Thursday, January 14, 2010

:: Roti Bakar Mamak ::

Alkisah roti bakar…

Dua hari lepas, around kul 10pm abi mengajak ku ngeteh di kedai mamak… So ikut kan ajer la. Abi order meggi goreng, aku plak sbb dlm misi berdiet (chewahhhh.. konon nyer =p) sekadar mengorder roti bakar. Sambil tu mata melilau2 tgk mamak yg amik order tu wat keje. Pastu terdetik dlm hati, ishh bersih ke tgn org yang bakar roti aku tu???

Skali aku terpandang la satu mamak nih, mula2 die angkat pinggan atas meja, then die lap plak meja tu. Dah tu die campak kain lap tu and dengan tgn yang tak berbasuh tu die p kt tmpt pembakar roti n bakar roti… (aiiyerkkk… geli nyer aku). Pastu die smbg hantar minuman kt meja lain then smbg balik sapu majerin n kaya kat roti tu (adoiiii kembang tekak aku). Comfirm2 la tu roti aku kan… aaaaaaaaaa

Dah tu aku terkeluar la statement nih :

Me : eiii geli geli geli.. *sambil buat muker tak puas hati
Abi : Nape???
Me : Org yg wat roti tu, eiii kotor nyer.. *sambil mencebik2
Abi : Bi nih, kalau org tak kenal bi btul2 mesti die ingat bi ni cerewet.

So aku pon citer la bender2 yg aku nampak td. Abi terus kembang tekak. Meggi yang die tgh makan tu pon die tak lalu nak abes kn. Pastu bile mamak tu hantar roti tu, kitorg jelling jer. Dua dua kembang tekak tgk roti yang takbersalah tu. Nak makan ke idok.. Nak makan ke idok. Kalu tak makan membazir la plak. Last2 aku baca bismillah, selawat 3 kali, terus ngap sampai abes. Abi wat muker tongong die sambil gelak kn aku..


Maka tamat lah riwayat sekeping roti. Nasib baik malam tu perut aku tak buat hal.. Ngahahaha. Pasnih mmg aku xnak order lagi roti bakar kt ctu. serik serik..

5 comments:

D'Nur Boutique Online said...

hahahahha... biasanya farid gi mamak ngan shah je hehehehe la nie yani kene la rajin teman....

rasa lain la farid dh tak de kat jb.... tak de la yg rajin culik shah mlm2 hehehehehe ....

D'Nur Boutique Online said...

yani nanti sms alamat key tuk send tudung yani tu. BZ15-RED kan?

blogresipi.com said...

hehehe.... kalau tak nampak takpe. dah nampak tuh kembang tekak tak boleh wat ape la.hehhehee

Iryani Noor said...

K.Nur : tu la.. sib baik farid dh pindah kl.. kalu tak mlm2 akak kena tinggal sengsorg kt umah plak. Yani pernah tanyer Farid dulu, akak tak marah ke kalu die asyik kuar ngan asbend akak.. ye la takut kacau org lain kn.. hehehe =p

Ijan : tu la pasal... pejam mate je la mkn roti tu.. ahahaha =p

NurShahFamily said...

ala yani akak tak kisah... as long akak tahu dia kuar berdua... lepak pun kat area umah akak je ... kengkadang bertiga ngan irfan... akak leh rehat lebih hikhikhik ...