk kawen sok camner la ekk =p...

rDnA said...

alololo..tembamnyer pipi sofia..geramnyer

Iryani Noor said...

rDnA:
dah macam pipi sinchan.. hehehhe