Sunday, April 25, 2010

:: Akasia Adamaya ::


Aku jadi addicted ngan slot Akasia yang satu nih... Adamaya.. Asal kul 6.30pm jer dah terpacak depan tv.. Ngan Sofia skali aku hangkut dok depan tv.. Sangat sweet + kelakar + menyampah = memang best la.. Teringat kisah muda-muda bercintan-cintun dulu... Hua hua hua... Anda dah tengok belum cerita ni? Rugi tak tengok.. Memang best dan mengujakan.

Sinopsis

Perkahwinan adalah suatu ikatan suci manakala cinta sejati menuntut pengorbanan. Begitulah yang terjadi terhadap Adam, 24 tahun (Hussein) dan Maya, 21 tahun (Lisa Surihani). Adam kelulusan undang-undang tetapi lebih cenderung kepada fotografi. Maya merupakan pelajar universiti tahun kedua dalam bidang insuran. Ibu bapanya mengambil keputusan mencarikan suami yang dapat menjaganya kerana mereka terpaksa bekerja di luar negara selama lima tahun. Adam ialah pilihan terbaik kerana ibu bapa mereka bersahabat baik.

Adam menurut kehendak ibu bapanya kerana tidak mahu menghampakan mereka. Maya pada mulanya membantah kerana mempunyai kekasih hati, Dani (Faizal Yusup) tetapi selepas dipujuk oleh ibu bapanya, dengan alasan yang kukuh, dia akhirnya bersetuju. Walaupun tiada perasaan cinta, Adam sebagai suami telah bertindak bijak untuk mencari titik persamaan yang menyatukan mereka.

Mereka mula bercinta dan dikurniakan seorang anak. Selepas lima tahun, percintaan mereka menghadapi dugaan tatkala Maya digoda kembali oleh Dani. Adam mula berjauhan dengan Maya untuk mengejar impiannya dan ini membuatkan mereka sering bergaduh.

Adakah Maya akan menyedari tiada cinta yang lebih tulus selain dari cinta suaminya?

Adamaya mengisahkan perkahwinan di usia muda, di mana memerlukan komitmen yang tinggi dan tanggungjawab serta persefahaman sesama pasangan.

Layan OST Adamaya



8 comments:

ninieZUERYANNIE said...

yani, aku pon dh addicted giler ngan citer nih.. best kan??

Love Says it All~ said...

CHECK OUT THE LATEST SCHEDULE OF MAKEUP CLASS!!!!!

MAY
9TH : PERSONAL MAKEUP CLASS/BASIC RM150 (1-DAY)

15TH & 16TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

22ND & 23RD : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500(2DAYS)

**MAKEUP PROVIDED FOR ALL CLASSES.
**LUNCH PROVIDED
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN
**LIMITED TO ONLY 6 PAX MAXIMUM FOR ALL CLASSES!!!
**BRING YOUR FRIENDS ALONG AND GET RM20 DISCOUNT FOR PERSONAL CLASS & RM50 DISCOUNT FOR BRIDAL CLASS!!!!!

PLACE: SHAH ALAM, SELANGOR

WEEKDAYS CLASS IS ALSO PROVIDED!!! (UPON CLIENT REQUEST, DO MAKE AN APPOINTMENT FIRST BEF0RE CONFIRMING)

HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM
FB: EYRA RIZAL / eyrarizal@gmail.com
016-2128740 (SMS & CALL WILL DO)

ashra said...

hehe.aku kdg2 layan gak.citer ni sgt sweet.aku da la mmg suka lisa surihani ni.cite ni adaptasi cite im not single kan.dorang wat drama..

nape aku kdg2? sbbnye,time 6.30 la,aleesya nk mandi,nk itu ini settlekan die dulu.dlm pada tu,aku nyambil gak,on tv kuat2.kalu tgh kat bilik siapkan bb,ade part bes,aku pun berlari sambil dukung aleesya.keke..nk melekat dpn tv btul2 tak dapat la...

Iryani Noor said...

Ninie:
kan kan... sweet giler kn....

Ash:
haa kalu ko tertinggal kt tv, ko leh tgk onlie... just log on to www.tv3.com.my... click kat show.. pilik adamaya... kat situ dr episod 1 smpi la yg ader kt tv die archive kn...
aku nie sebanar nyer baru start tgk cite nih kt tv last week, yg episod sblom2 tu aku layan online la =p...

Nurshahfamily said...

akak sgt layan cite nie hehehe... lepak dpn tv sambil tunggu shah balik keje...

Iryani Noor said...

K.Nur:
kalu nk ikutkan citer nie can cinte budak2 kn.. sweet sgt... pastu Adam tu mmg cool lah.. sker tgk die... opsss.. sori Abi =p..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

hihihi, besh cite ni..
saya pn layan.. =D

mamaelly said...

hikhikhik elly pun suka gak..tp hubby elly laaagiii suka sbb dia suka tgk lisa tu..hikhikhik