Saturday, March 6, 2010

:: I-City, Shah Alam ::

This afternoon received a call from Ash, bertanyakan khabar.. Ruper nyer hampir seminggu blog aku nih bersawang.. No..No.. No.. Aii belum bersalin lagi yer kawan2.. Baru reach 34 wks.. Heheh..

I've been occupied with lotsa of works. Siap kn slide presentation, next week ada 2 meeting and ada submission on RMK-9.. Phewww tensen2.. Tiap2 hari balik lambat. Kul 10pm dh doze off. Penat giler.. Nak jln2 kt blog member2 pon tak sempat.

So utk mengurangkan rasa bersalah ngan laki aii (hehhe these few days asyik terabai jer.. sian baby mok ku..) so mlm semalam aii agreed to teman him to I-City. Lama dah die ajak p sana tapi kemalasan melanda. Jauh tu dari Tmn Melawati nak p Shah Alam. Tapi kalu ikut Duke + NKVE leh reach there within 30-45 mins. Depends macam mana gile Abi bwk kete =p... Lagi pon jln2 waktu malam2 xder la panas sgt kan.. Hehehe.. Skrg nihh panas gile kn??? Sib baik la opis tu ber"air-cond"...

Petikan dari Sinar Harian

"Orang ramai yang hadir ke I-City juga berpeluang untuk menyaksikan keindahan dan limpahan lampu hiasan yang berteknologi tinggi dipasang sekitar bandar i-City,” katanya. Shahrin berkata, lampu itu dihias dan dibentuk merupai beberapa simbol seperti tanglung, pohon buluh dan limau, beruang, burung merak, angsa bangau dan pelbagai lagi. "Limpahan hiasan lampu ini adalah inisiatif I-Berhad selaku pemaju untuk menceriakan suasana sempena sam- butan Tahun Baru Cina dan keindahan dan keunikan ini dapat mengangkatkan bandar i-City sebagai satu produk pelancongan di Shah Alam. "Bandar i-City adalah projek infrastruktur berteknologi tinggi berkonsepkan 'plug and play' dimajukan I-berhad, organisasi yang berstatus Malaysia Super Corridor (MSC),” katanya.

Apa yg best kt sana?? Well, lets the pic do the talking =p...


:: Ngegegege.. cantik kn...::

:: Warna-warni 1 Malaysia ::

:: Hiasan lampu Christmas ::

:: An attempt to be a penguin ::

:: Antara hiasan yang ada kt sana ::

:: Bergambar dgn limau mandrin la konon nyer.. ::

:: Ze'Devil of the nite =p ::

:: Swan.. nearly kena marah sbb amik gambar dkt sgt ngan lampu nih ::

:: Macam kt Korea.. siap ada panda tuhh ::

:: Lurve the vibrance colour ::

:: Mommy @ 34 wks =p.. Yes i noe, i look verryy gebuzz =p ::

:: Nak pakai tanduk pon nak manje2 ngan org yer =p ::

:: Si dogol, Sha yang pantang bergambar ::

:: Isyhhh kena manja2 sblom baby kuar.. eheheeh =p ::

:: Aper cebik2 tu mok?? Penat la tu =p ::

:: Para-para sakura ::


So sapa2 yang nak tau lebih lanjut lagi pasal I-City boleh check kat website nih yer... BTW waktu masuk bilik pameran untuk hiasan Christmas & CNY tu, kalu tak silap die ada tulis utk hari :
  1. Isnin - Khamis, dibuka sehingga 11 pm
  2. Jumaat - Ahad dibuka sehingga kul 12pm

:: Map ke I-City::

12 comments:

~n0rliza 0thman~ said...

syiok jugak eh i-city nie..

btw, lately mmg banyak aku baca blog2 entry pasal i-city yer.. tapi ko nyer lebih detail..hihi..

Nurshahfamily said...

best nye.... kalu la kt jb pun ade ...tak pe la yani pegi kak nur tengok dr sini huhuhuhu ....

Iryani Noor said...

Liza:
wahhh detail ker... ayat lintang pungkang.. bnyk gambo dr cerita.. ahaksss =p..
btw tmpt nih mmg crowded ngan student Uitm.. time aku smpi tu around 10.30pm,tu pon still meriah lg kt sana... nk cari parking pon satu hal gak.. tp berbaloi la sbb tmpt die cantik..

K.Nur:
mehh arr trun Kl..heheh.. tp kt Jb pon ader aper tmpt warna-warni mcm nih.. tu kt Danga Bay =p...

nurhareza said...

wahh.. cantik2.. menarik2.. nak pegi (x20)..

SwEeT^^SiMpLe said...

gebuznye.. ngehehehee.. aku rasa gen kita gebuz2 camni kot time preknen.. ngeheeeee :D

-anim -

Nozie Yusof said...

ramai betol yg blog psl i-city.

dengan rsminya nk bgtau..

makcik nk tukar blog

pindah ke

http://uadoreme.blogspot.com/

org kata WP lembabs maka pindah la ke sana

ok

c u there

=D

Fathiyah said...

wow =)
terpesona cheq
boleh la ajak husband pi nih.hehe

Iryani Noor said...

Reza:
Pegii. pegii.. jgn xpegii =p..

Anim:
Aku nihh jer yg terlebih gebu.. Ahakss =p.. korg chomel2 jer time peknen... ehh Nim, ko ader blog ekk.. invite la aku... lame dh tak tgk Ayra =p..

Iryani Noor said...

Nozie:
Ramai ekk post blog pasal nih.. aku xder jumper pon...

Fathi:
pegi jgn xpegi.. cantik sgt tmpt nihhh... bile lagi nk berjimba2 ngan asben waktu mlm.. kt kl nih susah nk cari tmpt yg cantik waktu mlm (except kt putrajaya la).. kalu kt Jb ader gak Danga Bay..
*owhh tiber2 feeling berchenta kt UTM dulu dtg.. ahaksss =p..

Iena said...

wah sgt cantik! naper kiter xtau psl I-City ni... sgt ketinggalan kn?!

eh awk utm gak ker? course aper?

Iryani Noor said...

Iena:
haaaa pegi la.. cantik... baru tau gak pasal tmpt nih sebenar nyer.. eheheheh..
kite dak civil.. batch 2000/2005.. hehehhe =p

SwEeT^^SiMpLe said...

long,
blog aku lama tak update. dlm fb ada gamba ayra.. add ko anim24@yahoo.com :)

-anim-