Monday, May 4, 2009

Maha Dahsyatt!!!

Seperti biasa, hari Ahad hari yg paling aku TAK SUKA! sebab kener hantar wify balik KL pastu esoknya plak dah hari Isnin. Monday blue's... Tapi.. nak dijadikan ceghita.. lopeh den bersodih sodih, bermwuah-mwuah, berlambai-lambai kat den punyo oghang umah (Nie time anto wify balik KL laa nie, naik bus jerk) den pon balek laa dgn hati yng muram.. Tibo-tibo maso den sampai kat area Sutera Utama, oghang punyo laaa ramai.. mcm somut merah.... macam lagu semut merah tuh... hehehe.. Den tgk kiri kanan, tak der plak sign board or kain rentang yg sepatutner. Usya punya usya... rupo ruponya... ada 4x4 challenge daaa...

Den pun per lagi... pi parking ketor kat celah bedah antara pokok sukun dgn pokok pinang.. Pastu buka boot keter, capai camera torus pi soborang longkang yang maha dalam tuh... (Kalo jatoh mau hanyut dek air yg doreh tuh...). Den pon solit punyo solit kat celah celah oghang yg maha ramai tuh... fuh... akhirnya dapat gak port yang sesueiii tuk mennyengodeng... kekeke. Pap pap klik klik... baru dua tiga snap ada laa sorang mamat nie... cara jalan agak macho, tergelincir kat lopak-lopak air. kekekeke... (den golak dalam hati jerk laaa...).

So den nak bagi laporan ringkas ckit, pasal aktiviti kat saner sebab den ada borak-borak dgn sorang juri nie, Pak Mail namanyo. Event nie start dari 2/5/2009 smpai 3/5/2009. Ramai yang join.. dari mesia ada, singapore, thailand, india, Thailand dll. So pertandingan nie ada 10 checkpoint, SS1 sampai SS10. Setiap checkpoint nie dia kira masa. Pemenang diadili oleh pengadil-pengadil yg bertauliah dan ada gak yang tak bertauliah. Rules and regulation dia, den tak sompat nak tanyo kat pokcik tuh.. sobab tang den tgh sodap-sodap berborak dgn pokcik tuh, dio kener jadi referee plak.. RIMAU betul... Tapi secara ringkasnya, team mana yang paling pantas dia lah dikira juara. Maksudnya semua masa untuk setiap checkpoint akan diambil dan akan dijumlahkan dan team yg dapat masa yg paling pantas dia laaa JUARA!!!

So sampai sini jewk laaa den bagi report untuk 4x4 challenge. Yang pontingnya maju sukan untuk negaro, Abis baju den dek keno air lecak. nak tgk gambor sila scroll ke bawoh. salamx....



"Nie salah satu bukit yang agak tinggi den dapat naik"

"Mak aih... Nie"

"korang tgk buih dia..."


"Haa.. yg nie plak kira cam lompat berpagar laaa..."



"Chayok chayok..."


"Peserta yg tgh beraksi... fuh gempak!!!"

2 comments:

nurhareza said...

yani.. korg share blog ek..

Iryani Noor said...

ha'ahh... ngeheheheh =p