Tuesday, December 1, 2009

:: Dairi Seminggu Yang Lepas ::

* entry kali nie lebih menjurus ke arah penulisan sebuah diary. Kalu tak larat jgn bacer k.

Aduiiii penat balik dari Batu Pahat ke KL semalam masih terasa lagi.. Sengal2 je rasa badan nih. Sib baik tak balik KL ari Ahad (sbb abi keje aritu), kalu tak comfirm la sangkut kt PLUS h/way tu 6-7 jam. Hisyhh tak sanggup aku. Okeh memandangkan haku lamer tak menghapdet, so entry nie akan menjadi entry yang amat membosan kn dengan gambar2 & citer yg merapu2 bagai... *don't tell me i haven't warned u guys & pls don't vomit blood hokey =p..

20 November 2009 (Friday)
Hari Cupcake Sedonia =p

::Looks so yummy kn =p ::

21 November 2009 (Saturday)
Majlis Aqiqah Baby Ayesha Dania

:: pink pink pink.... ::

:: princess of the day ::

:: Ayeesha's attempt to kiss Farisya.. bolat nyer mate Farisya ::

:: me & the gurls ::

22
November 2009 (Sunday)
Hari bermalas-malasan bersama Abi =p

:: Me @ 20 wks preggy =p ::

24 November 2009 (Tuesday)
Kat Opish leww... Mana lagi. =p Pagi tu my technicians, Sha came to my desk sambil sengih2. Ruper nyer nak soh aku sign borang cuti die.

Me : Bile ko nak amik cuti ni Sha??

Sha : Sok (Rabu) sampai Isnin depan

Me : Sha nak balik Pontian ekk?? Lalu mana???

Sha : Ha'ah. Sha lalu H/way Utara-Selatan then msk tol Air Itam

Me : Bile??

Sha : Malam nie

Kepaler otak ku ligat berpusing. Borang cuti yang aku isi aritu dari ari Khamis sampai Isnin je.

Me : Ehh akak nk ikut Sha boleh?? Sian plak kalu nak soh husband akak trun KL sbb nk bwk akak balik Bt Pht rabu nih

Sha : Boleh je. Lagi pon Sha balik berdua je ngan akak Sha

So lepas discuss2 aku pon setuju jer nak balik Bt Pahat mlm tu. Senang sket. Sian kt Abi nk trun naik KL. Aritu ingat nak naik bus jer tp Abi xkasi. Alang-alang Sha nyer laluan sama mcm laluan nk p umah PIL aku, baik follow je kn. Kire Rabu tu amik EL je la.. Mueheheheh.

Kitorg bertolak dari KL kul 11mlm n reach Air Itam around kul 2 am. Terlentok2 aku dlm kete die.. Eheheh Sorry Sha. Skrg nie akak mmg cepat penat la.


25 November 2009 (Wednesday)
Pas abi keje je petang tu, die ajak aku nengok wayang. So kitorg pon p BP Mall, tengok citer 2012 (my 1st time watching movies since pregnant.. gile lame kn tak tgk wayang). Rasa macam nak gugur jantung tgk citer tu especially time tgk scene tsunami. Eii ngeri nyer. Baby plak bukan main ligat lagi wat somersault dlm peruts mommy die. Baby takut yer. Shiannn dier. But seriously, aku xdpt bayang kn dalam keadaan huru-hara mcm tu, terpisah plak with ur love ones. Sedihh nyer.


26 November 2009 (Thursday)
Hari memasak sedonia. Memandangkan esok nyer Raya Haji, so memang kitorg (me, my MIL & Abi's sisters) bertukus lumus memasak di dapur. Rendang, nasi himpit, kuah kacang, serunding. Masak sampai melekit2 badan. Mintak2 xder la peluh menitik msk dlm kuali =p.

27 November 2009 (Friday)
Pagi raya tu still masak lagi. Masak kuah lodeh, nasi serai & ayam masak merah. Aku kalu balik Batu Pahat nie mmg mcm2 resepi yang aku blaja. Ehehheh..MIL aku mmg suker masak. Kengkadang tu satu hari die berkampung kat dapur. Ader je activity die. Buat kuih la, roti la. Raya kat sini mcm raya kt KL gak. xder la meriah sgt mcm kt Kelantan kn. Tapi ok la.

28 November 2009 (Saturday)
Abi bawak aku trun JB. Kitorg jalan2 kat Jusco Tebrau City. Survey2 barang baby. Tak tau bile nak start beli. Mama tak kasi beli awal2 sbb die kate org tua2 ckp tak elok kalu beli awal2. So ikut je la cakap die.

Then kitorg tgk wayang. Citer New Moon. Mule2 ingat abi malas nak layan citer2 mcm nih, tp disebabkan minggu lepas Twilight ada main kt Star Movie and dat time aku tgk Abi pon layan je citer tu so bile next squeal kuar die on je. Ehehehhe. Sker aku. Rasa nyer citer nie tak der la seslow mcm Twilight, action die pon bnyk sket. Lagi pon aper yg Stephanie Mayer tulis dlm buku die, producer tu dpt sampai kn semula dlm bentuk movie without failing to adapt every scene. Tak mcm Harry Potter. Sapa2 yang suker tgk citer romantic mmg recommended la. Can't wait nak tunggu next sequel, Ecpilse lak.


Aighttt dah mcm diary plak entry kali nih. Sila jangan bosan k =p. K la nak titun. Dadaaaa =p....

8 comments:

~n0rliza 0thman~ said...

yani,
aku tak sure ko perasan tak ;)
diary (bukan dairy)hehe
pastu ko letak bulan october tu, patut november ler.. (ketinggalan mu..org lain dah masuk disember daahh =D)
btw, ayesha dania tu anak sape? aida jasni ke? eh betol ke name 'jasni' tu (tak sure)

anim abd hamid said...

comeynye ko long.. berseri2.. geram aku tgk.. chubby! \(^o^)/

Iryani Noor said...

Liza : makaceh yer chekgu kerana membetulkan ejaan saya... btw aku nak tulis dairi sbnar nyer... biaser la, still penat lg *alasan jer tu.. ahaksss =p..
Ayesha tu anak Yaya. Die yg pakai baju kurung kaler putih tu..

Anim : ahaha gebu kn aku.. mcm doremon dh.. tu baru 5 bln =p..

~n0rliza 0thman~ said...

eh, aku silap ehh.. hehe..
actually aku susah nak ingat name geng2 korang ni.. rupe pun ala2 lebih kurang jer.. name panggilan pun nak dekat2 same..nak pulak kump.1 lagi aku tak kenai.. sori ekk..
*PEACE*

Fathiyah said...

geram tgk cupcake =)
wah,udah nampak perut comel akak

Iryani Noor said...

Liza : ye la.. mmg xleh nk ingat nama sorg2... kalu muka tu mmg blehh cam.. ko nyer geng lagi ramai...geng bdk2 kayak... ehehe aku rasa dlm geng dak umah aku, ina sorg je yg ko kenal .. tu pon sbb bini feruz... kekekek =p..

Fathi : cuppies tu mmg nampak geram kn.. rasa pon sedap... cuba la order ngan die.. mana tau ader rezeki Fathi die leh selit2 kn order..

~n0rliza 0thman~ said...

yelah yani..memang aku kenai wife fairuz je.. tu pun dikenali sebagai fadz..kalu ko sebut ina, aku tak kenal haha!!

NurShahFamily said...

tetap cute walaupun berbadan 2 hehehe ..

pas ni meh la join giveaway irfanku sayang...