Wednesday, November 11, 2009

:: Porche Merah ::


Tadi p b/fast ngan geng2 kt area Ampang Jaya… Kueh2 die sedap.. Series sedap.. Tapi mahal sket la.. 50sen seketul.. Aku amik kueh bingka ubi seketul (aii tak kn seketul jer.. Btul2 diet nie =p)… opsss jgn tertipu yer kengkawan.. Pas amik kueh, aku order roti canai 2 keping hokey... keh kehkeh… ngan air milo. Nak minum the tarik takut hangin satu bdn plak.

Tengah sedap2 mamam td tibe2 jer ada satu kete Porche parking btul2 kt belakang meja kitorg. Kaler merah mak ngah lagi… seumur hidup ku inilah 1st time aku duduk btul2 dekat giler ngan kete porche. kitorang pon jenguk dalam kete, mak cik tua bawak.. Fuyooo gile la. Then kitorg tunggu la die kuar keta. Kebetulan time die nk kuar tu kt bawah kete die ada air sket. So die pon dgn slumber nyer tolak pintu kete luas2 (konon nyer tak nak pijak air tu la) sampai kena kerusi Naz, siap tolak2 lagi pintu kete die nak kasi pintu tu buka lagi besar lagi sampai kerusi Naz bergerak-gerak kena tonjol ngan pintu makcik tu. Kitorang tengok kan je, lepas je die kuar die trus blah macam tu je tanpa rasa bersalah nak mintak maaf kat Naz (and helooo org ini adalah org melayu okehh). Ewahhhhh mentang2 ko bawak kete Porche, ko ingat ko beso sgt ker. Sombongggg giler. Toreh kete tu kang. Geram nyer. Nasib baik Naz cool jer.

Time die nak balik pon macam tu gak. Die bukak pintu die sebesar mungkin, sib baik Naz dah duduk dalam sket. Kalu tak comfirm kena lagi tu. Pastu agak nyer kete tu baru beli kot, nak start enjin pon bleh terpicit alarm. Pandai bawak ke idakk mak cik oii. Buat bising jer. Nak kasi smer org tgk yang ko bwk porche ker?? Aii angin btul aku pepagi nihhh. Mmg la aku banned la org yg bwk kete tu. Hmm spoil mood aku. Maaf ye kengkawan. Entry nie agak emo sedikit =p.

3 comments:

Fathiyah said...

ish,nyampah! poyo gile lah makcik tuh =p

blogresipi said...

Baling je bingka ubi kat porshe tuh. Baru padan muke..kihkihkih... bertanduk pulak i..hahahhaa

Iryani Noor said...

Fathi : tu la.. geram jer =p..

Ijan : uii tak blehh baling.. kueh tu mahal... rugi woo.. ekkekeke