Tuesday, November 10, 2009

:: Abah Oh Abah ::

Scene 1

Haku tgh tengok tv ngan adek ku, Sha.. tibe2 abah dtg kt kitorg and tanyer soklan nie

Abah : Eiiiii facebook tu aper??

Aku ngan Sha dh tercengang….

Sha : Fuyooo abah tau facebook. Nape abah nk daftar ke??? Ya leh tolong daftar kn.

Me : Facebook tu best abah.. leh main game, pastu leh tgk member2 nyer gambar. Mana abah tau pasal tu??

Abah : Tadi abah ada meeting ngan MAMPU. Derang marah sbb kakitangan gov main bender tu time office hour. Pasni abah nak tangkap sapa2 yang main facebook.

Aku ngan Sha : Oppssss…. Abes la..

Me : Sib baik aku bukan keje ngan JKR…. ngahahahahah

*So buat rakan2 ku yg keje kt JKR, jage2 yer… pihak atasan nak start pantau activity korang. Ehehehe.. agak2 JPS pon nnt apply bender yg sama ker =p???

Scene 2

Haku tengah tgk tv, tibe2 je rasa laporrr… So call hp abah, kebetulan lak die kt kedai mamak jumper member.

Me : Abah lambat lagi ke balik??

Abah : Kejap je lagi ni. Knapa??

Me : Nanti balik tolong belikan ice crème Cornetto

Abah : Kat mana lak nak beli

Me : Ala kat 7E pon ader

Abah : Ok

Selang 30min pastu, abah call

Abah : long, ko nak yang mana satu. Ada bnyk jenis nih. Ada Strawberry Kisses, Chocoluv, Blackforest Flirt, Classico , ChocVan.

Aku dh nk tergelak dah. Serious sungguh bapak aku nih.. Hamik je la yang mana2 pon.

Me : Abah amik je la yang Classico tu. Nak 3 tau. Buat stock kat umah.

Abah : Uisyhh gemok nanti.

Me : Ala xpe la. Long yang gemok. Bukan abah pon.

Abah : Sama la gemok macam laki ko.

Elehhh…. Sempat lagi nak kutuk laki aku tu.

Me : Nanti kitorg diet samer2.

Abah : Ye la tu. Haa ok. Abah beli 3 k.

Me : Oriteee =p..

*So dapat la aku mamam dgn selera skali sambil tgk tv =p

:: Abah ku yg enchemm ::

10 comments:

Naz said...

Heheee..suka entry ni. Mmg funny la golongan abah2 ni kan? Abah aku pun pandai buat lawak slow. Actually bukan buat lawak pun. Dia ckp statement biasa jer, tp, kita yg dengar ni rasa kelakar..

Em's Family said...

aku suke entry ni comel!! macam mane pun abah ko antara laki baik pernah aku jumpe

nozieyusof said...

alamak yani!!

dah lama dah FB kena block kat ofc aku, since aku belum beranak lg tau..

abah ko x pyh riso sbb mmg tak buleh masuk dah

haha

Iryani Noor said...

Naz : ayah aku tu mmg camtu.. suker ngusik anak2 die..

Miera : ehehhehe... yeahh abah ku yg cool.. susah nk tgk die marah.. ader skali je kitorg pernah tgk die marah.. tp time tu aku ngan ya kecik lg (darjah 1 kot).. die kejar kitorg keliling umah ngan kayu.. akakakka

Nozie : owhh yeke... abes tu camner abah aku nk tangkap budak kader yg ader kt tmpt aku nih.. die asyik main facebook jer =p.. harus ku report nihh
*ngahahah gelak jahat

blogresipi said...

hehehe.. lawak jugak bapak Yani nie...hehe

Iryani Noor said...

Ijan : tu la.. die nyer lawak tah aper2 je.. kekekekke

n0rliza 0thman said...

lawak jugak eh abah ko.. =D

yani, FB memang kene block lah kat ofis..kengkadang jer ntah ape kesah boleh masuk pulak..layan jugak lah kalau dapat masuk tu.. =D

nampaknye kene gak lah berhati2 ni.. mekaseh lah tulun kasi info ehh.. =D

Iryani Noor said...

Liza: ehh aku tak tau pon ko ader blog. Eheheh member2 punyer pasal tak der hal babe..

ninieZUERYANNIE said...

hehehe.. tkp ku.. agaknye abah ko bising tu yang kena blok ek yani.. hehehe.. padan muke org yg berfacebook.. (termasukla haku)

Iryani Noor said...

Nini: bkn abah aku yg bising.. org MAMPU laaa.... die maner tau faceboor or f/ster tu aper... ehehehe