Monday, November 9, 2009

:: Hobin Jang Hobin ::

Wahh weekend lepas memang football fever la. Ari Sabtu tgk Negeri Sembilan vs Kelantan, mlm tadi tengok Chelsea vs Manchester United. (adakah itu petanda baby dlm perutss kuww ini boy =p????)

So review utk Negeri Sembilan vs Kelantan, awal2 mmg boring tp lepas je Shahurain dpt goal kn bola pada minit ke-18, fuuhhhh makin best la. Tapi memang obvious sgt waktu awal-awal tu team Kelantan xdpt tembus defend N9, ngeheheheh i loike.. Hobin Jang Hobin.... tu la slumber je ckp N9 kumpulan underdog... haaa ko sapa yg tergolek dog skrg =p.. opsss lalalala =p. Overall, puas hati cuma rasa ralat tu bila penyokong Kelantan start baling botol air ngan mercun. infact ada gak yang baling batu kt cameraman sampai kena jahit la kepala mamat tu. Sian die. Kalau korang perasan, waktu ada sorg petugas tgh nk padamkan api kt seat ada gak org baling botol air kt dia. Sungguh nyer la tah haper2 punyer perangai. Hisyhhh xpe la janji N9 menang 3-1 =p.


::Team nogori sombilan =p ::


:: Hisyhhh apa la nk jadi nihh.. tau tak yg korg bakar tu hak milik kerajaan??? xder kesedaran sivic langsung ::


Then malam tadi teman abi tengok MU vs Chelsea. Sempat lagi ajak abi p tapau bubur MC D. Sambil makan leh tengok bola. Tapi tengok separuh jalan je.. Ahahahahhaa... Tau-tau je dah abes. Ngantuk beb. Start lawan kul 12 mlm. Slalu nyer kalu abi xder kul 10pm dh doze off. So Chelsea menang 1-0.. Huhu suker abi..

Hmmm rindu plak zaman main futsal dulu. Saje jer riki2 ngan abi, pas bersalin nanti bleh tak main futsal balik. Dengan jelingan tajam die kater "tak boleh" (elehhh ckp elok2 xbley ke.. org tnyer je la bi.. hummpphh.. nyampah). Tapi bile pikir2 balik ada elok nyer tak main semula. Dulu rahim haku jatuh pon sbb main futsal la kot Lasak sangat. Hmm ye la bi.. Saya yang menurut perintah =p... So korek2 balik gambar main futsal, dapat la jmper a few... Time nie keje kt OPUS. Training seminggu 2 kali, fuhh mmg best la. Leh jadi gian la main game nih. Sib baik la UEM ada court sndri, so tiap kali main free =p..

:: with Sha Jr & K.Sya.. striker nihh ::

:: team OPUS =p ::

:: time training ::

:: winduu kasut ku yg kaler merah itieww ::

:: tournament kt UM ::

7 comments:

zerol_ewan said...

kite wat pvt la yani, yani bagi emel add, nnt kite add k

Iryani Noor said...

zerol : owhh patut la... nie kite nyer email... nur.iryani@gmail.com.. nnt add yer

Fathiyah said...

sama la kte kak.dua mlm berturut2 tgk bola.hehee.akak,mcm mn akak tau yg rahim turun tuh?

Iryani Noor said...

Fathi : ehehehhe... kite leh wat satu team ni.. team isteri2 gile bola =p... pasal rahim turun tu, mak bidan yg urut tu ckp rahim akak jatuh... maybe sbb lasak sgt kot.. time die urut nk naik kn balik fuhhh mmg sakit sgt.. tu yg tobat nk main bender2 lasak lg.. ehehee...

blogresipi said...

Wah..aktifnye Yani ni..sue main futsal dulu2 ye... lepas ni tak futsal pun takpe.. exercise ngan baby kat rumah.heheh.. :)

Iryani Noor said...

Ijan : xde la aktif mana pon. Dulu dipaksa rela main ngan team ofis sbb nak kire dlm KPI. Nanti bonus leh dpt lebih =p.
Wah insya-Allah, nnt leh excercise ngan baby =p. Doa kn smua nya lancar ekk..

Naz said...

Takpe, Yani. Tak bley futsal, bley main bola tampar. Tak ganaszz sgt.
Eh, nnt JPS pun ada court futsal tau. kat belakang Hidrologi. Tgh nak siapkan.