Friday, November 20, 2009

:: Cupcake ohh Cupcake ::

:: Swirly Dot Flowers ::

Eiiiiii terliurrrr nyerrrr..... Cuppies nie design by Pn Azura. Check out her website kat sini. So disebab kn tersangat la nak mkn cupcake, Ahad lepas aku pon email la die walaupon aku tau die dah fully book dari bulan nie sampai la bln 2 thn depan:

Email from me to Azura:

"I'm a return customer of yours =p. Last time I ordered cuppies from u for my wedding. Really luv your cuppies and rite now sgt 2 mengidam nak mkn ur cuppies. Do tell me any date ur free"

Name : nur iryani mohd noor
Contact Number:
Collect / Deliver : myself
Date to Collect / Date to Deliver : anytime
Time to Collect / Time to Deliver : anytime
Box Size / Quantity : 50
Design :
Design A - SwirlyDotFlowers
Flavour : buttervanila
Fillings : -
Message/Wordings : -
Special Packaging : -
Additional Notes :
-

******************************
Nampak mcm desperate kn. So dis is what she wrote back:

Email from Azura to me:

Salam,

Thanks for your email. :-)
Ok, kalau I put down your order untuk Jumaat/20Nov, boleh?
Please reconfirm asap ye.

*********************************
Wahaha tak melompat aku bile die balas macam tu. Mmg rezeki baby la =p.. So insya-Allah mlm nie dpt la aku makan cuppies die. Btw cuppies die mmg sgt sedapp hokey. Takat nie dlm bnyk2 tempat yg aku order, die nyer cuppies mmg the best la. (No offense ye buat kawan2 ku yang menjual cupcake). Sbb nyer cake die gebu n buttercream die not too sweet. Just nice =p. Mama yang tak sker makan manis2 pon cakap die sker cupcake die. Eheheeh.. Can't wait for tonite =p.

P/S : Liza aritu aku ingat nk order cupcake ko tp aku tgk blog ko lamer tak update n aku perasan kat blog ticker tu ko mcm dlm tempoh berpantang jer. So kempunan aku nk order Strawberry Chocolate Cuppcake. Huu terliur aku tgk. Next time aku order ngan ko yer.

:: uhuh sedapp nyer.. next time harus order cuppies nih ::

:: Merajuk ::

Norma biasa sewaktu nak tido mesti call Abi dulu. Kasi update activity seharian. So malam tadi lepas borak2, abi letak tipon & he forgot to kiss gud nite. So kasi msg mcm nie kat die:

"Abi tak sayang org pon"

Rajuk ku tidak lama. Selang 5min pas tu dapat msg:

"Mwwuahhh... Cayang bi & baby"

and it puts a smile on my face..
terus capai bantal musyuk n titonnnn n hoping mlm nie Abi dtg dlm mimpi =p
ahahahah nengader kn??

Thursday, November 19, 2009

:: Mak Penat Nyah ::


Hisyhh pagi tadi teruk betul jem kat MRR2. Sebab nyer ada accident. Biasa la org M'sia nie biler accident je mesti nk jenguk2 kat mangsa tu konon2 prihatin la tapi berapa ramai yang akan turun utk menolong??? Ciput je, yang lain sibuk amik no. kete/moto tu sbb nak beli no ekor. Opsss terlebeyy sudah. Hangin btul aku, dah la terbangun lambat. Seperti biaser abah lupa kejut (tp slau nyer aku terjaga sndri), die dah hensem2 baru ketuk bilik sambil tanyer " Ehh ko tak keje ke ari nih???". Adoiii ape punye statement daaa.

Konon nyer arini aku nak p HQ awal sket sbb ada perhimpunan pagi, takut parking xder. So lepas mandi ala-ala badak, terus bersiap + semayang, masuk kete meredah jem di MRR2. Then bila sampai je depan Sogo, tiber2 aku kena hon. Aiii, mak mula la panas hati nih, rase nyer aku bwk slow and still on my lane. Pastu aku perasan ada org tuer nie sengih2 macam kerang busuk kat aku. Laaaa... ghuper nyer yg hon & sengih mcm kerang busuk tu bapak aii. Keh keh keh, baru teringat, slalu nyer sebelm die sampai HQ, die mesti p singgah pekena teh tarik ngan chapati kat kedai mamak area Sogo tu. Bikn panas je abah aku nie. Pastu aper lagi, mula la adegan fast and furious. Aku mmg biaser racing ngan abah nih. Dari zaman kat JB lagi. (So blame it on abah & Abi kerana mengajar aku bwk kete mcm pelesit =p). Time tu aku still bawak Kancil 850 manual. Jangan main-main ngan kete tu, walaupon body Kanchh, tapi enjin Ferrari wooo.. Kepishh kepishh (owhh how I miss my old car). And seperti biaser akak menang. Hua hua hua, tu la kelebihan membawa kereta kecil. I'm driving Picanto btw.

Then pas sampai HQ, terus cari geng nk b/fast. Lapa tahap gabanzzz. Borak pnyer borak ngan K.Uyun tak perasan dah pukul 8.30am. Cadang nyer nak lepak kat ofis la, skali time nak naik tangga terserempak ngan Dato' TKP (O). Ko berani pulak akak naik ofis, nan adooo. So terpaksa jugak la menapak p tapak perhimpunan tuh.

Then macam biaser, bacaan doa di ikuti nanyian Negaraku dengan lagu2 Perkhidmatan Awam, then bacaan ikrar. Time tu je aku rasa kepala dah start berpinar2. Nafas pon dah start trun naik. "Aahhh sudah, lain macam je nih," bisik dlm hati. Betul2 lepas habis baca ikrar aku trus cakap ngan K.Uyun, "Kak, yani mcm nak pitam je ni". Cepat-cepat die papah aku p belakang. Dibuat nyer aku jatuh time assembly tu tak ke naya. Time duduk2 kat belakang tu pon aku rasa mcm nak pitam skali lagi, mata dh start kelabu tp cpt2 aku menyandar kat pagar. K.Uyun lak dah menggelabah, siap picit2 kn bahu aku. Dekat 10 min aku macam tu, pas ok sket trus K.Uyun bawak naik atas. (Macehh K.Uyun. mwuahh mwuahh... lebiuu). Maybe panas sangat kot kt bawah. Bile msk ofis, ok plak. Nasib baik la aku tak pengsan time assembly tu. Kalu tak arini aii jadi Drama Queen you =p. Pasni tobat tak mau datang HQ time depa buat Perhimpunan Pagi lagi.

Mlm nie plak Masjid Al-Hidayah betul2 depan rumah aku ni wat makan-makan. Dengar citer 3 ekor lembu tumbang. Hajat dihati nak p tolong rewang ramai2 masak lembu tu, skali mama cakap derang dh siap masak dari tgh hari tadi. Alaaa rugi. Lama dah tak tolong rewang, tak pe janji niat tu dh ade kn =p. So malam nie p makan je la =p. Pas maghrib nnt ada bacaan Yasin, then ceramah sket, pas solat Isyak leh mamam =p. Esok 1st time wat Solat Jumaat kat masjid ni. Mufti Selangor akan hadir bagi ceramah. Abah pon nampak semangat gile nak mayang Jumaat kt situ esok.

Citer pasal masjid nie, ari tu member adek kt JKR bukak cite. Die kate dulu tak der engineer pon berani nak supervise masjid nie. Alasan nyer sbb abah dok dekat ngan masjid tu. Mau tak nyer betul2 seberang jalan je masjid tu ngan umah kitorg. Muehehehhe. Dulu bila ada site meeting je abah siap call JD, abah cakap biar die chair meeting tu. Kena bagi enforcement sket, kalu tak takut lambat siap. Pastu bile dah masjid nie dah nak siap, leh kata tiap2 hari die p wat inspection. Kengkadang tu, pas balik solat maghrib dari surau, ngn kain pelekat tu pon die bleyy jln2 kat masjid tu. Kadang2 kitorg ikut gak (dengan hanya memakai baju kelawar and worker2 indon tu dah balik of coz =p). Semangat kan??? Memang xcited sgt nak tunggu masjd nie siap. Waktu 1st time contractor testing electrical, lampu die terang gile sampai ke rumah, infact jiran kitrog siap cakap ngan mama, "Yah, Kak Ton rasa macam duduk depan masjid Nabawi je". Hehehe. Semua org ka area Melawati mmg xcited lagi2 pulak next month start macam2 activity ceramah (jemputan derang ustazah2 yg famous2 lak tu), kelas agama & many more. Cuma class2 tu die buat dari Isnin sampai Khamis, start dari pukul 2.00 pm sampai 5.00pm. Org dh pencen je la leh join. Tak pe la at least ada gak programme2 utk para2 ibu kn.

Sambil menaip nie pon leh dengar alunan al-Quran dari masjid depan. Sayu betul. Aighttt till then. Nak mandi sebelum mama menjerit soh p masjid =p. Dadaaaaa...

Wednesday, November 18, 2009

:: Puding cocktail ::

Its been really hectic weeks for me. Penat la.. Lari sana, lari sini. Isnin Selasa mmg tak lekat kat ofis Smart, kena duduk kt HQ. Settelkan slide presentation utk meeting dengan KSU di NRE. Nasib baik la member2 kt HQ ramai yg membantu =p.. Eheheehe.. Maceh yer kengkawan.

Then Sabtu lepas disebabkan tersangat la boring (sbb Abi xturun & adek2 plak p beronggeng kt KLCC ngan abah), so punggah2 brg kat dapur and jmper bahan2 nak buat pudding.. hhehehe. Pelagi, trus semangat nk buat pudding cocktail (lagi pon mlm tu ada sehati berdansa, smbil tgk tv leh mamam =p)

:: buat 2 adunan, dpt la bnyk nihh ::

:: tada... pudding cocktail ::

Then hari Ahad, pegi wedding jiran kt area Keramat. Theme kaler pink. Chomel...

:: the pelamin +p ::

::Haslydia & hubby ::


:: me @ 18wks =p ::

Itu sajork perkembangan terkini. Adioss amigosss..

Friday, November 13, 2009

:: 3 Kali ALLAH Panggil Seumur Hidup Kita ::

*tazkirah hari Jumaat

HANYA 3 KALI ALLAH PANGGIL SEUMUR HIDUP KITA ... SAHUTLAH PANGGILAN INI JANGAN DI LENGAH2KAN DAN DITANGGUH2 KAN


ﻪﺘﺎﻜﺮﺒﻮﷲﺍﺔﻤﺤﺭﻮﻡﻜﻴﻠﻋ ﻢﻼﺴﻠﺍ Peace be upon you.

Assalamualaikum…………… saling ingat-mengingati…………….


Renung-renungkan dan selamat beramal…..
Saat itu, Dhuha, hari terakhir aku di Masjid Nabawi untuk menuju Mekah....... .aku bertanya pada Ibu. 'Ibu, kataku, ada cerita apa yang menarik dari Umrah....?' Maklum, ini pertama kali aku ber Umrah. Dan Ibu, memberikan Tausyiahnya. Ibu adalah pemilik Maknah Tour Travel dimana saya bergabung untuk Umrah di bulan July 2007 yang lalu. Kebetulan umrahku dimulai di Madinah dulu selama 4 hari, baru ke Mekah. Tujuannya adalah mendapatkan saat Malam Jumat di depan Kabah. Jadi aku punya kesempatan untuk bertanya tentang Umrah.
Ibu berkata...'Shinta, Allah hanya memanggil kita 3 kali saja seumur hidup..'
Keningku berkerut..... ....'Sedikit sekali Allah memanggil kita..?' Ibu tersenyum.. 'Iya, tahu tidak apa saja 3 panggilan itu..?' Saya menggelengkan kepala.
'Panggilan pertama adalah Azan', ujar Ibu.
'Itu adalah panggilan Allah yang pertama. Panggilan ini sangat jelas terdengar di telinga kita, sangat kuat terdengar. Ketika kita sholat, sesungguhnya kita menjawab panggilan Allah. Tetapi Allah masih fleksibel, Dia tidak 'cepat marah' akan sikap kita. Kadang kita terlambat, bahkan tidak sholat sama sekali karena malas. Allah tidak marah seketika. Dia masih memberikan rahmatNya, masih memberikan kebahagiaan bagi umatNya, baik umatNya itu menjawab panggilan Azan-Nya atau tidak. Allah hanya akan membalas umatNya ketika hari Kiamat nanti'.
Saya terpekur.... ..mata saya berkaca-kaca. Terbayang saya masih melambatkan sholat karena meeting lah, mengajar lah, dan lain lain. Masya Allah........ ..
Ibu melanjutkan, 'Shinta, Panggilan yang kedua adalah panggilan Umrah/Haji. Panggilan ini bersifat halus. Allah memanggil hamba-hambaNya dengan panggilan yang halus dan sifatnya 'bergiliran' . Hamba yang satu mendapatkan kesempatan yang berbeza dengan hamba yang lain. Jalan nya bermacam-macam. Yang tidak punya wang menjadi punya wang, yang tidak merancang pula akan pergi, ada yang memang merancang dan terkabul. Ketika kita mengambil niat Haji / Umrah, berpakaian Ihram dan melafazkan 'Labaik Allahuma Labaik/ Umrotan', sesungguhnya kita saat itu menjawab panggilan Allah yang ke dua. Saat itu kita merasa bahagia, karena panggilan Allah sudah kita jawab, meskipun panggilan itu halus sekali. Allah berkata, laksanakan Haji /Umrah bagi yang mampu'.
Mata saya semakin berkaca-kaca. ........Subhanal lah...... .saya datang menjawab panggilan Allah lebih cepat dari yang saya rancangkan.. ......Alhamdulill ah....
'Dan panggilan ke-3', lanjut Ibu, 'adalah KEMATIAN. Panggilan yang kita jawab dengan amal kita. Pada kebanyakan kasus, Allah tidak memberikan tanda tanda secara langsung, dan kita tidak mampu menjawab dengan lisan dan gerakan. Kita hanya menjawabnya dengan amal sholeh. Karena itu Shinta, manfaatkan waktumu sebaik-baiknya.. ..Jawablah 3 panggilan Allah dengan hatimu dan sikap yang Husnul Khotimah..... .......Insya Allah syurga adalah balasannya.. ....'
** Mata saya basah di dalam Masjid Nabawi , saya sujud bertaubat pada Allah karena kelalaian saya dalam menjawab panggilanNya. .... Kala itu hati saya makin yakin akan kebesaranNya, kasih sayangNya dan dengan semangat menyala-nyala, saya mengenakan baju Ihram dan berniat...... ..... Aku menjawab panggilan UmrahMu, ya Allah, Tuhan Semesta Alam........ ....**

Huraisy
Pada hari kiamat akan keluar seekor binatang dari neraka jahanam yang bernama 'Huraisy' berasal dari anak kala jengking. Besarnya Huraisy ini dari timur hingga ke barat.. Panjangnya pula seperti jarak langit dan bumi.
Malaikat Jibril bertanya : 'Hai Huraisy! Engkau hendak ke mana dan siapa yang kau cari?' Huraisy pun menjawab, 'Aku mahu mencari lima orang.'
'Pertama, orang yang meninggalkan sembahyang.
Kedua, orang yang tidak mahu keluarkan zakat.
Ketiga, orang yang derhaka kepada ibubapanya.
Keempat, orang yang bercakap tentang dunia di dalam masjid.
Kelima, orang yang suka minum arak.'

kesal saya dgn sikap buruk sangka saya terhadap org lain dan sikap tidak tahu berterima kasih dgn kawan yg sentiasa berlapang dada…..

..sampaikan pesanan ini biarpn 1 ayat.. Wallahualam

Wednesday, November 11, 2009

:: Porche Merah ::


Tadi p b/fast ngan geng2 kt area Ampang Jaya… Kueh2 die sedap.. Series sedap.. Tapi mahal sket la.. 50sen seketul.. Aku amik kueh bingka ubi seketul (aii tak kn seketul jer.. Btul2 diet nie =p)… opsss jgn tertipu yer kengkawan.. Pas amik kueh, aku order roti canai 2 keping hokey... keh kehkeh… ngan air milo. Nak minum the tarik takut hangin satu bdn plak.

Tengah sedap2 mamam td tibe2 jer ada satu kete Porche parking btul2 kt belakang meja kitorg. Kaler merah mak ngah lagi… seumur hidup ku inilah 1st time aku duduk btul2 dekat giler ngan kete porche. kitorang pon jenguk dalam kete, mak cik tua bawak.. Fuyooo gile la. Then kitorg tunggu la die kuar keta. Kebetulan time die nk kuar tu kt bawah kete die ada air sket. So die pon dgn slumber nyer tolak pintu kete luas2 (konon nyer tak nak pijak air tu la) sampai kena kerusi Naz, siap tolak2 lagi pintu kete die nak kasi pintu tu buka lagi besar lagi sampai kerusi Naz bergerak-gerak kena tonjol ngan pintu makcik tu. Kitorang tengok kan je, lepas je die kuar die trus blah macam tu je tanpa rasa bersalah nak mintak maaf kat Naz (and helooo org ini adalah org melayu okehh). Ewahhhhh mentang2 ko bawak kete Porche, ko ingat ko beso sgt ker. Sombongggg giler. Toreh kete tu kang. Geram nyer. Nasib baik Naz cool jer.

Time die nak balik pon macam tu gak. Die bukak pintu die sebesar mungkin, sib baik Naz dah duduk dalam sket. Kalu tak comfirm kena lagi tu. Pastu agak nyer kete tu baru beli kot, nak start enjin pon bleh terpicit alarm. Pandai bawak ke idakk mak cik oii. Buat bising jer. Nak kasi smer org tgk yang ko bwk porche ker?? Aii angin btul aku pepagi nihhh. Mmg la aku banned la org yg bwk kete tu. Hmm spoil mood aku. Maaf ye kengkawan. Entry nie agak emo sedikit =p.

Tuesday, November 10, 2009

:: Monthly Check Up ::

Tadi pagi p wat check up kat Klinik Medik, overall ok la. Berat naik 65kg. Last month berat 61.5kg. Kire nyer haku naik 3.5 kg (aku nih mau2 berat cecah sampai 80kg =p). Tu xpelagi, tp yang tak best nyer Dr sohh aku diettt sket.. Huaaaaaa.. Camner nih. No more ice cream cornetto (dlm freezer ada lg 2batang. Sapa nk abes kn tu??). No more cake secret resepi. Pastu baru ingat nk ajak Abi p mamam steak kt VS dis weekend (Fathiyah, nampak gaya terpaksa akak kuburkan hasrat nk mkn steak yg menggiurkan itieww). Dah lew skrg nie asyik laporr manjang. Camner nk control makan ekk?? Or apa makanan yg leh tahan lama sket sblom lapar balik. Any ideas??

Pastu ingat kan this month dah bleh nampak gander baby. Tapi die stil malu2 lagi. Nyurukss plak. Aisey kena tunggu bulan depan la nampak nyer. Hmmm tak pe la baby. Tak lama pon shayang leh main nyuruk2 dlm perutss mommy nih =p.

Hmm pastu kn ingat nk start exercise la. Sekarang nie kalu naik tangga pon dah mengah2. I was thinking nak p swimming. Mama dah berapa kali ajak p club. Die pegi gym, aku p swimming. Masalah nyer ader ke baju renang utk mak buyung?? Aritu mama ada beli swimming wear utk muslimah (pakai nyer berapa kali jer.. tu pon time belajar berenang kt Consist ngan ustazah die.. ehhe jgn terkejut, ustazah pon p swimming tau, tp pool tu tertutup for ladies la of coz.. kalu tak mau nyer abah nk kasi mama p swimming kt ctu =p), tp kn aku cam tak berapa syiokk je nk pakai baju tu. Sbb nyer corak polka dots. Macam 60's plak. Eheheheh.. Tengok la camner. Lom tanyer abi lg. Lagi pon sekarang petang asyik ujan je.

Aightt, jam hampir 4.30pm... Time to go home. Nak kemas2 meja sket.. Sat lagi nak singgah beli pisang goreng. Dietss??? Esok je la aku start =p..

:: Abah Oh Abah ::

Scene 1

Haku tgh tengok tv ngan adek ku, Sha.. tibe2 abah dtg kt kitorg and tanyer soklan nie

Abah : Eiiiii facebook tu aper??

Aku ngan Sha dh tercengang….

Sha : Fuyooo abah tau facebook. Nape abah nk daftar ke??? Ya leh tolong daftar kn.

Me : Facebook tu best abah.. leh main game, pastu leh tgk member2 nyer gambar. Mana abah tau pasal tu??

Abah : Tadi abah ada meeting ngan MAMPU. Derang marah sbb kakitangan gov main bender tu time office hour. Pasni abah nak tangkap sapa2 yang main facebook.

Aku ngan Sha : Oppssss…. Abes la..

Me : Sib baik aku bukan keje ngan JKR…. ngahahahahah

*So buat rakan2 ku yg keje kt JKR, jage2 yer… pihak atasan nak start pantau activity korang. Ehehehe.. agak2 JPS pon nnt apply bender yg sama ker =p???

Scene 2

Haku tengah tgk tv, tibe2 je rasa laporrr… So call hp abah, kebetulan lak die kt kedai mamak jumper member.

Me : Abah lambat lagi ke balik??

Abah : Kejap je lagi ni. Knapa??

Me : Nanti balik tolong belikan ice crème Cornetto

Abah : Kat mana lak nak beli

Me : Ala kat 7E pon ader

Abah : Ok

Selang 30min pastu, abah call

Abah : long, ko nak yang mana satu. Ada bnyk jenis nih. Ada Strawberry Kisses, Chocoluv, Blackforest Flirt, Classico , ChocVan.

Aku dh nk tergelak dah. Serious sungguh bapak aku nih.. Hamik je la yang mana2 pon.

Me : Abah amik je la yang Classico tu. Nak 3 tau. Buat stock kat umah.

Abah : Uisyhh gemok nanti.

Me : Ala xpe la. Long yang gemok. Bukan abah pon.

Abah : Sama la gemok macam laki ko.

Elehhh…. Sempat lagi nak kutuk laki aku tu.

Me : Nanti kitorg diet samer2.

Abah : Ye la tu. Haa ok. Abah beli 3 k.

Me : Oriteee =p..

*So dapat la aku mamam dgn selera skali sambil tgk tv =p

:: Abah ku yg enchemm ::

Monday, November 9, 2009

:: Hobin Jang Hobin ::

Wahh weekend lepas memang football fever la. Ari Sabtu tgk Negeri Sembilan vs Kelantan, mlm tadi tengok Chelsea vs Manchester United. (adakah itu petanda baby dlm perutss kuww ini boy =p????)

So review utk Negeri Sembilan vs Kelantan, awal2 mmg boring tp lepas je Shahurain dpt goal kn bola pada minit ke-18, fuuhhhh makin best la. Tapi memang obvious sgt waktu awal-awal tu team Kelantan xdpt tembus defend N9, ngeheheheh i loike.. Hobin Jang Hobin.... tu la slumber je ckp N9 kumpulan underdog... haaa ko sapa yg tergolek dog skrg =p.. opsss lalalala =p. Overall, puas hati cuma rasa ralat tu bila penyokong Kelantan start baling botol air ngan mercun. infact ada gak yang baling batu kt cameraman sampai kena jahit la kepala mamat tu. Sian die. Kalau korang perasan, waktu ada sorg petugas tgh nk padamkan api kt seat ada gak org baling botol air kt dia. Sungguh nyer la tah haper2 punyer perangai. Hisyhhh xpe la janji N9 menang 3-1 =p.


::Team nogori sombilan =p ::


:: Hisyhhh apa la nk jadi nihh.. tau tak yg korg bakar tu hak milik kerajaan??? xder kesedaran sivic langsung ::


Then malam tadi teman abi tengok MU vs Chelsea. Sempat lagi ajak abi p tapau bubur MC D. Sambil makan leh tengok bola. Tapi tengok separuh jalan je.. Ahahahahhaa... Tau-tau je dah abes. Ngantuk beb. Start lawan kul 12 mlm. Slalu nyer kalu abi xder kul 10pm dh doze off. So Chelsea menang 1-0.. Huhu suker abi..

Hmmm rindu plak zaman main futsal dulu. Saje jer riki2 ngan abi, pas bersalin nanti bleh tak main futsal balik. Dengan jelingan tajam die kater "tak boleh" (elehhh ckp elok2 xbley ke.. org tnyer je la bi.. hummpphh.. nyampah). Tapi bile pikir2 balik ada elok nyer tak main semula. Dulu rahim haku jatuh pon sbb main futsal la kot Lasak sangat. Hmm ye la bi.. Saya yang menurut perintah =p... So korek2 balik gambar main futsal, dapat la jmper a few... Time nie keje kt OPUS. Training seminggu 2 kali, fuhh mmg best la. Leh jadi gian la main game nih. Sib baik la UEM ada court sndri, so tiap kali main free =p..

:: with Sha Jr & K.Sya.. striker nihh ::

:: team OPUS =p ::

:: time training ::

:: winduu kasut ku yg kaler merah itieww ::

:: tournament kt UM ::

Friday, November 6, 2009

:: Malang Tidak Berbau ::

Pagi semalam aku dikejutkan satu berita yg amat menyedihkan. Our officemate, Hasan accident. Muda lagi budak nih, baru 21 tahun. Dia kena langgar keta and sekarang tak sedarkan diri kt hospital. Selalu nyer around kul 8am si Hasan nie dah sampai office, tapi semalam dh pukul 9.30 still die xde lagi. So kitorg assume maybe die tak sihat or cuti ke. Skali around kul 10am CC Pora bitau Hasan kt spital.. Berderau darah dengar sbb sehari sebelum tu baru je gurau2 ngan die pasal nk install game bola kt pc...

Then around kul 12pm kitorg satu office ramai2 pegi melawat Hasan kt Hospital Ampang. 1st time haku sampai spital tu and 1st thing came across my mind, wow cantik nyer spital nie... Macam hospital swasta jer. Btw Hospital Ampang tu kt area Pandan Indah. Then kitorg terus naik tingkat 5, wad 5A... Waktu jalan masuk dalam wad tu mata pandang depan jer.. tak berani nk melilau2, kang ada plak nampak bender pelik2.. Sapa yang susah.

Sampai je katil no 15, time nampak je condition Hasan atas katil tu, mata dah tak bleh tahan. Time2 tu gak menangis, tapi sebab tak nak Hasan perasan, haku menyorok belakang curtain ngan K.Liza. Sebak sangat tgk die. After a few mins dok diam2 belakang curtain tu, baru la kitorang beranikan diri mengadap Hasan. Ya Allah, kesian sangat. Peha & tangan kanan die patah. Dr terpaksa tebuk besi kat betis die utk letak pemberat (around 7kg). Aku pon xtau knapa Dr buat macam tu aku assume maybe tu utk proses traction tulang peha die. Tengok mulut die bengkak, and mata bertampal ngan gauge (mcm pirate plak). Sangat ngeri hokehh.

Then kitorang pon start interview die. Macam mana boleh jadi, pukul berapa, kat mana kejadian tu... Masalah nyer Hasan langsung tak ingat apa2. Sedar-sedar je die dah terlantar kat hospital. Yang die ingat time tu die on the way balik umah dari office (around 6pm), then terus blank. So sekali lagi aku assume, mesti kuat betul budak nie kena langgar.

Time borak2 tu tiba2 agent insurance datang (salah sorang agent tu hensem hokeyy... ahahah Naz ko mesti sker statement aku nihh kan =p). So from agent tu la kitorg tau cerita sebenar. Die accident dah dekat sangat nak masuk simpang rumah dia. One lady (naik Waja) hit die dari arah sisi, and sbb tu la sebelah kanan die je yang teruk. Luckily ada polis kat area tu. Scooter Hasan mmg total lost. So dari investigation pihak insurance, lady tu yang salah and dapat claim 100% insurance lady tu. Good to hear that. Sapa soh ko main masuk je jalan orang. Bengong betul.

The thing yang kitorang sedih sangat pasal Hasan ni is that mak die sakit stroke. Everyday, time lunch hour slalu nyer die balik rumah, uruskan makan minum mak die. Tapi sekarang dah jadi macam nie sapa nak uruskan mak die kn. Die mmg seorang anak yang bertanggungjawab sebab nyer there's one time bos buat open house. So kitorang ajak die p sekali tapi die tolak. Lepas korek2 baru tau die tak boleh join sebab nak uruskan mak die. Tersentuh hati dgr cite die. Sebab selalu nyer jarang la kite dengar budak lelaki jaga mak kn. Sweet sangat.

Update untuk hari nie, lunch tadi bos kitorg p melawat die. Keadaan die makin stabil and gauge kat mata die Dr dah tanggal kan. Alhamdulillah, xder kerosakan teruk kat mata. Tak tau la berapa lama lagi die kena tahan kat spital. So Hasan, akak doakan kamu cepat sembuh. Please pray for him ya dear friends.