Tuesday, April 28, 2009

:: not feeling good ::

hari nie sgt penat...
uruskan persiapan utk bos p kursus kt London..
kena book kn hotel...
check tiket flight dh ada blom..
balik lewat lg ari niee...
n rasa mcm nk demam jer..
hidung dh berair...
sakit tekak lg..
owhh noo...

owh btw Yaya thanx for the help..
i owe u a lot babe...
tak sabar nk tunggu ko smpi m'sia dis 21/7 (opsss wrong info) 21/6..
nnt kite wat BBQ yer =p..

Monday, April 27, 2009

:: Smileeee on my face ::


tettt tettt.....
tgn ku menggapai hs di atas meja....
flip it open n those msg was written on the screen....


13 April 2009
Anim : Alhamdulillah, Anim telah selamat melahirkan baby girl 2.65 kg pada 6.09pm dan kini berada di Hospital Naluri Wangsa Maju

****************************************************************************

17 April 2009
Wan Yen : Yeah, My 2nd baby boy had deliver safely on 17/4/09 this morning with the weight of 3.3kg. Cheers

****************************************************************************

24 April 2009
Ayu : Alhamdulillah... Ayu dh slamat melahirkan baby girl pg td 3.45 kg

****************************************************************************

Just receiving those messages puts a smile on my face....
This month saje I received 4msg pasal baby...
bestttt nyer....

congratulation to the proud parents on their new born...
To : K. Nim, Abg Baim, Shiela UTM, Ayu Harris & Wan Yen congratsss darlin..
may u be bless with your new born child....

****************************************************************************

jeng jeng jeng...
presenting baby Ayra Syamimi....
K. Nim's switheart =p...
chomell nyer.. gewaammmm.....

Sunday, April 26, 2009

:: Meet up with Dearest Gurlfriends ::


Date : 25/4/2009
Time : 11.30 am 12.00 pm =p
Venue : Secret Resepi, Subang Prade


We've been postponing since early April n finally we decided to meet up dis weekend....
its been 2 mnth since our last gath... last time we meet up at Sunway Pyramid so dis time tukar tmpt la plak as semua decided nk lepak2 je..... so we choose Subang Prade as x ramai org..
went there with Osya as both of us Bujang dis week hubby xder...
first thing sampai sana me n Osya dok compare perut Ina ngan Ash sapa lg bulat sihat .. ngeheheheh... owh btw Ash due 12/5 nie.. do pray for her safe delivery k... Ina plak due bln June =p...
here r some pic taken during our gath...


1. Gurlfriends....


2. Ina n Fairuz


3. The Gang..


4. bersama ibu2 mengandung


5. Eliz, Ham n lil Qaisara


6. Roses in Toys R us... just love the vibrant colour

Sunday, April 5, 2009

:: Meeting in Penang::

Date : 2 April 2009 - 4 April 2009
Venue : Cititel Hotel, Penang


1st time p ramai2 ke Penang..
almost semua staff Bhg Pengurusan Projek berkampung kt sana...
tp dis is not for holiday ya...
keje beb...
i'm one of the urusetia...
the hotel was not bad... food pon quite nice....

as the urusetia we'll kene gerak awal sket....
sbb sampai2 nk set-up meeting room...
check bosses rooms.. just to make sure the rooms are comfortable n have the nicest view =p...
around kul 8.30 am dh gerak p sana by En Raja's car...
dlm kete layan citer James Bond =p...
reach there around 12.30 pm...
pekena nasi kandaq dulu.. yummy...

around 3.00pm all the bosses arrived...

so here are some of the pic of the activities there....

1) Bahagian Pengurusan Projek

2) The QS

3) En Hafiz n Wahida

4) Enjoying my b/fast

5) K.Uyun, Syikin, me & Dr Ng

Wednesday, April 1, 2009

:: Kebaikan Blog…. Apa yg perlu anda tahu ::


Just for sharing… This is my topic for public speaking during kursus kt Lanchang ari tu.... 10marks for public speaking.. harap2 dpt 10 la ok la… hehehhe….

Apakah yg dimaksudkan dgn blog?? Blog merupakan sejenis online diary atau online journal yang dipaparkan secara chronological. Maksud chronological di sini ialah post yg lama akan berada di bwh post yg baru n begitulah aturan seterusnya.

Sebelum memulakan sesebuah blog, seseorg penulis blog atau blogger memerlukan perkhidmatan penghosan blog atau blog service provider contohnya Xangga, Wordpress.com dan Blogspot.

Antara ciri2 yg terdapat dlm sesebuah blog ialah text penulisan, gambar, music, video dan link2 utk ke website blogger yg lain.

Anatara kebaikan blog:

Pertama, sebagai online dairy dimana seseorg penulis blog boleh berkongsi kisah kehidupan nya seharian dan pengalaman pahit manisnya dgn reader. Ia adalah amat practical bagi seseorg yg tinggal di luar Negara atau berjauhan dgn family. Sebagai tambahan, blog mempunyai satu cirri istimewa iaitu ia mempunyai ruangan komen di mana penulis dpt berinteraksi scr terus dgn pembaca. Sebagai contoh, saya mempunyai seorg rakan yg hampir 3 thn menetap di UK & kami sering berhubung dan bertukar2 cerita melalui runagan komen tersebut.

Selain itu, ia juga boleh dijadikan sebagai therapy emosi. Contoh nya apabila seseorg blogger itu berada dlm keadaan stress/marah/hangin, melalui penulisanya scr tidak langsung dpt meredakan stress tersebut lebih2 lagi apabila menerima komen2 dan kata2 semangat drpd pembaca.

Blog juga boleh dijadikan sbg portfolio. Contohnya, seorg photographer atau pembuat cupcakes akan memasukkan hasil krativiti mereka di dlm blog dan apabila terdapat pembaca yg berminat utk menggunakan service mereka, pembaca boleh la mendapat kn segala butiran mengenai cara utk membuat tempahan atau no tel photographer atau pembuat cupcakes, seperti yg tertera di blog tersebut.

Selain itu, ia boleh dijadikan sebagai tempat berkongsi ilmu. Sebagai contoh, saya sering melawati blog seorg rakan yg sering menulis mengenai resipi2 baru serta cara-cara utk memasaknya. Terdapat juga blog yg dikendalikan oleh seorg doktor ttg kesihatan kanak2 dan jgn terkejut jika saya katakn di sini bhw terdapat blog mengenai penjagaan kucing, burung, haiwan peliharaan dan sebagainya.

Sebagai kesimpulan nyer, bnyk kebaikan boleh didapati dr sesebuah blog. Baik buruknya sesebuah blog tersebut adalah dtg dr hasil penulisan penulis blog itu sndiri. Terpulang la kpd kita sebagai pembaca utk menilainya. Sekian terima kasih.

Fuhhhh..... legaa =p.....