Thursday, December 24, 2009

:: Pecel Lele ::

:: *pic Source ::

Uiiiii lamer nyer aii tinggal kn blog nih.. Eheheh sowiee ekk... Idea ku ilang ke mana tah. Btw just nak share tempat makan nih. Tadi tengah hari aku n the geng p mamam kat area Desa Pandan, belakang Tesco Ampang. Nak cerita details camner nk sampai tempat tu tak reti la plak... Sowiieee arr.. Eheheheh... Tapi makanan die mmg superb. Abes ku ratah ikan tu sampai tinggal tulang. Sambal die plak mmg mantap la. Pedas tak hengat. Tapi mmg marvelous. Walauuwehh.. Melelehh air liur haku skrg nih..

Btw nama makanan nie Pecel Lele. Makanan nie merupakan sajian orang Indonesia yang bermaksud ikan keli goreng yang disajikan bersama sambal. So kalu sapa2 yang teringin nak buat sendiri pecel lele nie boleh la dapat kan resepi nyer kt blog akak nih. Pecel Lele

5 comments:

Em's Family said...

ikankeli tu nampak best, satu baris dengan kedai linda onn tu ke?

NurShahFamily said...

YE LA ..LAMA TUL TAK KEUDARA HEHEHEHE ... MMG SEDAP PECEL LELE TU AKAK NIE PEMINAT IKAN KELI & HARUAN HIKHIK

Iryani Noor said...

Miera : bkn kt ctu babe.. ko kena msk jln kg2 sket, dkt ngan sek. Aminuddin Baki. Nk explain susah sket. Eheeheh

K. Nur : tu la kak.. kekeringan idea n satu lg sbb mmg xder bender nk update.. tu yg sunyi jer.. ehehehe. Sedap kan.. tak pernah tau pon nama mknan nie pecel lele.. tp mmg sedap la =p.. KAlu kt JB member ckp kt LC catering yg sedap kn?? bile la nk trun JB lg..

blogresipi.com said...

Sedap nampak. Nak buat tapi ikan keli takde.

Naz said...

hehe.. xtau nk explen mcm mana bley sampai kedai tu eh. u know wat, me osoo..tiba2 jer, bling1 smpai, makan2..nom nom nom