Tuesday, March 9, 2010

:: Mak cik.. Mak cik ::

Actually aku nak tulis about 2 special entry. 1st about Mama's birthday celebration ari Sabtu lepas and 2nd about activity hari Ahad... Gigih mengambil gambar utk enrty2 tu skali biler nk tranfer, SD card tu kena virus and Abi kena format semula card tu.. xder gambar yg dpt di save kn pon.. Putihh mata kuww.. Arghhh tensionn... Udah nyer aku malas nk citer aper2 pasal entry tu. xder la gambar2 gedik santai mak ngan ayah aku.. Dah ler mak aku tu susah nk bergambar.. Aiseyyy.. Rugi2..

BTW, went to pet shop yesterday to get Kas (Abi's beloved cat) his sand litter. Skali time nak bayar tu budak yg duduk kat cashier tu panggil aku "Mak cik.. mak cik, yang nie tak nak beli??" sambil tunjuk loceng kucing kt aku. Aku dlm hati," Alamak selekeh sgt ker aku nihh??? Nampak mcm makcik2 ker??".. Chaiittt.. Waaaaaa..... Tetiber raser mcm nak p grooming.. Nak p wat manicure n pedicure... Nak p spa.. Mandi lulur ke, mandi susu ker... Nak p straighten rambutt.. Nak p scaling gigi.. Smer la nak buat..

:: uhuhu.. steam rambut.. bestt nyer ::

:: massage... heaven btull ::


:: Dapat urut kaki pon bestt nihh ::

::tiber2 rindu plak ngan inai time kawen dulu.. aper kes?? ::
*aku yg nk kawen, adek2 pon sibuk nk berinai bagai =p

9 comments:

Em's Family said...

haah hari tu pun aku ade orang panggil akak padahal kalau tengok pangkat dia jauhhhhlaa lagi tua dari aku.. tensen betul.

~n0rliza 0thman~ said...

relaks beb. nanti abeh pantang boleh grooming okehh.. don worry.. =D
ko nyer baby gugirl ker? sbb org slalu cakap kalau mak buyung ti slekeh amat, anak pompuan..
ntah ehh .mitos..

Iryani Noor said...

Miera:
btul.. btul.. atlesat die panggil ko akak.. aku nih mak cik terus.. Panggil aunty ker.. sejuk baby dlm perutss aku.. Ahakss =p

Liza:
Yayyy tak sabar nyer nk berurutsss bagai.. BTW mitos ko tuh betul kot
*wink wink* =p

Fathiyah said...

ish,sabo jelah..
takpe,akak sure malatop after giving a birth =)

Nur Nazatul Ashra said...

haha..makcik?ko patut jwb 'ye kak'..
hehe.fair gtu.

nurhareza said...

makcik?
kalo kite pun tersentap..
hi3..
ala, xlama lagi tu, pas bersalin nti, silap2 dia panggil 'adik' lak kan.. time2 pegnant ni rasa cumut je pulak.. bj pegnant br ada selai dua.. ntah bila la nk shopping ni..

azzamoro said...

dah nak dekat bersalin nanti, pi la urut kaki. best... rase lega jekk

Iryani Noor said...

Fathi:
wahhhh malatopp tang mana tu Fathi.. hehehe =p..

Ashra:
tu la pasal...

Iryani Noor said...

Reza:
btull la.. knape tah time peknen nih malassss sgt nk melawa ke aper.. p keje pon, bersiap asal bolehh jer..

Azza:
boehh ekk berurut kaki time peknen.. ada org tak kasi.. tu yg tak berani buat... kalu ikut hati mmg la nk berurut satu badan.. huu bestt nyer..