Friday, January 8, 2010

:: Buku Pink Baby ::

Alahaii… Susah sangat ke nak buka buku pink utk baby??? Kalu ikut hati mmg malas nak wat, tp member2 smer advice bukak je buku tu in case time nak bersalin nnt takut ada apa2 complication, takut hospital yang nak rawat aku tu xcukup peralatan and terpaksa tolak aku ke hospt gov.

So dgn semangat nyer pagi2 aku ngan Abi dah tercongok kat Klinik Kesihatan Ampang (Abi siap amik cuti nk teman kn aku). Tunggu punyer tunggu, skali around kul 10am nurse tu cakap aku xbley daftar kat ctu sbb rumah aku luar dari kawasan die. What??? Kenapa dari awal tak bitau??? Kan ke time ko isi borang, ko dah nampak alamat aku area Melawati??? Sungguh membazir masa di ctu.

Nurse tu suruh aku pergi ke Klinik Kesihatan AU2. So sebelom jadi kes yang sama, better aku call dulu kn. So bile call, nurse klinik tu cakap aku kena daftar kat Klinik Gombak plak. Adeiii.. Susah betul. Dek kerana tension, kitorg pon p makan dulu kt Leha Corner (huhu makan kueh sago gula melaka.. Best =p..Konon2 nak mengubat hati nan lara.. ahahah). Pastu kitorg terus balik. Membuter kt umah lagi best.. Haha.. Next week je la aku p klinik tu.


8 comments:

NurShahFamily said...

umi tak buat pun buku merah kat gomen hehehe ... tapi bersalin kat gomen ... tak de masalah as long buku private tu lengkap...

Mama Qiestina said...

hihi..ai dulu tade buku pink ponn..tak penah cek kat gomen coz malas nak Que :)

bagus gak ade buku merahh,nanti kalo nak bersalin kat gomen sennag..tp ekcelli takde pon takpa,asalkan ade buku cek up kat mana2 private..

Iryani Noor said...

K.Nur: owhh yeke.. abes tu member2 ramai yg soh p bukak buku tu.. Event parents yani pon soh p buka..

YAt: ha'ahh kalu ikut kn mmg malas nk que.. pegi awal pon, ramai gile org dh ader.. agak nyer derang tu dh tunggu kt ctu dr kul 6.30am kot.. eheheh

NurShahFamily said...

masa memula mmg kompius ttg buku gomen and private nie... akak tanye doc sendiri dia kata tak kisah cz byk customer dia bersalin gomen... masa gi gomen pun dia org cakap benda yg sama... yg jadi masalah kalu tak lengkap jer... yani gi pakarkan? mesti lengkap...

blogresipi.com said...

buku pink tuh buku ape yani?

Iryani Noor said...

k.Nur : ha'ah mmg monthly check ngan pakar tp report tu die yg pegang.. yg die bagi kite pegang card appointment jer..

Ijan : ader stgh org panggil buku pink tu buku merah.. tu sebenar nyer buku check up kt klinik gov =p..

blogresipi.com said...

heheh..merah pink la pulak. mula2 ingat baby Yani gegirl sebab tu pink.hihihihi

Iryani Noor said...

Ijan : ehehe saje jer panggil buku pink.. mcm lagi schweet je =p....