Friday, May 8, 2009

what a bad day...

Grrr... Aper ke bangangnya keter wira tuh... Kalo nak bawak laju pon jgn laa masuk lane org lain.. Tak pasal pasal keter aku kau sodoknya. Pepagi buta, org lain pi usya kedai nak breakfast aku plak pi usya bengkel keter. Nasib.. nasib...


7.00 A.M
Dah bersiap siap sementara nunggu hujan berhenti. kalo ikutkan hati mmg nak tdo sampai tengah hari tapi apa kan daya, masih ada kerja yang tertangguh.

8.30 A.M
Teringat nak breakfast kat roti canai petronas. Erm.. hujan pon dah berenti so, panaskan enjin keter sambil sambil lap keter. Biasa laaa bini nombor dua... kekekeke sori wify...

8.45 A.M
On radio.. bukak stesen HOT FM sambil layan lagu2lagu blue's pepagi nie... So bawak keter relax.. keter agak kurang. Mungkin org kat area cnie still tido lagi.. Sojuk laa kater kan..

9.00 A.M
Alamak lampu merah laa plak.. rasa cam nak langgor jerk lampu tapi tak moh laaa.. tuhan nampak laaa.. hehehe... Sambil sambil tunggu lampu ijau, aku tukau channel lagi... sampai laa kuar lagu My endless love kat Mix FM. Teringat tang tang montaj kat Reception wify. hehehe... Layan laa jiwang sat. Tgk mamat cino sebelah keter aku tuh.. bini nya ngandung lew... cute plak tuh... kekekeke.. Tapi bini aku lagi cute.. cewaahh....

9.05 A.M
Fuh lampu ijau dah... aku pon belok laa ke kanan dengan macho nyer... So keter mamat cino perlahan so dia tertinggal laa kat belakang... Tang tang sampai kat satu selekoh maut, tetiba keter mamat cino yg bini dia cute tuh berdezupp laju... ZASSSS... dia bantai keter aku belah belakang kat side pemandu.. S*al, C**laka, B**oh, B**i semua kuar... Dengan sepantas kilat aku berenti tepi sambil block keter dia (mana laa tau dia nak lari ker..), trus kuar keter...

Waaaa.... sedey nyer... dia nyer kemik dar belakang sampei depan.. shilakak tul mamat cina nie.. mamat tuh dgn muka yg toyer + tak mandi + selenger mintak maap sambil tengok tengok keter aku yg kemik tuh.. Kalo ikutkan hati mmg aku nak terajang jerk muko dia tapi sebabkan Negara kita nie ada Undang-Undang so aku tak jadi laaa terajang dia... Dengan muka bengis aku cakap, "Mcm maner kau bawak keter nie? Kat selekoh pon nak bawak laju-laju ker? Aku tak kira, aku nak ko ketuk ngan cat keter aku sama cam sebelum kau langgor. OK?" Lopeh aku cakap mcm tuh jerk.. dia pon merayu damba kat aku.. anak dia mau kuar laa.. mau pakai duit banyak laa itu laa ini laa.. Aku dgn penuh peri kemanusiaan nie.. cakap kat dia..."Berapa kau mampu bayar?..". Dia mampu bayar RM600... Aku pon pikir punya pikir sambil call kawan2 yang lain, derang kater boleh... aku pon setuju laaa...


Lopeh tuh aku pi laa usya bengkel keter sedangkan planning asal nak pi breakfast pastu nak pi opis sat. lopeh usya nyer usya singgah tanya satu kedai nie.. dia quote harga RM700... ades rugi aku satu latus. Dgn hati yang geram + sedey, aku balik umah dgn tangan kosong... Kesimpulannya malang tak berbau.. kalau berbau pon mungkin bau badan korang sendri... adios, amigos.. mau pi semayang jumaat plak...

No comments: