Tuesday, May 11, 2010

:: Sofia's 1 Month Update ::

Wuu lamer sudah tak keluar rumah. Semalam 1st time dapat menghirup udara luar, rasa segar sikit.. Asik terperuk dalam rumah jer. Main reason keluar pon sebab bawak Sofia pegi check up.. Pejam celik kejap je dah sebulan =p.. (Kesian plak tengok die nanges time nurse kasi injection Hep B)..

Takmau nanges ye sayang, Sofia strong gurl kan =p..

Update terkini:
Weight : 4.3kg (naik 1.27kg)
Length : 53.5cm

So semalam mood die still ok tapi harinie agak cranky. Asyik nak berdukung jer. Badan a bit panas tapi bile check temperature dalam 36.9C . Still normal kan tu?? Risau jugak kalau die demam.

Dah la malam tadi area rumah aku black out. Dari kul 9.00pm sampai kul 11.30pm. Sebab risau kan si Sofia kena gigit nyamuk + panas, aku ngan Abi lepak dalam kete. Kesian Sofia. Mesti die tak selesa.

So jom layan gambar terbaru Sofia =p..

:: tada.... Sofia yang sudah dibotakkan =p ::

:: Time tido kena bedung, kalu tak nanti die terkejut ::

:: Sebab dah rambut dah togel, aunty2 die pakaikan headband ::
* Sian anak mummy.. kena buli ngan aunty2 yer

:: Cap dipakaikan untuk sorok kan kebotakkan Sofia =p ::

:: Yo yo yo.. Sofia in the house y'all ::


:: Gaya si chomel tido.. Freestyle =p ::

:: Mengeliat nak bangun la tu ::

18 comments:

LynnLyana said...

halaaa...sofiaa kucik-kucik...cian die kepala dh botak...sekali pandang mcm shaolin kung fu la plak...dh la cepet!!

Iryani Noor said...

Lyn:
kire ok lagi kalu ko nampak die mcm shaolin tu.. si farid nie asyik panggil die sinchan jew.. chett ampess btul.. ahahahha

alyyani said...

uuuuu sogia dah botak. nmpk makin bam2. bila baby botak nmpk kepal lebih besar kan? comel je. sofia tido kerut 2dahi, mimpi ape agak nye tu. part blackout bawak lepak kat kete tu biasa laya buat gak tuh. hehehe..

sebulan dah kan? kejap nye kan? ade pun nak cucuk 3 bulan this weekend.

36.9, ok tuh, tak demam :)

Irine Nadia MaRceLLo said...

huhuhu..comell gileww bile baby tuh dah botak..heheh:P
*jgn jadi mawi sudaaa:P ngeee:D

sgt comelll!!! :):)

Ibu_Mysara Syauqeena said...

comenya sofia dah mutak2...heheh...yg penting kt tangan tu amboi gegirl ni.....smpai dua2 belah gelang yer....
yani dh train guna botol?awalnya...dh cmpur ke guna ebm tu?dah start buat stok ebm tak?emm soother tu mmg start dari awal ke ajar?

Em's Family said...

geram nyer pipi dia!!!!

Fathiyah said...

comel. mcm shaolin lah. ehhe

Iryani Noor said...

Alyyani:
ha'ah bile botak lagi la nampak bam bam.. haha =p.. pastu leh nampak jelas urat2 kt kepala die.. takut gak tgk..

wah adel dh nk msk 3bln yer.. cpt nyer derang nie besar...

Irine:
aaaa tak mau la jadi mawii =p... kalu jadi Eric Leong ok gak.. leh deco rumah =p

ashra said...

hehe..bagus2 idea duk dalam kete time black out.kalu tak sian anak buah aunty ni,panas bergelap nyamuk.

da sebulan ek yani..tup tup nti da merangkak berjalan sofea ni..

mamamarissa said...

first time here...salam kenal :)

ur sofia so cute..muahssss

ninieZUERYANNIE said...

uhh comelnyer.. rindunyer nak ade baby, tp belom lagiiiiii.. huuu..

Iryani Noor said...

Lisa:
bangle tu atok ngan nenek die kas hadiah =p.. heheh
erm kalu nk citer pasal EBM mmg sedih sgt.. susu xder la lisa.. dh buat mcm2 tp still mcm tu jugak.. last2 kena top-up ngan FM.. bayang kn kalu pump dpt 10ml jer,tak sampai 10z pon.. sedih kn..
yg soother tu saje je.. sbb nk amik gambar.. kalu leh mmg xnk biaser kn =p..

Miera:
heheh.. mah la dtg jenguk sofia lg =p...

Fathi:
daddy die ckp mcm sinchan la =p.. hehhe

Iryani Noor said...

Ashra:
duduk smpi 2jam tu dlm kete.. sian kt sofia.. sib baik tak meragam..
kejap je dh sebulan kn =p..

Mamamarissa:
owhh your marissa pon sgt cute.. bam bam.. mcm nk cubit2 pipi die =p...

Ninie:
kalu rindu tu mcm dh tak lama lagi jer qisya nk dpt adik.. ahaksss *wink wink*

mamaelly said...

ngeeeeeeeeeeeee sofia..auntie elly gigit moolot tu kangggg

awyn~ said...

comellnye baby sofia..~ =) sgt geram okey...!

~n0rliza 0thman~ said...

dah botak nampak lagi chumell.. kejap aje dah sebulan eh.. =D
yani, pasal pam sikit tu takpe.. just keep in mind sofia baru sebulan, ada berbulan2 lagi masa utk ko capai target fully BF. takpe pam 10ml pun teruskan bagi sofia ok..jgn sedih2 =D

mamaelly said...

yanie..yanie beli legging utk sofia kat ne ek..susah la nak cari utk newborn..ke elly yg tak pandai cari ek

Iryani Noor said...

Elly:
legging tu kite beli online.. tp tak ingat kedai mana.. rasa nyer yg nie.. cuba check die ader stock lg ke tak..
http://brandedkidscollection.blogspot.com/

Awyn:
heheheh... macehh macehh... =p

Liza:
ha'ahh kejap jer =p..
tq beb.. aku akan cuba semampu yg boleh.. =p