Thursday, June 18, 2009

Cerita pukul 2 pagii....

Jam menunjukkan pukul 2.30 pagi... Aku baru jerk selesai mandi... penat rasanya, 9am kuar pi kerja sampai pukul 6ptg... balik balik si mat shah ajak mancing plak... dia nak test dedak power.. katernyer laaa... Aku pon pi laa redah jalan yg tgh jam ke pasar bestmart cari isi ayam, kerisik ngan udang kering... Pastu dia suh aku rebus lak ayam tuh... pastu bland udang kering lak... !@$#$#@$....

tup tup tup.... dah pkl 7.20 mlm... So per lagi, bersiap2 laa sblm pi berjuang kat kolam zul area ulu choh saner... Pukul 7.45 aku sampai kolam... sampai sampai jerk... muka si zul terpacul kat kaunter... "Dato faridddddd" sapernyer... "meh sini test dedak power aku..."... Aku pon per lagi.. buka boot amik set... test laa dedak power si zul nie... aku cium sikit... Mak aik.. macam shilakaa bau dia... ntah aper resepi yg dia guna pon tak tau laa aku...

So sambil sambil aku tunggu si mat shah nie.. aku mancing laa dulu... erm.. haprak.. rentung aku... sekor pon tarak.. menang menarik jerk laa... Pukul 8mlm baru laa si mat shah sampai... dan mula laa kita org berjuang...

8.30 mlm - Tarak sekor pon naik
9.00 mlm - Rentung lagi....
9.30 mlm - Haus lagiii...... (Hati dah mula panas nie, aper yg tak kener nie?!)
10.00 mlm - Umpan kener makan.. tapiiiii ragut plak....
10.30 mlm
:
:
:
:
:
12.00 pagi : Baik tido lagi baik.....

12:15 pagi : nasib baik laaa ada sorang hamba allah nie.. abg razali namanya... singgah port kita org sblm balik... borak nyer borak.. dia suh test umpan dia... cengkerikkk jewww.... Si mat shah ngan aku pon test laa dgn ragu ragu.. (sbb setahu aku udang jerk yg mkn cengkerik.. kih kih kih)... Mat shah baling dolu.. sappppp... KENE.... sruttttttttt.... giler panjang drag nyer... PAP... ragutttttttttt... adus.. kecewa... Aku plak cuba nasib... haaaa.... 5 minit jew... ZASSS... Srutttt.... reel aku kener dragg.... jauh gak laaa...

12.30 pagi - Akhirnya... yg ditunggu tunggu naik pon... keli 3kilo lebey jerk... alhamdulilah... power umpan cik razali nie yerk... fuh lenguh gak laa menarik...

12.45 pagi - Dgnn berbekalkan umpan cengkerik yg separuh mati tuh... skali lagi umpan aku mengena... Sruttt.... KENE lagi.... Mat shah hangin jew... kekekeke... sbb aku nyer kener lagi... kali nie kecik cikit... dlm 2 kilo lebey jew... boleh laaa.. drp rentung... kekkekeke (jgn marah mat shah)

12.50 pagi - Skali lagi kener.... ZASSSSSSSSSS.... tapi hampa... perambut den abis putuih... berputih mata laa kali nie... So kami pon menamatkan aktiviti tarik menarik dalam pukul 1 pagi... So balik tuh kami singgah kat kedai mamak sambil mengeteh... So smpi sini jerk laa celoteh den untuk pagi khamis nie... salamxx...

3 comments:

nurshah80 said...

wah wah wah seronoknyerrr mancing.... umi tak de kuar sampai pagi yeeeeeee...

Iryani Noor said...

tu la.. time kite xder derang jd bujang lapok la kak.. xper kasi chance....

nurshah80 said...

hehehe akak dah biasa dah yani farid tu la geng dia.... asal dia tak melencong tpt lain sudah... pasrah je la kalu dia kuar umah hihihi....
akak ni tak minat mancing biasanya kalu kuar goi mkn jerrr.... gemukkan bdn....