Monday, January 4, 2010

:: Ayam Kampong.. nyumm nyum... ::

Semalam trun dari Bt Pahat, ingat nak lunch je kat R&R Seremban... Tapi mak aiii punyer la ramaiii makhluk tuhan kt ctu.. Parking ngan tmpt duduk sikit punyer susah nk dapat... Perutsss dah kelaparan minta diisi. Last2 kitorg decide beli waffle je , utk alas perut sebelum sampai KL.

Sampai je tol Sg Besi, fuhh masing2 hembus nafas lega as tol tak jem pon... Ehhehehe ingat kn jem teruk sgt kt area tu.. Aku dh ler laporr tahap gabanzzz nih.. Silap2 dashboard tu pon aku leh mkn.

So Abi dgn skillful nyer menyelit2 sampai la kt Velodrom (dkt ngan PPUKM). Tujuan nyer hanya satu, kitog nak p mamam ayam kampung. Sampai2 jer Abi terus amik lauk sambil aku bersenang lenang dok kt meja (ngehehhe bertuan punyer bini.. isk kalu xder seat camner nk mkn kn??? ehehehe..).

:: Ayam Kg Goreng *source ::

:: Sambal belachannn *source ::

Abi amik ayam goreng, sambal belacan, taugeh goreng, gulai daging & telur dadar. Sampai je makanan tu kt meja.. kitorg tak toleh2 kiri kanan lagi. Terus suap je kt mulut. (Oppsss Abi nihh.. lupe la nak bacr doa tu.. ahahahha =p). Huuuuuu shedapp nyer. Pastu aku ckp ngan Abi mcm nih:

Me : Bie rasa die samer la mcm yg org pernah mkn kt Taipan dulu. Nama kedai tu kalu tak silap Hasan

Abi : Owh yeke..

*sambil mata die melilau2 kat gerai tu

Abi: La cuba bi tgk papan tanda kedai tu.

*aku pon pusing kn kepaler & tgk papan tanda gerai tu

Me : Lewwww patut la raser die samer. Branch die gak.. chettt

Ahahahaah.... Pasnih tak yah la aku drive jauh2 sampai Taipan biler nk mkn ayam goreng nih. And selepas aku google2 rupa nyer kedai nie ada bnyk branch. So kalu korg nk try, sila la ke alamat seperti di bawah =p. Makanan die mmg x menghampakan especially for Kelantanese food lover =p.

USJ Taipan: (1st kedai Hasan yg aku try)
35G Jalan USJ 10/1
UEP Subang Jaya, Selangor

Shah Alam: (kt cni pon aku dh pernah mkn.. mmg bestt)
Restoran A. Hassan
Jalan Lawan Pedang 13/27
Section 13 Shah Alam, Selangor

Awan Besar Rest Area:
Nasi Ayam Kampung (Cawangan Awam Besar)
Lebuhraya Shah Alam (KESAS Highway)
Kompleks Rehat Awam Besar

Kampung Baru:
Nasi Ayam Kampung
35 Medan Selera, Kampung Baru, KL


3 comments:

Em's Family said...

makan lagi!! ish ish ish... tapi ko tak gemuk pun!! kesian aku, makan sikit pun gemuk jugak how how?

nurhareza said...

waaa.. tulun jgn sebut psl mkn.. nyum3.. sedap nyer..

Iryani Noor said...

MIera : aku nihh dh brape kali kena sound ngan gyne aku... "watch what u eat".. ahahha smpi segan aku ngan die =p

Reza : mmg sedap ponn... menjilat jari =p