Saturday, May 23, 2009

:: Pertandingan Memancing SMART 2009 ::

Tarikh : 23 Mei 2009

Masa : 7.30 pagi – 1.00 tgh hari

Tempat : Kolam Berembang, Pusat Kawalan SMART

Sabtu lepas, JPS mengadakan pertandingan memancing di Kolam Berembang, SMART. So sebagai staff yg berdedikasi (cheewahhhh) kena la dtg... dtg pon bukan nyer berlenggang-lenggang kangkong yer.... kena jadi Hakim beb... iskkk terbayang gak, camner la nk pegang ikan yg mengeletik2 tu... owhh horror nyer... selain hakim, BPP kena buka satu stall jual buah-buah potong... so ari jumaat tu puas la pusing2 area ampang ngan gombak nk cari jambu.. susah btul nk dpt buah jambu lately nie.. kt pasar xder, kat Giant/ Tesco o/Carefour pon xder.... dh ilang idea, last2 call Kak Uyun. So die suggest cari kt gerai jual buah, Pak Chu. Pusing nyer pusing sib baik jumper gerai tu n luckly die mmg ada jual jambu yg blom ptg lg.. fuhhh lega.. tak yah buat jambu hunting lg =p..

:: bersama Hakim2 pertandingan ::

:: Tag Hakim =p ::

So on dat day, awal2 pagi wat registration utk abi as die last min decided nk msk pertandingan gak. Pas register, abi trus cari port baek punyer n aku p tapak sewa gerai nk set-up apa2 yg perlu. Bnyk gak gerai, ada nasi lemak, rojak, satey, gerai air, western food, dadih n byk lg la..

:: Gerai BPP ::

:: Team SMART ::

Tepat kul 8.30am, siren dibunyikan, pertandingan dimulakan. Nasib baik cuaca ala2 mendung2 gitieww.. so xder la panas sgt.. ehehehee…. Then around kul 9.30 baru sorg dpt ikan. Tp chomel je ikan die.. around 500g je… tutup2 around kul 9.45am naik lg sekor, kali nie ikan keli 4.5 kg.. besarr woooo… ada la besar peha… time nk buang sengat die punyer la susah, sampi 2-3 org kena pegang ikan tu… ingat kn ikan keli tu yg paling besar, skali ada sekor lg naik.. kali nie 5.5kg plak.. perghh lagi besar beb…. Tak berani nk dekat pon.. *noted: aku mmg tak sker ngan ikan yg mengeletik2 kire nyer tu menang 1st prize la….

:: yeah.. abi dgn aksi memancing nyer ::

Around kul 12 tgh hari tamat la sudah pertandingan memancing. So berikut list pemenang :-

1st : 5.5 kg (ikan keli)

2nd : 4.5 kg (ikan keli)

3rd : 4.35 kg (ikan keli gak..)

:: pemenang pertama ::

:: Ikan keli yg berjaya ditangkap ::

All in all, activity nie mmg best… Alhamdulillah, majlis berjalan lancar... cuaca pon ok... walaupon buah potong kitorg tak abes dijual tp puas hati… pastu yg klakar nyer time berjual tu ader sorg bdk laki nie... umur dlm 5 -6 thn kot.. badan die uisyhh mmg lazatt... kire nyer gebu la... selang 10 min die dtg kedai kitorg mintak buah (without even paying)... mula2 bleh la layan sbb kesian.. pastu biler asyik mintak je, k.uyun soh die panggil ayah die... tp die kater ayah die tgh mancing... so nak tak nk kena kasi gak la kn sbb die dok ketuk2 kotak buah tu... heeee... geram je.... ngahahha.. tak pe la dik.... mkn la...

And to my beloved abi, jgn sedih yer sbb tak dpt ikan.. ngehehehhe.. esok kite p mancing tmpt lain... nnt org teman =p...

Aighttt till then daaa......


:: abi dtg utk memberi support =p ::
:: amender la yg Tn Hj Sulaimi ckp smpi aku wat muker ::

6 comments:

nurshah80 said...

wah wah wah..... yani jadik hakim..... ada ke teknik2 yg boleh dikongsi.....heheheh

Iryani Noor said...

hakim yg dok diam2 kt bwh pokok sbb xmau kena panss =p.. ahaksss..

nurshah80 said...

huhuhuhu...
yani minat mancing gak ker?
kongsi hoby ngan farid yek....

Iryani Noor said...

xder la sker sgt.. baru nk start.. ehehehhe.. jom arr kak.. nnt kite leh wat picnic kt tp kolam ikan =p...

nurshah80 said...

akak dah ada pancing sendiri.... kemana2 akak bawa.heheh ( irfan ) biasanya akak teman ayah irfan jek akak and irfan jalan2 keliling tasik...
jarang pun ikut... akak ni tak la sesabo org yg suke mancing nieee. selalunye ayah ipan ni gi ngan uncle farid.
kalu shoping pun xsuke lelama dapat brg balik....hihihii

mancing gembira said...

ikan lelenya besar-besar
salam mancing