Wednesday, October 28, 2009

:: Cerita Hari Isnin & Selasa ::

Knapa still xboleh titun lagi nihhh???? Adoii.. Esok nk keje... Lelap la wahai mata...

Hari Isnin lepas lepas lunch, badan rasa panas. Pening-pening. Mata pon start panas. Ruper nyer tanda2 nak demam. Pastu kat area pinggul sebelah kiri terasa sakit sangat.. Sampai kena heret kaki. Cam nak nangis pon ader. K.Uyun cakap maybe urat terselit kat mana2 kot. Kena p urut kate die. Adoi mana la plak nak cari tukang urut kat KL nih.

So balik umah cakap ngan mama, sakit pinggul, & sakit tu tarik sampai buku lali. Nak naik tangga punyer la azab. So mama pon soh baring sambil tuam2 kan kaki. Sayu plak rasa sbb slalu nyer bile mama sengal2 badan, haku la yang selalu urut kan mama. Tapi kali nih terbalik plak. Kasih ibu kan, so hargailah ibu anda selagi mereka masih hidup. Mama tuam pakai tungku tu. Macam dah bersalin plak.. Ngehehe, boleh macam tu?? Then pas maghrib p klinik plak. Memang demam, so dapat MC utk hari Selasa.. Hooreyyy =p..

Pagi Selasa, demam kebah sket tapi kaki kiri makin sakit. Uisyh tak boleh jadi nih. Kena p urut gak. So nasib baik mama ada no tipon mak cik tukang urut, tp jauh nyer la nak p. Kat area Klang Lama. Nak tak nak kena p la gak. Sampai umah mak cik tu around kul 11.30am.

Bile orang tak biasa berurut kena urut, memang la rasa suffer. Tapi diam kan je la kan. Kang mak cik tu tak nak urut satu hal plak. Abis satu badan die godek2 nyer. Ingat die nak urut dari pinggang ke bawah, ruper nyer die kate urat kaki nih bersambung dari lengan atas sampai ke bawah. Tu yang tak boleh urut sikit2 tu. Pastu bile cakap ngan die, haku nih sejak pregnant asyik mengah jer, so die pon cari la urat mengah tu. Urat tu sembunyi kat bawah tali bra, betul2 bawah breast. Pergh punyer la sakit. Tapi still maintain diam sampai mak cik tu cakap " Bagus budak nih. Diam je", pader hal dalam hati dh meraung2 sakit. Suffer dowh.. Serious.

Kat area pinggul plak abes die picit2 nyer nak kasi urat tersimpul nih timbul. So biler di soal selidik oleh mak cik tu (mcm mata2 gelap plak), ruper nyer baru tau, urat tu tersimpul sbb hari Ahad bnyk sgt berjalan. Biaser la biler Abi ader mmg slalu nyer tak lekat rumah. Lagi pon p celebrate anniversary kn. Lama dh kitorg tak jln2 skali sbb waktu pregnant 2-3 bln mmg malas sgt nk berjalan. Cepat letih, mabuk, pening, mengah, malas nk bersiap n the list goes on. Memamg slalu nyer lepak kat umah je. Baju raya pon adek yang belikan. Punyer la malas. So kesimpulan nyer kena la rajin2 gerak2 kan badan.. Hua hua hua.. So wat masa nih die soh tuam2 sket kat tempat sakit tu.

So sekarang nih badan sangat la sengal2 especially kat area pinggul ngan urat mengah tu. Nak baring pon rasa sakit sangat. Demam pon lom brapa kebah sangat nih. Esok macam nak EL jer. Tapi tak boleh, keje berlambak, pastu dah banyak sangat amik MC (time kena campak ari tu je dah amik 6 hari. Lagi pon utk staff gov dibenarkan amik MC kt klinik swasta for only 15 days kn??). Kang marah plak bos. Ingat esok kalu tak larat sangat curi2 tido kejap kat surau. Hopefuly by tomorow morning demam nie kebah sket. Sengal2 badan nie comfirm 1-2 hari gak nak okeh.

Aightt time to sleep. Mata pon ala2 dah kuyu jer nih. Chaloo bettey..

6 comments:

Mama Qiestina said...

ala syiannnye yani..

sabo ye mmg camtula kn preggy..
byk2 rest n byk2 doa ye..
semoga dipermudahkn hingga ke akhirnye..

D'Nur Boutique Online said...

sekarang mmg kita rasa semua sakitnya..... nanti bila bb dh nampak depan mata... hilang semua yg kita rasa... sungguh besar kuasa allah kan....
bab rindu rasa itu ini masa pegnen yg paling tak leh tahan tu hehehehehe

Iryani Noor said...

Yat :tu la.. Amin.. skrg nie mmg tgh bnyk rest.. Cuma rasa rimas sket dok kt umah sbb kite mmg jenis aktif kn.. tp demi baby terpaksa dok diam2 la..

K.Nur: Insya-Allah.. btul la ckp org kn, bile baby kuar je smer rasa sakit tu rasa berbaloi. Moga yani dpt la rasa mcm mana ibu2 lain rasa. Moga segalanya dipermudahkan. Amin

nurhareza said...

yani.. tahniah.. baru tau sbb baru baca blog ni.. wah.. im very happy for u..

SwEeT^^SiMpLe said...

long, nak congrats korg gak w/pon lmbt tau.. :P

comeinye ko.. hehehe preggy mmg mcm tu.. mcm2.. sabar ek.. i'allah ade hikmahnye tu yg kita tatau..

tak saba jumpa ko.. hehehee

nur said...

askum..hai..awk..ok ke makcik tu ngurut?apa email awk eh...nak borak ikot email ....