Tuesday, April 6, 2010

:: I'm On Leave Already =p ::

Start from yesterday, aku dah on leave.. *Hoyeahhhhh leh berjimba-jimba kat umah =p.. Dr kasi MC sebab nyer waktu check up last week, berat aku naik mendadak 1.5kg per weeks.*urghhh aku pon terkejut hokey. Yang pelik nyer, lately nih selera makan agak low. Memang betul2 xder selera2. Don't know why and aku asyik rasa cam nak muntah jer.

So time check up tu Dr tanyer la, "Kaki bengkak tak??". Aku pon tunjuk la kaki aku n aku tengok muka Dr tu cam terkejut gile. Siap boleh cakap kat nurse, "Nie kalau saya tekan, boleh main congkak nih" (*buat lawak vangang plak Dr nihh). So agak2 korang dapat agak la kan bengkak die mcm mana. Ku sangka kan mmg standard la kalu bengkak macam tu ruper nyer aku dah terlebih air dalam badan. And kalu aku tak treat water retention tu cepat2, maybe blood preassure aku akan naik mendadak n tu yg Dr nak elak kn. So I was suggested to take leave hari tu gak sampai la tarikh bersalin (13 April 2010) sebab die nak aku rest betul2 kat umah, tapi memandangkan still ada kerja, aku cakap ngan Dr aku nak start amik MC tu minggu nie. So Dr pon terpaksa setuju je ngan aku and haritu gak aku start amik medication Dr which is intended for kuar kan air dari badan. *serius, asyik nk terkucilll jer.

And hari nie, aku p wat check up skali lagi and alhamdulillah, lepas start makan ubat Dr tu, bengkak dah surut sket and berat aku turun 2kg.. *awwuhhh mak sker =p. Baby pon alhamdulillah sihat and dah engaged. Hisyhhh tunggu hari jer nih... Do pray for me ya peep =p.


14 comments:

mama tisya said...

smoga smua dipermudahkan...byk2 selawat ye

Nozie Yusof said...

dulu aku pown bengkak melampau sampai x larat bwk bdn. tp nape doc tamau bg MC, oakse aku pegi kije

overdue plak tue

tp takpe lah..hee hee

LynnLyana said...

yani..aku doakan sumanya berjalan lancar...jgn lupe hapdet blog dgn gmbar baby skali tau lps beranak nnt..tk sbar nk tgk baby ikut muke ko ke..muke payed..ekekek..
ko kuar sepet semacam je..ikut ko le tuh...

Mrs. Eeza Herman said...

waahhh...da nak due ekk..
jgn pkr hal keje, rest puas2..
hopefully u and ur baby ok...
nanti upload baby pic ek..sure putih melepak..

Anggerek said...

yani,

rest betol2...take gud care.

may allah bless you alaways amin.

Em's Family said...

weih pe pehal pun jangan lupe kasik tau aa

Nur Nazatul Ashra said...

k yani,hav a gd rest!
kami 6 bersaudara tidak sbr menunggu si come lote tu..

yeahh..thn ni raya kita kasi gegar rumah.
(eliz la plg untung,duit raya dpt lebih.keke)

Iryani Noor said...

MAma Tisya:
tq bebehhh =p

Lyn:
Amin.. tq beb... base on 3D scan, aku rasa baby ikut muker payed la.. pipi tembam.. ahaha.. tp mate of coz la sepet dh 2-2 mak ayah die sepet =p..

Iryani Noor said...

Nozie:
member aku ckp kalu p klinik gomen mmg susah sket dpt MC.. ko check up kt klinik tangling kn?? MC yg aku dpt nie pon from klinik private sbb time aku wat check up kt klinik gov, Dr tak ckp aper pon... ko overdue ekk?? brapa lama??

Eeza:
Amin.. tq bebehh... doa kan kami ekk..

Anggerek:
Amin.. tq babe =p

Iryani Noor said...

Miera:
insya-Allah babe.. u will be org yg awal aku bitau =p

Ash:
insya-Allah.. cuak nie beb.. raya nnt kite wat pot luck kt umah iena ekk =p.. wahahahaha

ninieZUERYANNIE said...

yani.. slmt bercuti lame.. semoga sumernyer slamat.. hah! x sbr nk tgk bby ko......

* dulu akumintak mc b4 bsalin, sbb dh x larat sgt.. sampai demam2 sume.. tp dr tanglin mmg kudukut!

Fathiyah said...

moga semuanya dipermudahkan utk akak.insyallah. push push. hehe

SwEeT^^SiMpLe said...

insyaAllah harap2 dipermudahkan.. tarikh bersalin ko 13 april ke? sama date aku bersalin = bday ngan ayra la.. ehehhe

ape2 roger aku tau.. :D

-anim :)

riniy said...

everytime peknen mmg kaki k riniy bengkak tp x penah lak dr bg ubat utk reduce..bagusnya..yani checkup kat ne tu g dr bagi?apa nama ubat tu ek?nak standby utk kali ni la..