Saturday, January 16, 2010

:: Baby 3D/4D Scan =p ::

Yeah we're one excited parents to be. Sanggup amik cuti semalam utk pegi wat 3D/4D scan for our munchkin =p. Kitorg p wat scan ni at Vision College. Sgt la excited biler tgk muka die =p.. We HIGHLY recommend this place. For a number of photos as well as videos in a CD, it costs only RM 60. Sgt sgt cheap compared to other places. Kalau detail scan RM120. But of course la yg wat scan tu student. And the scan is very thorough. Selalu nye around 30min to 1 hrs per session.

Mula-mula baby was not cooperating well. Asyik tutup muka die jer.. Nak main cakcak ngan mummy n daddy die yer =p. So bdk yang wat scan tu kena gegar2 kn perut aku sket. Still tak berjaya gak, then die soh aku plak gegar kan sendri. Heh kalu dr awal2 ko soh aku kn senang. Aku pon pe lagi, tekan tepi, tkn atas bawah smer la aku tekan. Shake shake shake it.. then baru die tunjuk muka die. Tu pon dapat tgk side view jer..

:: ngehehehhee permata hati kami ::

:: pipi tembam mcm daddy die ::

:: awww die tgh menguap ::

So semua nampak ok. Alhamdulillah. Bile buat thorough scan, kite leh check baby nyer jantung, kaki, tangan, tulang belakang. Tp yg tak best nyer die tak mau tunjuk tutt tutt die. Sbb most of the time die duduk in a C like position, all curled up like a baby kitten. Haisyhh anak mummy nihh.. Nakal tau. Btw weight baby 1.2kg (bagus bagus.. baby jgn besar sgt tawww =p)

Ngegegege lagi 2 bln.. Tak sabar nyer. Bile tunjuk gambar2 ni kat abah, abah ckp muka baby mcm Abi. Aiii.. Nie aii jeles nih =p.... Tp yg comfirm nyer tgn die ikut mama die. Tgn pdf =p (*gebu gebu).

So sapa2 yang nak wat scan kat Vision College nih, kena wat appoinment at least 1 to 2 wks in advance. Sbb dalam sehari die tak leh amik ramai patient. Die wat scanning nie time office hours je. Mommies around 24wks - 32 wks sahaja dibenar kan wat scan nie sbb kalau lebih dr 32wks, baby dah terlalu padat dlm womb tu. So bile baby susah nak berpusing , susah la nk dpt kn gambar baby tu. So address n map utk ke Vission College seperti di bawah =p.

VISION COLLEGE
127, JALAN SS 6/12,
KELANA JAYA, 47301,
PETALING JAYA,
SELANGOR DARUL EHSAN
(6)03-7803 8300
(6)03-7803 8302
info@vision.edu.my

VISION MEDICAL CENTRE
Operation Hours
Monday to Friday 8.30am - 5.00pm


Aightt. Aii nak bersiap, sat lagi nk p cari barang2 baby plak =p.. DAdadadaaaaaa

23 comments:

Mama Qiestina said...

alaaaaaaaaaaaaaaaaaa syomelnye.

Qies tak smpt nak scan 3D aritu tau2 dah lebey mggu.so seprais jela muke die.. :)

btw tatau agi eyh boi ke gal?

Em's Family said...

adakah matenyer ikut macam ko.. aku rase :)

Iryani Noor said...

Yat : hehehe.. kalu ikut kn mmg nk wat scan tu dlm 32wks,tibe2 tergerak nak google pasal 3D/4D n baru tau kalu nk scan kena baby kena 24-32 wks.. ngeheehhe =p...

btw gender baby dh tau cuma nk double comfirm. sbb ader member wat check up bulan lepas Dr ckp gurl, skali bln nie Dr ckp boy plak... hehehehe.. aiseyy camner nk beli baju2 die nihh... tp tak kisah la.. yg penting bb sihat n montoksss =p

Iryani Noor said...

Miera : ahahaha kalu ikut logic nyer sbb mata aku ngan farid sama2 sepet, so mmg comfirm2 la baby aku ikut sama =p... weehuuuuuu...

alyyani said...

kat vision college mmg rate dia murah. tp appointment selalu full. masa nia dulu dapat buat 4d, tp 2nd ni bole terlupa. sedar2 dah 34 minggu gitu. takde rezeki la. :)

blogresipi.com said...

Salam yanie,
Alahai syoknye leh buat scan mcm ni.. sgt murah tue.. kak ijan tak sempat buat ritu sebab sini mahal sangat. comel nye baby korang... siap blh tgk menguap lagi..hehehe.. lagi 2 bulan ek.. semoga semua berjalan lancar. mummy pun kena rehat2 banyak2 tau.jgn asik soping jer.kihkihkih

nurhareza said...

wahh.. best nyer da dpt tgk muke baby.. insyaAllah kalo ada rezki nk g juga le.. thanks yani 4 the info.. take care k..

~n0rliza 0thman~ said...

wahhh seronotnyer mommy to be ni..=D..

semoga selamat melahirkan yer.. lagi 2 bulan jer..jap jer tuu =D

ninieZUERYANNIE said...

alalalallaaaa.. comelnyer!!! siap menguap lagik.. huhuuu...

teringat mase scan Qisya dulu, tgk main2 hisap jari.. hoho.. tibe2 termengimbas kenangan ketika itu.. best kan yani??

Iryani Noor said...

Alyyani : ala yeke... terlupa ekk.. tak pe la.. due date dh dkt kn?? tunggu bb kuar baru dpt tgk die... saba ekk =p.. mesti chomel mcm mama die gak..

Iryani Noor said...

k.Ijan : Amin =p...tu la.. mmg xcited sgt2... sana mahal ekk?? kt sini pon mahal gak kalu buat kt luar, tp kat vision nie murah sket sbb student yg wat. xpe nnt 2nd baby kalu k.ijan kt sini leh la wat scanning ni =p...

Iryani Noor said...

Reza : haa nnt kena amik cuti trun kl.. pastu jgn lupa wat appointment dulu tau... lagi 4 bln leh la tgk gambar bb korg lakss =p.. *wink wink*

Iryani Noor said...

Liza: Amin.. kena baca bnyk2 surah maryam... moga segalanya dipermudah kn.. isk takut pon ader nih... ahahahah.. kalu ikut tak sabar mmg nk soh die kuar skrg jer... =p

Iryani Noor said...

ninie : qisya dulu isap jari?? alalalal cute nyer... tu la tak leh mcm ckp mcm mana perassan time tgk scanning tu... subhanallah, mcm tu ruper nyer die dlm womb kite.. gerak sana, gerak sini, active tul =p.

Nur Nazatul Ashra said...

hehe

aku dulu pun wat kt situ..murahkan.

mmg feature bb dlm scan tu mmg gambaran sbnr bb..awal kelahiran.

hehe.aleesya kuar pun spt digambarkan..muka aku..hehe.

emm..si kecik tu mesti tembam cam farid,sepet cm ko.hehe

Love Says it All~ said...

BRIDAL MAKEUP CLASS (2-DAYS CLASS)!!

WHEN: 23RD & 24th january 2010
WHERE: EYRA RIZAL MINI STUDIO, SHAH ALAM
HOW MUCH: RM500

**CLASS INCLUDING HAIR + SHAWL STYLING
**LUNCH, MAKEUP TOOLS & PRODUCTS WILL BE GIVEN
**GOODIE GIFT SUCH AS M.A.C EYESHADOWS/LIPSTICK WILL BE GIVEN(DIFFERENT GIFTS WILL BE GIVEN TO EACH AND EVERYONE OF U.)
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN.

LIMITED SEATS UP TO ONLY 10PAX!!
REGISTER LATEST BY 20TH JANUARY 2010 @ 9PM

WWW.EYRARIZAL.COM
0162128740
FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH

Ibu_Mysara Syauqeena said...

lisa pon buat kt vision college masa preggy kan si mysara...detail scan pon buat kt sana..even student yg scan, tp supervisor dia akan cek balik btul atau tak menda yg dia scan tu....hehehe....seronok kan bila nmpk baby kt dlm..lagi tk sabar rasa nk pegang2 yg real punya....

anim abd hamid said...

ala comeynye baby.. long, dah tau gender umumkan la.. hehee seronotnye.. aku tgk mcm muka mummy dia..

long, nnt baby lahir nnt camni le rupa dia.. ayra dulu pon sama gak.. 3d rupa papa dia, kuar2 haa ko mmg sebijik.. :P

Iryani Noor said...

Ash : ha'ah rege die mmg cheap =p.. kire berbaloi2 la.. hehehe..

Lisa : btul2.. mmg tak sabar nk pegang baby... ada 2bln lg. takut pon ada gak nih.. t/jwb pon lg besar kn..

Iryani Noor said...

Anim : ngeheheh ikut muka aku ker?? Abah ckp mcm muka Farid, sbb pipi die tembam.. ahahaha =p..

Yaya said...

ala somelnyaaa..ni tmpt ashra pegi tu kan? ikut sapa ek baby ni? tak sabar nak tunggu dia keluar boleh kawan dengan ayesha! =)

Iryani Noor said...

Yaya: ehehe.. ha'ah nie tmpt yg ash pegi.. aku jumpa tmpt nie pon by coincidence... google2 terus jmper.. hehehehhe... rasa nyer mcm muka farid la.. pipi die tembam =p.. tp tangan ikut aku.. pdf.. ahaksss =p

Anonymous said...

free 3d 4d scan+rm100 given to mummy that attend +free cd+free printout on 1/4/2011-3/4/2011

look more detail in facebook 3d 4d scan Malaysia...

http://www.facebook.com/pages/3D-4D-scan-Malaysia/120155484710450