Friday, March 12, 2010

:: Spring Potato ::

Sapa pernah try makan Spring Potato angkat tangan??.. Hehehhe sedap kan.. 1st time makan waktu adek haku bawak balik dari pasar Jalan TAR. Then time jalan-jalan kat pasar Melawati, jumper kiosk die kat ctu.. Wahh bestt bestt.. Que punyer la panjang. Heh xper demi baby, daddy die sanggup tunggu =p.

"Spring Potato" ini digoreng panas sehingga garing dan dicampur bersama sos cili dan mayonis serta perisa-perisa pilihan anda seperti black papper, sweet corn, keju dan bbq. (*selalu nyer aku campur je 4-4 perisa tu =p). Die ada 2 size. Utk Small size harga RM2.50 and Big size harga RM3.00. Yang paling aku sker pasal bender nih bile tgk die pusingkan potato tu dalam mesin. Macam best jer.. Hehehhe..

:: pic goggled here ::
*xsmpt nak amik gambar sndri.. sedar2 dh abes.. hehehe

:: pic goggled here ::

:: mesin yg digunakan utk bentuk kan potato tu dlm bentuk spring ::

5 comments:

mama tisya said...

sedap ek...slalu tgk time p psr mlm...rmi je org bli...ingt nk try tp mls nk tgu rmi sgt...hehehhe

alyyani said...

wah menarik, tak penah tau pun ni. nnt bole la try. siap ade perisa tu mesti lg best kan?

Iryani Noor said...

Mama Tisya
ha'ahh mmg sedap.. try la.. tapi xbley beli selalu pasal mayonis tu ermm "menggebu" kan.. ahaksss =p..

Alyyani:
Sebab ada perisa tu la rasa die lagi umphhh =p.. Aabis pantang nnt la baru Alya leh makan =p..
BTW mummy & baby sihat??

nurhareza said...

puan yani kite ni memang ler.. dia tau kenkawan dia ada yg tgh pegnant ni, dia bkn main syiok tjk gambo makanan yg sedap2.. terliur org kt cni tau.. spring potato tu xpenah jumpa lgi la.. tp teringin nyer nk rasa.. klo hr sabtu ke ahad ke ada jual x? kite selalu kt kl ms2 tu je la..

Iryani Noor said...

Reza:
Aisseyy ampunn yer Pn Reza.. tak sengaje.. hek hek.. BTW kalu tak silap, die ader jual kat pasar mlm jln TAR tiap sabtu. Kalu nak senang, dtg la pasar mlm kt melawati. Dia ader tiap hari Selasa, Khamis ngan Sabtu =p..