Monday, February 8, 2010

:: Ayesha Damia ::

Hujung minggu jer selalu Abi tanyer,
"Ape kite nak wat yer arini???".
..

Kengkadang tu sampai mati kutu xtau nak buat aper.. Nak jalan-jalan kat shopping mall cam malas la plak kn.. Biaser la, 2-2 montot nyer dh makin berat.. Ahakss =p.. Sebenar nyer 2-2 pon malas nak berjalan.. Kekeke..

So malam Sabtu tu tunjuk la kat Abi gambar latest anak Yaya, si chomel Ayesha nih... Pastu Abi terus cakap,
"Ehh esok jom kite p jenguk budak kecik nihhh".

Aku pon on jer.. So msg la Yaya.. Kot2 la esok die nak p jenjalan ker... Pastu dpt msg dr Yaya,
"Aku berdua je ngan Ayesha, datang la. Kul brape korg nak dtg???".


Ngeheheh.. Pucuk dicita ulam mendatang (chehh cam ner plak aku bleh berperibahasa nih?? )...

:: Alahaiiii kan ke chomel tu ::
*nie la gambar dlm facebook die yg buat Abi nk p umah Yaya
=p

:: Ayesha nak p kelas ngaji yer?? ::
*cam nak tubit2 pipi dier..


So pagi-pagi tu kitorang bekfast dulu, Abi teringin nak makan nasi dagang kt arae Keramat la plak.. Kalah aku yg tengah ngandung nihhh... Ahaksss =p.. Aku plak kalu dtg sini sker makan roti boom die.. Aku panggil kedai nih, kedai cekik darah. Bayangkan la harga sepinggan nasi dagang die reach RM 8 (dulu RM5 jer), tapi mmg ramai org dtg sini. Pader hal kedai die gerai biaser je.. Tak pe la, sekali sekala, layan kan... Then tiber2 je Osya tipon, so aku pon ckp la kitorg nk p umah yaya. Kalu nak join skali boleh la.. The more the merrier kn. So die pon ON.. Ehehehe... Kire boleh cakap nie mmg programed yg tak dirancang la.. Heehhe.. So msg yaya, ckp Osya ngan Jai nk join skali, terus Yaya ckp,
"Wahhh macam nak beraya jer =p "..

Heheh skali skala cik Ya.. lagi pon cam tempted nk p umah ko as ko ckp nk masak mee kari kn?? ehehehehe... Langkah kanan kitog =p.. Lain kali boleh kitorg dtg lagi.. Ermmm time tu masak mee bandung plak ye.. Ahakssss =p..

So reach her house kul 12.30pm.. Gile awal.. Mmg tak tau malu.. Member baru mandi & lom siap masak pon lagi.. Tapi ader aku kesah??? Takat ngan Yaya nih... Kentut pon main lepas je depan dier.. (err pernah ke Ya?? cam pernah kn =p) Ahakass =p. Osya ngan Jai sampai tak lama pas kitorg smpi.. Aii mmg riuh rendah la rumah.. Lamer dh tak gath mcm tu.. Lain kali kite ajak ramai2 lagi ekk (Iena, Ashra ngan Eliz plak) or kite tunggu Iena wat house warming umah baru die plak =p..

So time to gomoll Ayesha =p..

:: Ayesha Damia @ 5mnth ::

:: Ngeenchess... tu ayat Yaya yer... maksud nyer air liur meleleh::
*btul ke bahasa jawa aku tu ya?? ahakss =p

:: Tgk pipi dier... Aunty geget sket boleh??? ::

:: Suker main lidah ngan bibir die mcm tu yer ::

:: with Aunty Osha & Uncle Jai ::

:: tgk tangan Michelin dier.. eeii geram ::



:: Biler la derang nie nak balik??? Ngantuk nihh.. Nak titonn ::
*agak nyer itu la yg Ayesha ckp dlm hati =p

:: Mummy tolong Ayesha.... ader 2 Aunty mental kacau ::
*hua hua hua.. abes la die kena gomoll

:: Nie la mummy & daddy Ayesha, Yaya & Dr Akhsar =p ::
*sorry yer Dr. , kitorg dtg time you tgh jaga booth kt MidValley.. ehehe

psttt:
Babe sedap mee kari ko =p... Thanx for having us =p

2 comments:

alyyani said...

ayeesha ke ayesha? mcm nama nia. tp nia ayesha. comel jek. tgk baby mesti tak saba nak tgk baby sendiri kan?

Iryani Noor said...

Alya : ehh terlebih satu e plak.. ehehe nama sebanar die Ayesha... owh nia tu singkatan Ayesha la ekk... schweet je nama tu.. maksud die pon bagus... erm mmg tak sabar biler tgk baby org.. ehehehhe.. nak gomol2 jer baby tu.. ahakss =p